Final Fantasy XIV herschrijft de toekomst met patch 5.4

Square Enix heeft de releasedatum en details onthuld van Final Fantasy XIV Online’s volgende grote update, Patch 5.4. getiteld 'Futures Rewritten'. Met deze patch begint een nieuw hoofdstuk in het verhaal dat volgt op de Shadowbringers hoofdscenario-questline.

Tijdens de Letter from the Producer LIVE-uitzending werd ook een nieuwe trailer onthuld en heeft producer en director Naoki Yoshida een speciaal wereldwijd livestream-evenement aangekondigd, de 'Final Fantasy XIV Announcement Showcase'. Dit evenement zal plaatsvinden op 6 februari 2021 en brengt het laatste nieuws en aankondigingen voor de MMORPG. Details over wanneer en hoe de stream is te volgen worden later bekendgemaakt.

Patch 5.4 omvat updates en nieuwe content voor alle soorten spelers op pc, Mac, PlayStation 4, en PlayStation 5 via backward compatibility. Er is naast een nieuw stuk verhaal met bijbehorende quests ook een nieuwe Raid Dungeon: Eden’s Promise. Patch 5.4 brengt nieuwe gevechten - inclusief een nieuwe baas ontworpen door Kingdom Hearts-regisseur en Final Fantasy-veteraan, Tetsuya Nomura - beschikbaar in de moeilijkheidsgraden normal en savage. Ook is er een nieuwe dungeon en een Unreal-moeilijkheidsgraad trial. Voor gatherers en crafters zijn er weer nieuwe items te verzamelen en te maken, en mogen ze eindelijk de vierde en laatste fase van de restauratie van de Holy See of Ishgard beginnen. Het vermoeden bestaat dat we daarna housing-mogelijkheden in Ishgard krijgen, maar we zullen zien.