Patch 5.3 maakt vanaf vandaag een eind aan Shadowbringers

De climax van Final Fantasy XIV: Shadowbringers is vanaf vandaag te beleven met Patch 5.3. De nieuwste update, getiteld 'Reflections in Crystal' brengt naast het einde van de verhaallijn van deze uitbreiding nieuwe content, inclusief de volgende door NieR geïnspireerde YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid, een nieuwe dungeon en nieuwe trial battles, en een uitgebreidere free-to-play ervaring voor nieuwe spelers.

Patch 5.3 biedt een uitgebreide gratis proefversie die alle content bevat van het basisspel A Realm Reborn en de Heavensward-uitbreiding (inclusief alle updates tot patch 3.56). Spelers van de gratis proefversie kunnen honderden uren spelen, zonder speeltijdbeperkingen dus zo lang ze maar willen. Daarnaast krijgen alle huidige en toekomstige spelers van A Realm Reborn nu toegang tot de complete Heavensward-uitbreiding en al zijn features. Het hoofdscenario van A Realm Reborn is nu ook aangepast, waardoor nieuwe spelers een meer gestroomlijnde ervaring van het verhaal krijgen dat leidt tot Heavensward.

Hieronder meer details over de Patch 5.3-content:

 • Nieuwe Main Scenario-quests – De Scions proberen licht te werpen op het duistere plot van Ascian Elidibus in de laatste act van de Shadowbringers-verhaallijn.
 • Main Scenario Questline Update: A Realm Reborn – Het hoofdscenario is nu gestroomlijnd en bondiger gemaakt, met aanpassingen aan de manieren waarop spelers ervaringspunten en uitrusting verdienen door quests te voltooien. Bovendien kunnen spelers na het voltooien van de Ultimate Weapon-quest vliegende rijdieren gebruiken om door de zones van A Realm Reborn te vliegen.
 • Uitgebreide gratis proefversie – De gratis trial laat spelers tot level 60 zo lang ze willen genieten van alle content, inclusief de Heavensward-content, een aanvullend speelbaar ras (Au Ra) en drie extra speelbare jobs (Dark Knight, Astrologian en Machinist).
 • Nieuwe YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid – De in een witte mantel gehulde android 2P wordt eindelijk wakker, maar dat geldt ook voor een onvoorzien kwaad dat Komra treft in het volgende hoofdstuk van deze door NieR geïnspireerde alliance raid, The Puppets’ Bunker.
 • Nieuwe “Chronicles of a New Era”-quest: The Sorrow of Werlyt – Deze missie van de ‘Weapon Series’-questline laat spelers genieten van een verhalende ervaring die uitloopt op een speciaal gevechtsevenement.
 • Nieuwe dungeon: The Heroes’ Gauntlet – Heel Norvrandt is veranderd in een slagveld waar de Warriors of Darkness zich een weg doorheen moeten vechten. Spelers kunnen deze nieuwe uitdaging aangaan met andere avonturiers, of een team computergestuurde personages, met behulp van het Trust-systeem.
 • Nieuwe trial: Een angstaanjagende nieuwe vijand met onvoorstelbare kracht zal de Warriors of Darkness beproeven op de niveaus normal en extreme.
 • Nieuwe Tribe-quests – Een nieuwe, op crafters gerichte questline met de dwarves in de hoofdrol.
 • Nieuwe Game+-updates – Spelers kunnen de class quests van A Realm Reborn opnieuw spelen met behoud van hun huidige personage en level. Met patch 5.35 worden ook de aangepaste hoofdscenario-quests van A Realm Reborn toegevoegd.
 • Nieuwe Battle-content: Unreal Trials – Spelers kunnen het opnemen tegen een sterkere versie van Shiva, die nu zelfs voor helden van level 80 een flinke uitdaging zal blijken. De Unreal Trials omvatten één primal-gevecht dat met elke patch rouleert.
 • Updates voor crafters en gatherers – Nieuwe custom deliveries, updates voor Rowena's House of Splendors, en een update voor de Skysteel Tools-questline zijn de voornaamste updates voor crafters en gatherers. Daarnaast is de zoekfunctie voor recepten verbeterd voor meer gebruiksgemak.
 • Samenwerking met Yo-Kai Watch keert terug – Het Yo-Kai Watch-samenwerkingsevenement, Gather One, Gather All, keert op 19 augustus terug naar Final Fantasy XIV Online en brengt nieuwe beloningen met zich mee.
 • Ishgard Restoration-update (Patch 5.31) – De derde restauratiefase begint, volgend op de werkzaamheden van de Skybuilders. Daarbij keren de Skybuilder Rankings terug, met nieuwe items om te craften en nieuwe achievements voor de beste bijdrages aan de restauratiewerkzaamheden.
 • Save the Queen Questline-updates (Patch 5.35) – Spelers kunnen de wapens die ze kregen in het eerste hoofdstuk van deze quest-serie verder verbeteren tijdens het verkennen van het Bozjan Southern Front, een nieuw gebied waar de Bozjan Resistance is begonnen met Operation Eagle's Nest om het Alermuc Fortress terug te veroveren op het Empire.
 • Job-aanpassingen voor PvE en PvP, systeem-updates, en meer.