Nieuwe patch details voor Final Fantasy XIV, inclusief plannen voor PS5

Tijdens een nieuwe Letter from the Producer LIVE-uitzending heeft Square Enix nieuwe details onthuld van Final Fantasy XIV Online Patch 5.4. Patch 5.4, getiteld “Futures Rewritten”, verschijnt begin december en brengt nieuwe content naar de Shadowbringers-uitbreiding.

Producer en director Naoki Yoshida heeft plannen aangekondigd om de PlayStation 4-versie van Final Fantasy XIV op de PlayStation 5 te ondersteunen. Daarbij kunnen spelers gebruik maken van de in-game PS4 Pro-weergave-instellingen, terwijl de PlayStation 5-hardware zorgt voor snellere laadtijden.

Daarnaast bevestigde producer en director Naoki Yoshida dat Patch 5.35 op 13 oktober verschijnt. Deze patch levert het nieuwste hoofdstuk in de “Save the Queen”-questline, met een verhaal dat is geschreven door de game-designer Yasumi Matsuno (Final Fantasy Tactics, Final Fantasy XII). De patch introduceert ook de nieuwe Bozjan Southern Front-gevechtscontent, met een nieuw gebied waarin de Bozjan Resistance is begonnen aan Operation Eagle's Nest om Alermuc Fortress terug te veroveren op het Empire. Daarnaast kunnen spelers de krachtige wapens uit het eerste hoofdstuk van deze missieserie verbeteren door deel te nemen aan diverse in-game-content, inclusief het nieuwe Bozjan Southern Front.

De Patch 5.4-update van december levert:

 • Nieuwe Main Scenario-quests – Volgend op de afronding van het Shadowbringers-verhaal in Patch 5.3, beginnen spelers aan een nieuw avontuur.
 • Nieuwe raid dungeon: Eden’s Promise – Het derde deel in de 8-delige Eden-raid-serie levert nieuwe gevechten op de niveaus normal en savage.
 • Chronicles of a New Era - The Sorrow of Werlyt Updates – Het volgende hoofdstuk in de “The Sorrow of Werlyt”-questline introduceert Emerald Weapon. In deze nieuwe trial kunnen spelers het opnemen tegen Emerald Weapon op de niveaus normal en extreme.
 • Nieuwe dungeon: Matoya’s Relict – Spelers kunnen deze nieuwe uitdaging overwinnen door samen te werken met andere avonturiers, of een groep computergestuurde personages, met behulp van het Trust-systeem.
 • Nieuwe Unreal-trial – De volgende powered-up-versie van een bestaande primal wordt met Patch 5.4 losgelaten op helden van level 80, voor een nieuwe uitdaging en kans op unieke prijzen.
 • Blue Mage-update – Deze limited job krijgt diverse nieuwe updates, inclusief een verhoogde level cap, mogelijkheden om nieuwe blauwe magie van vijanden te leren, nieuwe job-specifieke uitrusting, en toevoegingen aan het Blue Mage Log.
 • Nieuwe “Explorer Mode” – Deze nieuwe gameplay-mode laat spelers door Shadowbringers-dungeons reizen zonder dat ze daarbij worden aangevallen door vijanden, zodat ze ongestoord screenshots kunnen maken. In deze mode kunnen spelers ook mounts en minions oproepen om in hun screenshots te gebruiken.
 • Instrumenten-update – De speelbare instrumenten zijn uitgebreid met de viool.
 • Triple Triad-updates – Naast de aangepaste spelregels en interface-verbeteringen worden nieuwe, tijdelijke toernooien gehouden. Deze zijn ook beschikbaar via de Duty Finder.
 • Ishgard Restoration-update – De vierde en laatste fase van de restauratie van de Holy See of Ishgard begint.
 • Aanpassingen aan PvE- en PvP-acties, updates voor Ocean Fishing en Doman Mahjong, treasure hunt dungeon-updates, nieuwe UI-skins, en meer.

Explorer mode met mounts