Biatlete Hauser pakt eerste World Cup-zege

Biatlete Lisa Theresa Hauser heeft haar eerste overwinning in de World Cup te pakken. De 27-jarige Oostenrijkse was in het Italiaanse Antholz de beste op de individuele wedstrijd, nadat ze deze maand al drie opeenvolgende podiumplekken pakte - de eerste drie uit haar loopbaan.

Hauser begon met tien treffers, schoot daarna één keer mis, maar hield het daar wel bij. Aan de finish was ze daarmee 43,7 seconden sneller dan de Oekraïnse Yuliia Dzhima, die als enige in het veld van ruim negentig dames alle twintig schijven omver schoot. Dzhima was op haar beurt zo'n twintig seconden sneller dan Anaïs Chevalier-Bouchet uit Frankrijk, die vlak voor haar was gestart en in de laatste schietbeurt een misser noteerde.

Met 1+0+0+1 op de schietbaan werd Dorothea Wierer op 1:15 vierde, vlak voor schietwonder Janina Hettich (+1:23): de Duitse schiet dit seizoen in liggende positie tegen de 99 procent raak, een bizar percentage in het biatlon. Haar eerste podiumplek zat er zelfs in, maar na negentien treffers ging het twintigste schot mis.

De Noorse Tiril Eckhoff liet vier schijven staan en werd op 2:52 minuten achttiende, World Cup-concurrente en landgenote Marte Olsbu Røiseland (0+2+1+1) kwam tot de 31e plek op 3:29 minuten. Dat was tien seconden en vier posities beter dan landgenote Ingrid Landmark Tandrevold, die zeventien keer op rij doel trof alvorens de laatste drie schoten te missen. De Belgische Lotte Lie werd met 0+1+0+1 keurig 51e op 5:10 minuten.