Final Fantasy VII en VIII Remastered worden gebundeld voor Switch

Square Enix maakt vandaag bekend dat twee RPG’s: Final Fantasy VII en Final Fantasy VIII Remastered, worden gebundeld in een fysiek twin-pack dat in december voor het Nintendo Switch verschijnt.

In Final Fantasy VII wordt Cloud Strife, een voormalig lid van Shinra’s elite SOLDIER-eenheid ingehuurd door een anti-Shinra verzetsgroep die onder de naam Avalanche om voor de planeet te strijden. De planeet wordt leeggezogen door de Shinra Electric Power Company, een corporatie die een monopolie heeft op de wereldenergie. Spelers kunnen de game spelen met de volgende extra opties:

  • 3x Speed Mode: Doorloop de game op driedubbele snelheid.
  • No Encounters: Spelers kunnen gevechten met vijanden uitschakelen om ongestoord de verhaallijn te ervaren. Daarbij kunnen spelers nog wel meedoen in de event-battles in het verhaal.
  • Battle Enhancement Mode


Meer dan 20 jaar na de release van het origineel, brengt Final Fantasy VIII Remastered de personages en verhaallijn in beeld met opnieuw gerenderde beelden. In dit avontuur stappen spelers in de schoenen van SeeD-rekruut Squall Leonhart en verzetsstrijder Rinoa Heartilly die moeten samenwerken om de wereld te redden van de militaire natie Galbadia. Final Fantasy VIII Remastered heeft de volgende opties om te spelen:

  • Battle Assist: De mogelijkheid om altijd te beschikken over maximale HP en ATB, en op elk moment Limit Breaks te kunnen gebruiken.
  • No Encounters: Spelers kunnen gevechten met vijanden uitschakelen om ongestoord de verhaallijn te ervaren. Daarbij kunnen spelers nog wel meedoen in de event-battles in het verhaal.
  • 3x Speed Boost: Doorloop de game op driedubbele snelheid.

Het Final Fantasy VII en Final Fantasy VIII Remastered twin-pack verschijnt op 4 december voor Nintendo Switch. Daarnaast verschijnt op 4 december een fysieke versie van Final Fantasy VIII Remastered voor PlayStation 4.

Final Fantasy VII en Final Fantasy VIII Remastered Twin Pack (Foto: Square Enix)