FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 januari 2021

Bobsleeër Friedrich wint wéér, Australische walker wint monobobtitel

In het Oostenrijkse Innsbruck is de World Cup-finale voor de bobsleeërs alweer van start gegaan. Dat gebeurde zaterdag met de mannen in de tweemansbobs en de vrouwen in de monobobs, twee weken voor de seizoensafsluiter: het WK in Altenberg.

Tweemansbob mannen
Francesco Friedrich was met remmer Alexander Schüller weer eens veel te sterk voor de rest, alleen de Letten Oskars Kibermanis en Matiss Miknis (+0,44) bleven nog binnen een halve seconde. Friedrich's landgenoten Johannes Lochner en Benedikt Hertel volgden op 0,52 seconden, voor de Tsjechen Dominik Dvorak/Jakub Nosek (+0,54), de Britten Brad Hall/Greg Cackett (+0,57), Rostislav Gaitiukevich/Mikhail Mordasov uit Rusland (+0,58) en de Duitsers Hans-Peter Hannighofer/Marcel Kornhardt (+0,60).

Hannighofer en Kornhardt verdedigden hun positie in run twee, Gaitiukevich en Mordasov gingen er 0,15 seconden onderdoor. Hall en Cacket kwamen 0,24 tekort, Dvorak en Nosek waren acht honderdsten te langzaam en zelfs Lochner en Hertel (+0,12) haalden het niet. Het podium voor Gaitiukevich was dus binnen, maar Kibermanis en Miknis waren één tiende sneller. Op Friedrich en Schüller stond uiteraard weer geen maat, het duo won dit keer met 0,72 seconden voorsprong op de Letse slee.

Monobob vrouwen
De Australische specialiste Breeana Walker maakte een topindruk in de eerste run en gaf de Amerikaanse Elana Meyers Taylor met 0,22 seconden het nakijken. Melissa Lotholz uit Canada volgde op 0,30 seconden en vlak achter haar zaten de Russische Nadezhda Sergeeva (+0,36) en de tweede Canadese die vooral als remster successen vierde, Cynthia Appiah (+0,37). De rest, aangevoerd door de Duitse Kim Kalicki, volgde al op meer dan een halve seconde.

Appiah verdedigde haar positie in de tweede run door met een kwart seconde de leiding over te nemen, waar Sergeeva acht honderdsten op toe moest geven. Lotholz maakte met 0,31 seconden gehakt van Appiah's tijd, Meyers Taylor was nog eens 0,15 seconden sneller. Walker kon het afmaken en deed dat met verve: ze pakte er nog een honderdste bij, boekte met 0,23 seconden voorsprong haar tweede overwinning van het seizoen én verzekerde zich van de allereerste World Series-titel in de monobobs.

Uitslag Vitesse - RKC Waalwijk

Om 21.00 uur begon in de Eredivisie het duel tussen Vitesse en RKC Waalwijk. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Vitesse had het vooral in de eerste helft lastig tegen de nummer 15 van de ranglijst. de bezoekers kregen zelfs een goede kans om op voorsprong te komen maar So treuzelde te lang. Zelf zag Vitesse een goal van Openda afgekeurd worden.

Na rust kwam de thuisploeg op 1-0 door Bazoer, die met een schitterend gekruld schot Lamprou verraste. Lang kon het echter niet van de voorsprong genieten. Van de Venne zorgde met een prachtig schot voor de gelijkmaker.

Vitesse

1 - 1

RKC Waalwijk

 71' Bazoer    75' v.d.Venne
 
 Gele kaart: Bero, (Vitesse), v.d.Venne, Anita, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 0
Arbiter: Martens
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Doekhi
Bazoer
Rasmussen
Dasa
Bero
Touré (Vroegh/55)
Tannane
Wittek (Manhoef/86)
Broja (Huisman/55)
Openda (Darfalou/78)
  Lamprou
Bakari
Meulensteen
Touba
Quasten (Lutonda/66)
Anita
v.d.Venne (H.Mulder/89)
Tahiri
Sow (Gaari/67)
Stokkers (Oosting/63)
Daneels

Uitslag Fortuna Sittard - VVV

Fortuna Sittard heeft VVV de eerste nederlaag van 2021 bezorgd. In een duel tussen de twee Limburgse clubs won Fortuna met 3-2 van VVV.

Fortuna Sittard kwam voor rust op 1-0 dankzij een rake kopbal van Zian Flemming en tien minuten na de rust verdubbelde Fortuna de voorsprong dankzij een rake strafschop van Mats Seuntjens.

Georgios Giakoumakis, de topscoorder van de eredivisie, had het lastig in Sittard. De spits kreeg weinig ruimte van de verdedigers, maar toch pikte de Griekse spits zijn doelpuntje mee. Hij maakte in de 63ste minuut de aansluitingstreffer.

Ondanks de aansluitingstreffer van Giakoumakis gaf Fortuna de zege niet meer weg. In de 90ste minuut maakte Ben Rienstra de 3-1, VVV deed via Torino Hunte nog wat terug, maar verder kwam de ploeg uit Venlo niet.

Fortuna Sittard

3 - 2

VVV-Venlo

 33' Flemming
 58' Seuntjens(pen)
 90+1' Rienstra
   63' Giakoumakis
 90+2' Hunte
 
 Gele kaart: Angha, Janssen, (Fortuna Sittard), Kirschbaum, Giakoumakis, Da Graca, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 0
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Osch
Tirpan
Angha
Janssen
Cox
Rienstra
Flemming
Tekie
Semedo (v.Beijnen/90 3)
Seuntjens (Smeets/90 2)
Hansson (v.d.Buijs/81)
  Kirschbaum
Pachonik
Gelmi (John/81)
Da Graca
Guwara
Donis (Arias/ 61)
Post
Machach (Kum/88)
Roemer (Hunte/61)
Giakoumakis
V.v.Crooy

Uitslag FC Utrecht - PEC Zwolle

FC Utrecht is zaterdag op het nippertje ontsnapt aan een verrassende thuisnederlaag tegen PEC Zwolle. Door een treffer van Hidde ter Avest in de 96e minuut eindigde het duel in 3-3. 

Utrecht profiteerde met het late doelpunt optimaal van het wegsturen van Bram van Polen. De aanvoerder van PEC, die zijn vierhonderdste wedstrijd voor de club speelde, kreeg in de 93e minuut direct rood nadat hij een duw uitdeelde bij een opstootje. Utrecht, dat na een goede serie is opgeklommen op de ranglijst, staat met 28 punten uit twintig duels stevig in de middenmoot. PEC Zwolle heeft zes punten minder en houdt in de Eredivisie vier clubs onder zich.

FC Utrecht

3 - 3

PEC Zwolle

 2' v.d. Streek
 54' Maher (pen)
 90+6' Ter Avest
   4' Misidjan
 39' Lam (pen)
 67' Buitink 
 
 Gele kaart: Boussaid, Balk, (FC Utrecht),
 Rode kaart: , v.Polen (90+3') (PEC Zwolle)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 0
Arbiter: v.d. Laan
 
Opstelling:   Opstelling:
Oelschlägel
Ter Avest
St.Jago
Janssen (Ramselaar/77)
Warmerdam
Maher
v.d.Streek
v.Overeem (Emanuelson/61)
Kerk
Dalmau (Sylla/61)
Boussaid (Balk/85)
  Mous
v.Wermeskerken
v.Polen
Kersten
Nakayama
Strieder
Lam (v.d.Belt/81)
Huiberts (Clement/46)
Misidjan (Reijnders/71)
Buitink (Ghoochannejhad/71)
Pherai (Manuel/46)

Rodelaar Repilov verdedigt wereldtitel in Duitsland, wel Duitse dubbelzege

In het Duitse Königssee is voor de tweede dag gestreden om de wereldtitels in het rodelen. Na de sprints van vrijdag stonden zaterdag de titelraces op het programma voor de dubbels en de mannen, zondag volgen de vrouwen en de estafette.

Dubbels
Duitsland boven na de eerste run, maar het was razendspannend tussen de eeuwige rivalen: Toni Eggert en Sascha Benecken waren het snelst, maar de Bayern Express met Tobias Wendl en Tobias Arlt gaf slechts twee duizendsten van een seconde toe.

De Letse broers Andris en Juris Sics volgden al op 0,339 seconden en werden gevolgd door drie Italiaanse duo's en één Lets koppel: Ludwig Rieder/Patrick Rastner (+0,390), Ivan Nagler/Fabian Malleier (+0,438), Oskars Gudramovics/Peteris Kalnins (+0,439) en Emanuel Rieder/Simon Kainzwaldner (+0,446).

Rieder en Kainzwaldner behielden hun positie in run twee, Gudramovics en Kalnins verloren twee plekken en Nagler/Malleier kwamen 0,014 seconden achter hun landgenoten terecht. Rieder en Rastner gaven 0,016 seconden toe en zaten daarmee op plek vier, de verschillen waren ongekend klein.

De Sics-broers gingen met 0,181 seconden naar de leiding, waarna de strijd om goud begon. Wendl en Arlt gingen met een enorm verschil van 0,505 seconden naar plek één, maar Eggert en Benecken waren nog veel sneller: met 0,155 seconden pakten ze hun vierde wereldtitel.

Mannen
Ook hier was het na één run razendspannend: favoriet Felix Loch ging in eigen huis aan de leiding, maar dubbel wereldkampioen Roman Repilov uit Rusland volgde op twee duizendsten van een seconde.

De strijd om brons ging vooral tussen de Duitsers Max Langenhan (+0,088) en Johannes Ludwig (+0,152), met de Rus Semen Pavlichenko (+0,190) en olympisch kampioen David Gleirscher (+0,215) uit Oostenrijk als voornaamste uitdagers.

Gleirscher verdedigde in elk geval zijn positie in de beslissende tweede run, Pavlichenko ging flink in de fout en leverde drie plekken in. Ook Ludwig haalde het niet: hij kwam 0,034 seconden achter Gleirscher terecht, Langenhan was twee duizendsten sneller en nam plek twee over.

Repilov nam met 0,217 seconden de leiding over en kon wachten wat Loch zou doen. De Duitser was niet snel genoeg en met 0,062 seconden voorsprong verdedigde Repilov zijn wereldtitel. Loch pakte zilver, brons was voor Gleirscher.

Politie pakt tiener op die beloning uitloofde om wijkagent te mishandelen

Een 19-jarige Amsterdammer is gisteravond aangehouden nadat hij volgens de politie op Facebook zou hebben gedreigd met geweld tegen een wijkagent. De tiener zou daarvoor een beloning hebben uitgeloofd.

Nadat het bericht onder de aandacht van de politie kwam, is direct een opsporingsonderzoek gestart om de identiteit van de bedreiger te achterhalen.

De politie en het Openbaar Ministerie noemen het bedreigen van hulpverleners 'absoluut onacceptabel'. De verdachte wordt maandag voorgeleid bij een onderzoeksrechter. Die bepaalt dan of hij langer vast moeten blijven zitten.

'Erg veel zorgen'
Hoofdcommissaris Frank Paauw zei gisteren tegen AT5 zich erg veel zorgen te maken over de veiligheid van politiemensen die zijn ingezet bij de rellen op het Museumplein afgelopen maand. De politiechef zegt er alles aan te doen om te voorkomen dat privégegevens van deze Romeo's, leden van de Aanhoudings Eenheid, op straat komen te liggen.

Barendrecht - Wegpiraat belaagt politie en ambulance

Vrijdagavond 29 januari belandde een auto door hoge snelheid via een lantaarnpaal in het gras aan de Vrijenburglaan in Barendrecht. De bestuurder kon zelf uit de auto komen en naar de ambulance lopen.

Daarmee leek het allemaal goed te komen, tot de man opeens de ambulancebroeder te lijf ging. Ook een politieagent kreeg er van langs. De man is uiteindelijk tot bedaren gebracht en naar het ziekenhuis vervoerd. Een van de agenten moest de ambulance besturen, omdat de chauffeur dat door zijn verwondingen niet meer kon.

Het was rond 22.45 uur toen een auto met hoge snelheid de rotonde opkwam, een reclamebord meenam en via een paal in het gras belandde. Een getuige belde snel de hulpdiensten, die meteen een zoekslag deden in het water en het riet. Daar vonden ze de doornatte man die ongedeerd leek, maar hoogst waarschijnlijk wel het nodige had gedronken.

De man was zó hard de rotonde opgereden, dat hij borden had geraakt en uiteindelijk via een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De bedrading van de paal lag bloot en een deel van de paal lag onder de auto. De bestuurder die zelf de auto uitkwam, liep naar de ambulance, waar hij opeens behoorlijk lastig werd. Hij gaf de verpleegkundige van de ambulance een trap tegen de borst en een agent kreeg een klap. De man is door meerdere agenten onder controle gebracht en kreeg een kalmeringsmiddel. De chauffeur raakte zo gewond dat hij de ziekenwagen niet meer kon besturen. Een politieagent heeft de ambulance met de man naar het ziekenhuis gereden. De 47-jarige man uit Barendrecht ligt nog in het ziekenhuis en zal worden aangehouden als hij daaruit ontslagen wordt.

OMT: Basisscholen en kinderopvang kunnen weer open

De basisscholen en kinderopvang kunnen weer open. Dat schrijft het Outbreak Management Team (OMT) in hun advies aan het demissionaire kabinet. Morgen wordt er in het Catshuis over het advies gesproken. Zo meldt AT5

Gisteren lieten kabinetsleden al doorschemeren dat er wordt aangestuurd op een opening van de basisscholen en de kinderopvang vanaf maandag 8 februari. Volgens Haagse bronnen vinden de ministers de schade voor de kinderen zo groot dat een langere sluiting onverantwoord is, zo schrijft NOS.

De komende dagen wordt definitief de knoop doorgehakt over de opening van de basisscholen en de kinderopvang. Deze zijn sinds half december dicht. Enkele kabinetsleden komen morgen samen in het Catshuis en zullen onder andere door RIVM-voorman Jaap van Dissel bijgepraat worden over de actuele coronasituatie in Nederland.

Dinsdag geven demissionair premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid weer een persconferentie.

Uitslag Heracles Almelo - FC Groningen

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Heracles Almelo gewonnen van FC Groningen. Delano Burgzorg was andermaal de grote man bij de Almeloërs in een enerverende wedstrijd.

Op 23 december stonden beide ploegen ook nog tegenover elkaar. Toen kwam Heracles als verrassende winnaar uit de strijd door een late goal van Adrian Szöke. Bij de return in Almelo was het al in de vierde minuut bijna raak. Ismail Azzaoui raakte de lat met een volley uit een vrije trap van Silvester van der Water.  In de 24ste minuut viel dan ook de openingstreffer voor de thuisploeg. Na een lange bal van Robin Pröpper liet Miguel Ángel Leal zich eenvoudig aftroeven door Delano Burgzorg. De 22-jarige aanvaller verschalkte Sergio Padt vervolgens in de korte hoek: 1-0.

Het is voor Heracles hun vijfde overwinning in de laatste acht competitiewedstrijden. De formatie van Frank Wormuth staat nu op 25 punten, evenveel als nummer negen SC Heerenveen. FC Groningen blijft zesde met 34 punten.

Heracles Almelo

1 - 0

FC Groningen

 24' Burgzorg    
 
 Gele kaart: , Da Cruz, (FC Groningen)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Breukers (Fadiga/81)
Rente
Pröpper
Quagliata
De la Torre
Azzaoui (Kutucu/86)
Schoofs
v.d.Water (Kiomourtzoglou/76)
Vloet (Szöke/86)
Burgzorg (Knoester/ 80)
  Padt
Te Wierik
Itakura
v.Hintum
Leal (El Hankouri/46)
Lundqvist
D.v.Kaam (Slor/61)
Gudmundsson (Dankerlui/83)
Da Cruz (Dammers/83)
Larsen
Suslov (Dallinga/ 70)

Schouten, Bergsma winnen massastart

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen heeft Irene Schouten de massastart voor vrouwen gewonnen. Schouten die vorig weekend ook al won, pakte daarmee ook de wereldbeker.

Er ontstond na een paar ronden een groepje met daarin de 48-jarige Pechstein, Zueva en Wijfje. Twee ronden later werden ze weer bijgehaald. Het werden een nerveuze laatste twee ronden waar Schouten werd tegengewerkt. Wijfje ging aan de leiding bij de ingaan van de laatste ronde met Blondin daar achter. Schouten moest van ver komen en was op de finish Blondin net te snel af.

Bij de mannen ging de overwinning naar Jorrit Bergsma. Wereldkampioen Bergsma plaatste zeven ronden voor het einde een aanval en reed weg uit de groep. De schaatsers achter de Nederlander probeerde hem terug te pakken, maar al hun pogingen mislukten. Achter Bergsma werd de Belg Swings tweede voor de Zwitser Livio Wenger. Swings pakt de wereldbeker op de massastart.

Kulizhnikov wint 500m, Ntab derde

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen heeft Pavel Kulizhnikov de eerste 500 meter voor mannen van dit weekend gewonnen. De Rus schaatste naar een winnende tijd van 34,47.

De Canadees Laurent Dubreuil werd tweede in 34,52. Dai Dai Ntab pakte de bronzen plak in 34,58 en deed goede zaken in de stand om de wereldbeker. De Rus Artem Arefyev reed dezellfde tijd als de Nederlander en pakte ook brons. De andere Nederlanders deden het redelijk: Ronald Mulder werd vijfde in 34,62, Kai Verbij zevende in 34,65 en Lennart Velema dertiende in 34,91. Hein Otterspeer viel tegen. De Nederlands kampioen sprint eindigde als achttiende in 35,10.

Morgen schaatsen de mannen nog een 500 meter.

Skiër Noël slalomt naar thuiswinst, Ärni stunt met toprun

De alpineskiërs met de soepele heupen zijn dit weekeinde neergestreken in het Franse Chamonix. Daar worden twee slalomwedstrijden gehouden in de World Cup, zaterdag zorgde de eerste alvast voor een mooie strijd.

Het was bijzonder spannend bovenin de ranglijst: Marco Schwarz was namens Oostenrijk de snelste, maar de Zwitser Ramon Zenhäusern volgde op slechts twee honderdsten en thuisfavoriet Clement Noël zat daar dan weer één honderdste van een seconde achter.

De Noor Sebastian Foss-Solevaag was op 0,42 seconden de best of the rest, voor de Oostenrijkers Michael Matt (+0,67) en Manuel Feller (+0,73), terwijl ook de Zwitser Loïc Meillard (+0,87) en thuisskiër Alexis Pinturault (+0,88) nog binnen een seconde bleven.

In run twee leverde Pinturault tijd in en met nog zeven man te gaan stond Luca Ärni op plek één. Een bijzondere prestatie, want de Zwitser stond na run één op de 29e stek en ging dus als tweede naar beneden. Meillard kwam ook achter Ärni terecht, Feller lag zelfs al snel uit de race en Matt kwam 0,16 seconden tekort.

Foss-Solevaag verloor vijf posities, waarna Noël met 0,47 seconden éindelijk Ärni van plek één stootte. Zenhäusern gaf 0,16 seconden toe op de Fransman, waarna Schwarz het af moest maken. Dat lukte echter niet en na een klein foutje werd hij op 0,19 seconden derde, achter Noël en Zenhäusern en voor Ärni, die zo dus 25 plekken steeg.

Brand wereldkampioen veldrijden bij volledig Nederlands podium

Lucinda Brand is in het Belgische Oostende wereldkampioen veldrijden geworden. De 31-jarige veldrijdster reed in de slotronde weg bij twee andere Nederlandse rijdsters, Annemarie Worst en Denise Betsema, en pakte daarmee haar eerste wereldtitel.

Ceylin del Carmen Alvarado had de beste start in Oostende. De uittredend kampioen ging als leidster door de eerste bocht, maar kwam daarna ten val. Mede door de valpartij zou Alvarado nooit meer de kop van de wedstrijd zien. Na de eerste zandstrook nam Betsema de kop van de wedstrijd. De Texelse toonde haar klasse en na de eerste ronde had ze een mooie voorsprong van tien seconden op Brand en Worst.

Waar Brand in de eerste ronde nog moeite had in de zandstroken ging ze later in de race steeds beter door het zand. Ook Worst ging steeds beter rijden en halverwege de derde ronde zou het Nederlandse tweetal de aansluiting vinden bij Betsema.

Nadat Worst onderuit was gegaan in het zand, versnelde Brand. Betsema kon aansluiten, en later zou ook Worst aansluiten. Ondanks de nodige positiewisselingen in de voorlaatste ronde bleef het drietal samen en moest in de laatste ronde de beslissing vallen. Betsema haakte als eerste af in de zandstrook. Later leek ook Worst te moeten afhaken bij Brand, maar de Nunspeetse wist weer terug te komen bij Brand.

Het leek een sprint te worden tussen Brand en Worst, maar in een van de laatste bochtjes raakte de twee elkaar, waar Worst ten val kwam. Dat zou de beslissing worden en werd Brand voor de eerste keer wereldkampioen in het veld. Worst moet, net zoals vorig jaar, genoegen nemen met het zilver. Het brons ging naar Betsema.

Belofte mannen
Eerder op de dag reden de beloftes bij de mannen ook hun WK. Daarin ging het goud ook naar Nederland. Pim Ronhaar was duidelijk de beste op de zandstroken en won het goud voor zijn landgenoot Ryan Kamp, de wereldkampioen van vorig jaar. Het brons ging naar Timo Kielich uit België.

Kok zegeviert wederom op 500m

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in Thialf in Heerenveen heeft Femke Kok de 500 meter voor vrouwen gewonnen. De Nederlandse, die vorig weekend ook al de twee 500 meters won bij het eerste wereldbekerweekend van dit seizoen, zegevierde in 37,23.

Niet ver daarachter werd Angelina Golikova tweede met 37,29. De Oostenrijkse Vanessa Herzog veroverd met 37.40 de derde plaats. Michelle de Jong was vandaag de tweede Nederlandse. Zij werd achtste in 37,97.

Morgen volgt de tweede 500 meter van dit weekend.

Krol weer klasse apart op 1.500m

Bij het tweede en tevens laatste wereldbekerweekend van dit seizoen in Heerenveen heeft Thomas Krol net als vorig weekend de 1.500 meter bij de mannen op zijn naam geschreven. Krol was met 1.43,42 wederom een klasse apart en pakte ook de eindzege in de wereldbeker.

Het podium was geheel Nederlands. Kjeld Nuis werd tweede in 1.44,22, Patrick Roest schaatste met 1.44,75 naar de derde plek. Hallgeir Engebråten was de eerste niet-Nederlander. De jonge Noor schaatste met 1.45,057 een nieuw persoonlijk record en werd vierde.

COVID-19: 4211 nieuwe besmettingen en 88 doden, totaal 974.775 en 13.959

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4211 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 974.775 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 196 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1600 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 29 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 640 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 88 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 13.959 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Vanaf heden worden ook dagelijks het aantal toegediende vaccins weergegeven op het dashboard. Deze cijfers zijn afkomstig van diverse bronnen (GGD, ziekenhuizen, zorginstellingen) waardoor de cijfers niet altijd actueel zijn. Hierdoor zullen deze dan ook niet worden meegenomen in de dagelijkse update, de cijfers zijn hier te bekijken voor de meest actuele stand.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. De open data zoals deze gepubliceerd wordt door het RIVM is hier te vinden.

Bowe wint wederom 1.500m, zilver De Jong

Brittany Bowe heeft de 1.500 meter voor vrouwen bij het tweede en tevens laatste wereldbekerweekend van dit seizoen in Heerenveen op haar naam geschreven. De Amerikaanse reed naar een winnende tijd van 1.53,45 en veroverde ook de wereldbeker.

Antoinette de Jong eindigde in 1.53,81 als tweede, Ireen Wüst schaatste naar de derde plek in 1.54,22. Jorien ter Mors meldde zich vlak voor de race af omdat ze in de warming-up last van haar rug kreeg.

Vanwege corona stonden er dit seizoen maar twee wereldbekerweekenden op het programma, allebei in Heerenveen.

Skiester Gut niet te stoppen op super-G

Alpineskiester Lara Gut-Behrami won op 10 januari voor het eerst in drie jaar weer eens een super-G in de World Cup en sindsdien is de Zwitserse niet te stoppen. Na haar winst in St Anton won ze vorige week in Crans-Montana, zaterdag was het voor de derde keer op rij raak.

Op de Kandahar-piste in Garmisch-Partenkirchen was Kajsa Vickhoff Lie sterk onderweg. De Noorse ging als tweede naar beneden en zag een tijdje niemand bij haar prestatie in de buurt komen, tot Gut-Behrami als negende van start ging. De Zwitserse maakte weer grote indruk en dook 0,68 seconden onder Lie's tijd door.

Lange tijd werden de podiumplekken niet meer bedreigd, tot Sofia Goggia tot op 1,00 seconden kwam en plek drie in beslag nam. Die moest ze echter wel weer afstaan: de Canadese Marie-Michele Gagnon dook er verrassend zeven honderdsten onderdoor en werd uiteindelijk derde, haar eerste World Cup-podium sinds februari 2016 en haar eerste ooit op een snelheidsdiscipline. Lie pakte de eerste podiumplek van haar World Cup-carrière.

Nutteloze feitje van de dag: opmerkelijke Nederlandse uitvinding

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Veel uitvindingen vinden hun oorsprong in Nederland, maar wist je dat ook de duikboot door een Nederlander is uitgevonden? Het eerste gedocumenteerde vaartuig dat zich onder water voortbewoog is ontworpen door Cornelis Drebbel. Tussen 1620 en 1624 experimenteerde de Nederlander met boten die onder water voeren met behulp van roeiers. De boot kon wel drie uur onder water blijven. Dankzij een chemisch proces wist Drebbel er voor te zorgen dat de ophopende kooldioxide werd afgevangen en werd omgezet in zuurstof.

De experimentele duikboot van Drebbel (WikiCommons)
De experimentele duikboot van Drebbel (WikiCommons)

Scandinavische finale op WK handbal

Zweden staat voor het eerst sinds twintig jaar weer in de finale van het WK handbal. In de halve finale wonnen de Scandinaviërs met 32-26 van Frankrijk. In de finale speelt Zweden tegen Denemarken, de titelverdediger.

Zweden nam het in de halve finale op tegen Frankrijk, zesvoudig wereldkampioen in het handbal. Bij rust stond Zweden met 16-13 voor tegen Frankrijk. Na rust begon Frankrijk sterk aan de tweede helft en vonden de aansluiting (17-16), maar daarna liep de Zweedse ploeg weer weg en won het uiteindelijk met 32-26 van Frankrijk. Hampus Wanne was de grote man bij de Zweden met elf goals.

In de finale speelt Zweden tegen titelverdediger Denemarken. In de tweede halve finale van de avond rekende Denemarken af met Spanje. Tot aan de laatste minuut bleef het spannende tussen de beide landen. Met nog één minuut te gaan stond Denemarken met 34-33 voor, met Spanje in de aanval. De Spanjaarden waren ook dicht bij de gelijkmaker, maar een inzet van Ruben Marchan raakte de onderkant van de lat en in de tegenaanval, na een time-out van de Deense bondscoach, besliste Denemarken de wedstrijd. Man van de wedstrijd was Mikkel Hansen met twaalf doelpunten.

De finale tussen beide landen is zondagavond in Caïro.

Darter De Zwaan direct uitgeschakeld op Masters

Jeffrey de Zwaan is er vrijdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van The Masters in Milton Keynes. De Zuid-Hollander liet de kans liggen om voor een verrassing te zorgen tegen Daryl Gurney. Na een decider werd hij uitgeschakeld: 5-6.

De Zwaan leek aanvankelijk op een harde nederlaag af te stevenen tegen Gurney. Het werd 0-3, maar De Zwaan kwam terug tot 3-3. Hij brak op nieuw, maar verzuimde op 3-3 en 4-4 de break te verzilveren, waardoor Gurney twee terugbrak. In de elfde leg moest De Zwaan zijn meerdere erkennen.

De Zwaan mocht zijn debuut maken op The Masters, die achter gesloten deuren wordt afgewerkt, doordat het deelnemersveld voor het eerst werd uitgebreid van de top 16 naar de top 24 van de zogenoemde Order of Merit. 

Michael van Gerwen is de enige andere Nederlandse deelnemer op The Masters. De Brabander, die recordhouder is met vijf titels, heeft als top acht-speler een bye in de eerste ronde en neemt het zaterdagavond in de tweede ronde op tegen Jonny Clayton, van wie hij vorig jaar verloor in de eerste ronde.

Masters 2021 - Eerste Ronde
Ian White (88.50) 3-6 (89.08) Mensur Suljovic
Glen Durrant (88.36) 1-6 (101.97) Mervyn King
Dimitri Van den Bergh (89.07) 2-6 (97.36) Chris Dobey
Krzysztof Ratajski (93.08) 2-6 (97.95) Simon Whitlock
Michael Smith (95.78) 5-6 (96.95) Adrian Lewis
Daryl Gurney (89.56) 6-5 (85.10) Jeffrey de Zwaan
Jose de Sousa (101.29) 5-6 (102.93) Jonny Clayton
Joe Cullen (102.26) 6-4 (101.89) Stephen Bunting

Tweede ronde vanaf 13.45 uur (Videoland)
Rob Cross v Mervyn King
James Wade v Chris Dobey
Nathan Aspinall v Mensur Suljovic
Dave Chisnall v Daryl Gurney

Avondsessie vanaf 20.00u (RTL7)
Gary Anderson v Adrian Lewis
Peter Wright v Simon Whitlock
Gerwyn Price v Joe Cullen
Michael van Gerwen v Jonny Clayton

Noorse schaatsers verslaan Nederland met nieuwe tactiek, Kramer niet blij

De tweede World Cup langebaanschaatsen van het ingekorte seizoen heeft vrijdag in Heerenveen een nederlaag opgeleverd voor de Nederlandse mannen op de ploegenachtervolging, Noorwegen was het trio te snel af.

Sven Kramer, Marcel Bosker en Chris Huizinga reden tegen Noorwegen, dat sinds dit seizoen een nieuwe tactiek gebruikt: in plaats van wisselen rijden ze constant in dezelfde volgorde, waarbij de twee achterste rijders de teamgenoot vóór hen steeds duwt.

Allan Dahl Johansson, Sverre Lunde Pedersen en Hallgeir Engebråten waren op die manier niet alleen te snel voor Nederland, met hun 3:39,08 minuten reden ze ook het acht jaar oude baanrecord van Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen uit de boeken.

Nederland haalde met 3:42,25 zelfs het podium niet: Canada pakte met 3:39,94 de tweede plek met Ted-Jan Bloemen, Jordan Belchos en Connor Howe, Rusland werd met 3:41,40 derde met Danila Semerikov, Sergey Trofimov en Daniil Aldoshkin.

Kramer is niet gelukkig met de nieuwe Noorse tactiek, die ook steeds meer door andere landen gebruikt wordt: "Als het mag, dan mag het, maar of we hier als schaatssport naartoe moeten willen weet ik niet. We moeten het zelf ook wel gaan doen, want met wissels winnen we niks meer."

Bij de vrouwen ging de winst naar Canada: Ivanie Blondin, Isabelle Weidemann en Valerie Maltais waren met 2:54,64 minuten bijna een seconde te snel voor Ireen Wüst, Irene Schouten en Antoinette de Jong (2:55,58). Met Ida Njåtun, Ragne Wiklund en Marit Bøhm werd Noorwegen (2:58,22) derde.

Politie onderzoekt mishandeling van ouder echtpaar en zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op woensdag 27 januari voor de Albert Heijn aan het Goeverneurplein in Den Haag. Een echtpaar werd daar even na 16.30 uur geslagen door een man.

Kort voor de mishandeling was in de rij voor een kassa in de Albert Heijn een woordenwisseling ontstaan tussen het echtpaar en een vrouw. De vrouw was daarna boos weggelopen en liet haar boodschappen achter bij de kassa. Het echtpaar liep daarna naar buiten waar een man met stevige pas op hen afliep. Bij de fietsenrekken werd het echtpaar mishandeld. De man liep vervolgens weg de Koetsveldstraat in.

De man zag er als volgt uit: donkerbruin getint (Noord-Afrikaans uiterlijk), midden 20 jaar oud of iets ouder, donkere baard, ongeveer 1,80 m lang, hij droeg een blauwe jas en donkere broek en mogelijk droeg hij een donkere muts.

De vrouw zag er als volgt uit: lang zwart haar, donkere huidskleur, ze droeg opvallend rode lippenstift, droeg een donkere jas (vermoedelijk bontachtig), 40 à 50 jaar oud, ongeveer 1.59 m (of kleiner) en ze had een zwarte handtas bij zich. 

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij bureau Laak via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Verdachte aangehouden voor bedreigen politieagenten

In Oss is vrijdagavond een 28-jarige man aangehouden voor het bedreigen van twee politieagenten. De man zou de afgelopen dagen meerdere berichten hebben gestuurd naar twee medewerkers van de politie in Oss. Hij stuurde die berichten via What’sApp naar hun werktelefoon. Hij dreigde hen iets aan te doen en refereerde daarbij met foto’s ook aan de rellen in Eindhoven van afgelopen zondag. Hij zou daarbij betrokken zijn geweest.

Na onderzoek kon de politie de man 's avonds rond 22.15 uur aanhouden in een woning in zijn woonplaats Oss. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Daarbij wordt ook bekeken of hij inderdaad betrokken was bij de rellen van de afgelopen dagen.

FOK! Wat een weer: minder regen, meer kou

winterbanner

In het zuiden is het bewolkt en valt er af en toe regen, die later over kan gaan in (natte) sneeuw. Elders zijn er opklaringen, met name in het noorden van het land. Vanochtend is er in de noordelijke helft van het land kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. De maxima komen uit rond 3°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer soms (vrij) krachtig.

In de nacht naar zondag zijn er brede opklaringen. In het noorden en noordoosten is er kans op grondmist. De minima lopen uiteen van lokaal -7°C in het noordoosten tot -1°C in het uiterste zuidwesten. De noordoostelijke wind is zwak tot matig, aan de zuidwestkust vrij krachtig.

Zondag is het zonnig, in de loop van de dag drijft er wat hoge sluierbewolking binnen en tegen de avond volgt van het zuidwesten uit wat dikkere bewolking. Het wordt circa 2-3°C. In de loop van de avond gaat het in de zuidelijke helft af en toe regenen en in het midden van het land is aan het einde van de avond ook kans op natte sneeuw. De wind draait naar oost tot noordoost en is zwak tot matig, later aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

 

Het beeld van natuurlijke bijzonderheden (Foto: Scherpschutter)
Het beeld van natuurlijke bijzonderheden (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Man die ME’er karatetrap gaf veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf

Een 36-jarige man uit Almere die op 17 januari tijdens een verboden demonstratie op het Museumplein in Amsterdam tegen het schild van een ME’er trapte, is veroordeeld tot een maand voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur. De officier van justitie eiste vijf maanden celstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk.

De man was naar eigen zeggen naar het Museumplein gegaan om te demonstreren. Volgens hem werd hij meegezogen in de sfeer, woede en frustratie. In een opwelling heeft hij een karatetrap gegeven tegen het schild van een ME’er die samen met collega’s een linie vormde om het Museumplein te ontruimen.

Stuitend
Volgens de officier van justitie was de 36-jarige Almeerder een gewaarschuwd mens. Hij wist dat het uit de hand kon lopen omdat hij ook afgelopen zomer bij een uit hand gelopen demonstratie in Den Haag was. Daarbij werd ook veel geweld gebruikt tegen de politie.

Het geweld tegen de politie heeft tot ontzettend veel maatschappelijke beroering geleid. “De gedachte dat personen daar naar toe zijn gekomen met de intentie om de confrontatie aan te gaan met de politie, is buitengewoon stuitend”, aldus de officier van justitie vandaag op zitting.

Diepe indruk
Geweld tegen de politie is onacceptabel. De karatetrap die de 36-jarige had gegeven, heeft een diepe indruk achtergelaten op de desbetreffende politieman. De officier van justitie: 'Hij heeft echt het gevoel gehad dat het de bedoeling was van de verdachte, en de groep om hem heen, om hem en zijn collega’s iets aan te doen. Het had, volgens deze agent, niets meer met demonstreren te maken. De karatetrap is fysiek geweld, dat heel goed anders had kunnen aflopen.'

De 36-jarige Almeerder meldde zichzelf bij de politie nadat een foto van hem op de voorpagina’s van kranten en online media stond. Daarop is duidelijk te zien dat hij een voorwaartse trap maakte tegen het schild van een ME’er.

Black Lives Matter-beweging genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

De Black Lives Matter-beweging is dit jaar genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Het Noorse parlementslid Petter Eide diende de nominatie in, vanwege het wereldwijd verspreiden van de oproep om racisme systematisch aan te pakken. Dat meldt The Guardian. Meer hierover bij het AD.

In zijn nominatie schreef het Noorse parlementslid Petter Eide dat de beweging landen buiten de VS heeft geforceerd om kritisch te kijken naar racisme binnen hun eigen landsgrenzen en deze aan te pakken waar nodig.

'Ik vind dat een van de belangrijkste ontwikkelingen die we hebben gezien in Amerika, maar ook in Europa en Azië, een toenemende strijd tegen rassenongelijkheid,' zei Eide. 'Black Lives Matter is een belangrijke mondiale beweging geworden om raciale onrechtvaardigheid aan te tonen en te bestrijden.'

Eide, die eerder mensenrechtenactivisten uit Rusland en China heeft genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede, vertelde dat BLM indruk op hem heeft gemaakt 'door de manier waarop ze mensen uit alle lagen van de samenleving hebben kunnen samenbrengen en mobiliseren, niet alleen Afro-Amerikanen, niet alleen onderdrukte mensen, deze organisatie is heel anders dan hun voorgangers. '

De Black Lives Matter-beweging werd in 2013 opgericht door Alicia Garza, Patrisse Cullors en Opal Tometi als reactie op de vrijspraak van de man die Trayvon Martin neerschoot. BLM kreeg meer bekendheid in 2014 na protesten over de dood van Michael Brown en Eric Garner , en ze waren de aanstichters van de reeks wereldwijde protesten in 2020 na de dood van George Floyd en Breonna Taylor .

Nominaties voor de Nobelprijs voor de vrede worden geaccepteerd van elke nationale politicus , en er mogen slechts 2.000 woorden worden gebruikt om de nominatie te motiveren. De deadline om een nominatie in te dienen is dit jaar 1 februari en dan stelt de commissie eind maart een lijst met genomineerden op. De winnaar wordt gekozen in oktober en de prijsuitreiking staat gepland op 10 december. Er waren vorig jaar meer dan 300 nominaties voor deze prijs, die uiteindelijk werd gewonnen door het "World Food Programme" (WFP).

De commissie kende de prijs aan het WFP toe omdat het 'aandacht wilde vragen voor de miljoenen mensen die lijden aan of dreigen te lijden van honger'. De meest opvallende nominatie in 2020 voor de Nobelprijs voor de Vrede was die van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump .

Trump opnieuw genomineerd door een ander Noors parlementslid, Christian Tybring-Gjedde. Het extreemrechtse parlementslid haalde de rol van Trump aan bij het normaliseren van de betrekkingen tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten onder de "Abraham Accords", hoewel Eide zei dat hij 'een beetje moeite had om die nominatie te verdedigen' na de oproer in het Capitool van 6 januari toen een menigte Trump-fans de gebouwen van het Amerikaanse Congres  bestormde waarbij vijf mensen omkwamen.

Eide gaf echter aan dat hij niet wilde dat zijn nominatie voor Black Lives Matter werd gezien als een commentaar op de binnenlandse Amerikaanse politiek. En hij verwierp kritiek van rechts dat BLM achter geweld in Amerikaanse steden had gezeten. 'Studies hebben aangetoond dat de meeste demonstraties die door BLM georganiseerd werden vreedzaam zijn verlopen', zei hij. 'Natuurlijk zijn er incidenten geweest, maar de meeste zijn veroorzaakt door de politie of tegendemonstranten.'

Onderzoek door het Armed Conflict Location and Event Data-project in september 2020 toonden aan dat 93% van de Black Lives Matter-demonstraties geen ernstige schade aan mensen of eigendommen heeft veroorzaakt.

De 61-jarige politicus Eide, die sinds 2017 de partij van Socialistisch Links in het Noorse parlement vertegenwoordigt, noemde precedenten van het in Oslo gevestigde Nobelprijscomité dat de strijd tegen racisme erkent. Albert Luthuli en Nelson Mandela ontvingen de prijs respectievelijk in 1960 en 1993 voor hun strijd tegen rassendiscriminatie in Zuid-Afrika, en Martin Luther King ontving de prijs voor geweldloos verzet tegen racisme in de VS in 1964. Mandela deelde zijn prijs met FW de Klerk, de man die opdracht gaf tot de vrijlating van de ANC-leider uit de gevangenis.

'Het is eigenlijk een traditie om dit te doen,' zei Eide. 'Er bestaat een sterke band tussen antiracismebewegingen en vrede, en het is duidelijk dat er zonder dit soort rechtvaardigheid geen vrede en stabiliteit in de samenleving mogelijk  zal zijn."

Zijn schriftelijke nominatie concludeert: 'Het toekennen van de vredesprijs aan Black Lives Matter, als de sterkste wereldwijde organisatie tegen raciale onrechtvaardigheid, zal een krachtige boodschap afgeven dat vrede is gebaseerd op gelijkheid, solidariteit en mensenrechten, en dat alle landen die basisprincipes moeten respecteren. . '

Millimetersprint in openingsetappe Seefeld Triple

In het Oostenrijkse Seefeld is vrijdag de Seefeld Triple van start gegaan, een van de grotere wedstrijden in de World Cup op de noordse combinatie. Etappe één kent vijf kilometer langlaufen, zaterdag volgt tien kilometer en zondag vijftien kilometer, allemaal na één sprong.

World Cup-leider en topfavoriet Jarl Magnus Riiber sprong weer eens het beste, maar hij vertrok bij het langlaufen wel gelijk met de Japanner Akito Watabe. Espen Bjørnstad moest al 24 seconden later starten, het Oostenrijkse toptalent Johannes Lamparter volgde op 45 seconden en de Fin Ilkka Herola op 56 tellen.

Verder werd nog gekeken naar de Duitsers Vinzenz Geiger, Manuel Faisst en Fabian Riessle, na binnen tien seconden van Herola vertrokken en net als de Fin en Lamparter bekend staan als sterke langlaufers.

Geiger en Riessle werkten zich richting Herola en halverwege sloot dat trio aan bij Lamparter. Riiber en Watabe werkten op kop aardig samen, Bjørnstad had het verdedigen van plek drie als doel. Een ziedende sprint om de winst werd met millimeters gewonnen door Riiber, terwijl Bjørnstad in de allerlaatste meters Geiger en Herola langszij zag denderen: Geiger werd derde, Herola vierde, Bjørnstad vijfde.

Thriller en secondenspel in World Cup langlaufen

De World Cup langlaufen is neergestreken in het Zweedse Falun, waar vrijdag al de eerste wedstrijden gehouden werden: de wedstrijden met individuele start in de vrije stijl, tien kilometer voor de vrouwen en vijftien voor de mannen, de afstanden die over een maand ook op het WK-programma staan.

Mannen
Alexander Bolshunov leek loeihard uit te gaan halen en dit keer niet op de verkeerde manier - vorige week gaf hij de Fin Joni Mäki een lel met zijn skistok en een beuk na de finish. Drie laat vertrokken Noren hadden echter nog een kans en vooral Simen Hegstad Krüger legde Bolshunov het vuur na aan de schenen.

Krüger verloor aanvankelijk steeds een paar seconden, maar vanaf elf kilometer - hij had inmiddels tien tellen achterstand - liep de Noor in. Met dik anderhalve kilometer te gaan zat er welgeteld 0,2 seconden tussen de twee, maar toch hield Bolshunov's tijd stand: Krüger kwam aan de finish 1,8 seconden tekort.

Even leken ook Hans Christer Holund en Sjur Røthe in de buurt te gaan komen, maar zij streden onderling om plek drie. Røthe pakte die plek op 23,9 seconden van Bolshunov, kilometervreter Holund zat er een ruime seconde achter en werd vierde. Gus Schumacher zorgde voor de verrassing van de dag: de 20-jarige Amerikaan maakte wéér grote indruk en werd op 1:17 minuten negende.

Vrouwen
De Amerikaanse Jessie Diggins, specialiste op de vrije stijl, legde na een goede start een dijk van een race op de Zweedse sneeuw, maar had voor het eerst dit seizoen de Noorse grootheid Therese Johaug achter zich aan. Johaug startte een stuk later en leverde aanvankelijk wat in, maar met ruim twee kilometer te gaan was ze één tiende van een seconde sneller.

De indrukwekkende eindsprint van Diggins bleek echter goud waard, want Johaug beet zich stuk op de tijd van de Amerikaanse en werd zowaar verslagen: tweede op 2,1 seconden. De Zweedse Ebba Andersson werd op 14,6 seconden tweede, nog wel ruim voor de onderlinge Noorse strijd om plek vier tussen Ragnhild Haga (+40,6), Heidi Weng (+41,1), Helene Marie Fossesholm (+45,5) en Tiril Udnes Weng (+46,5).

WK rodelen begint met Duits 1-2-3-4'tje én Oostenrijks goud

In het Duitse Königssee, het centrum van de rodelsport, is het wereldkampioenschap rodelen vrijdag van start gegaan. Dat gebeurde met de sprints, waarin de top-15 van de kwalificaties van vrijdagochtend om de medailles streed in een race over één run, waarbij de tijd pas na enkele bochten gaat lopen.

Mannen
Een verrassende uitslag, want er stond geen Duitser op het podium. Nico Gleirscher uit Oostenrijk is de nieuwe wereldkampioen, hij was 0,041 seconden sneller dan de Rus Semen Pavlichenko. Nico's broer, olympisch kampioen David Gleirscher, werd op één duizendste van Pavlichenko derde. Felix Loch was op pas de vierde plek (+0,110) teleurstellend de beste Duitser, de rest kwam nauwelijks bij het podium in de buurt.

Dubbels
In de tweede WK-race konden de Duitsers wél juichen: Tobias Wendl en Tobias Arlt pakten het goud. De Bayern Express was 0,014 seconden sneller dan de Letse broers Andris en Juris Sics, terwijl er met Toni Eggert en Sascha Benecken (+0,035) een tweede Duitse duo op het podium stond. World Cup-leider Thomas Steu en Lorenz Koller uit Oostenrijk grepen met 0,099 seconden enkele honderdsten naast de medailles.

Vrouwen
Het werd steeds beter voor de Duitsers: van geen medaille (mannen) naar goud en brons (dubbels) naar een volledige top-4 bij de vrouwen. Julia Taubitz bekroonde haar seizoen met haar eerste wereldtitel door met 0,011 seconden te winnen van haar verrassende landgenote Anna Berreiter. Dajana Eitberger pakte op maar liefst 0,199 seconden het brons, grand dame Natalie Geisenberger greep er met 0,220 seconden net naast, maar bleef de Russische Viktoriia Demchenko wel één duizendste voor.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.