Nieuwe Final Fantasy XVI-website geeft meer details

Vandaag heeft Square Enix de officiële teaser-website van Final Fantasy XVI online gezet. De website toont nieuw key artwork voor de nieuwe action-RPG met daarop het hoofdpersonage, Clive Rosfield, en andere illustraties en beschrijvingen van personages die hinten naar hun onderlinge verbanden.

De website gaat ook dieper in op de setting van Final Fantasy XVI. Het verhaal speelt zich af in het rijk Valisthea, een land dat is gezegend met het licht van de Mothercrystals: schitterende kristalbergen die boven het land uittorenen.

Final Fantasy XVI verplaatst spelers naar een wereld waarin Eikons leven. Deze sterke en dodelijke wezens huizen in Dominants – mannen of vrouwen die het vermogen hebben de angstwekkende kracht van zo’n Eikon te gebruiken. Het verhaal volgt Clive Rosfield, een jongeman die zich heeft toegelegd op de zwaardvechtkunst en ook wel de First Shield of Rosaria wordt genoemd, die de opdracht krijgt om te waken over zijn jongere broer Joshua - de Dominant of the Phoenix. Maar dan zetten onvoorziene gebeurtenissen Clive op een duistere en gevaarlijke weg naar wraak.

Final Fantasy XVI komt uit op PlayStation 5, ooit.

Final Fantasy XVI - Keyart (Foto: Square Enix)