Final Fantasy XIV: A Realm Reborn en Heavensward worden gratis

Square Enix maakt bekend dat de MMORPG Final Fantasy XIV Online nu in totaal meer dan 20 miljoen geregistreerde spelers heeft en dat de free trial uitgebreid wordt. Daarnaast zijn nieuwe details en een trailer voor de volgende grote update, Patch 5.3: Reflections in Crystal, verschenen.

In de Letter from the Producer LIVE-uitzending vandaag liet director Naoki Yoshida weten dat de gratis trial-ervaring nu alle content van A Realm Reborn en de Heavensward-uitbreiding bevat, inclusief de complete Patch 3.x-serie. De gratis speelbare content is goed voor honderden uren gameplay, waar spelers zo lang ze willen kunnen spelen, er zit dus geen tijdslimiet op. Daarnaast krijgen alle bestaande en toekomstige A Realm Reborn-spelers toegang tot de complete en Heavensward-uitbreiding en alle voordelen die deze met zich meebrengt.

Patch 5.3 levert bestaande spelers ook vele nieuwe uitdagingen, inclusief de finale van de Shadowbringers-verhaallijn, het volgende hoofdstuk in de door NieR geïnspireerde YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid-series, en meer. Een completer patch-lijstje:

 • Nieuwe Main Scenario-quests – Spelers kunnen genieten van het laatste deel van het hoofdverhaal van Final Fantasy XIV: Shadowbringers, waarin de Scions de duistere plannen van Ascian Elidibus proberen te dwarsbomen.
 • Main Scenario Questline-update: A Realm Reborn – De voornaamste questline van A Realm Reborn wordt aangepast om nieuwe spelers een meer gestroomlijnde ervaring te bieden, terwijl ze het verhaal volgen dat naar Heavensward leidt. Daarnaast kunnen spelers na het voltooien van de Ultimate Weapon-quest vliegende rijdieren gebruiken om de lucht van A Realm Reborn te verkennen.
 • Uitgebreide gratis trial – De gratis trial laat spelers tot level 60 zo lang ze willen genieten van alle content, inclusief de Heavensward content, een aanvullend speelbaar ras (Au Ra) en drie extra speelbare jobs (Dark Knight, Astrologian en Machinist).
 • Nieuwe YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid – De in een witte mantel gehulde android 2P wordt eindelijk wakker, maar dat geldt ook voor een onvoorzien kwaad dat Komra treft in het volgende hoofdstuk van deze door NieR geïnspireerde alliance raid, The Puppets’ Bunker.
 • Save the Queen Questline-updates (Patch 5.35) – Spelers kunnen de wapens die ze kregen in het eerste hoofdstuk van deze quest-serie verder verbeteren tijdens het verkennen van het Bozjan Southern Front, een nieuw gebied waar de Bozjan Resistance is begonnen met Operation Eagle's Nest om het Alermuc Fortress terug te veroveren op het Empire.
 • Nieuwe “Chronicles of a New Era”-quest: The Sorrow of Werlyt – Deze missie van de ‘Weapon Series’-questline laat spelers genieten van een verhalende ervaring die uitloopt op een speciaal gevechtsevenement.
 • Nieuwe dungeon: The Heroes’ Gauntlet – Heel Norvrandt is veranderd in een slagveld waar de Warriors of Darkness zich een weg doorheen moeten vechten. Spelers kunnen deze nieuwe uitdaging aangaan met andere avonturiers, of een team computergestuurde personages, met behulp van het Trust-systeem.
 • Nieuwe trial: Een angstaanjagende nieuwe vijand met onvoorstelbare kracht zal de Warriors of Darkness beproeven op de niveaus normal en extreme.
 • Nieuwe Beast Tribe-quests – Een nieuwe, op crafters gerichte questline met de dwarves in de hoofdrol.
 • Nieuwe Game+-updates – Het geüpdatete hoofdscenario van A Realm Reborn en andere quests komen beschikbaar voor terugkerende spelers, die daarbij hun huidige personage en level kunnen behouden.
 • Nieuwe Battle-content: Unreal Trials – Spelers kunnen het opnemen tegen sterkere versies van bestaande primals die zijn klaargestoomd voor de strijd tegen helden van level 80. De Unreal Trials omvatten één primal-gevecht dat zal veranderen met elke patch, te beginnen met Shiva in Patch 5.3. Elke week dat spelers de primal verslaan, krijgen ze de kans een nieuwe mini-game te voltooien, waarmee ze tokens kunnen winnen om tegen prijzen in te wisselen.
 • Ishgard Restoration-update (Patch 5.31) – De derde restauratiefase begint, volgend op de werkzaamheden van de Skybuilders. Daarbij keren de Skybuilder Rankings terug, met nieuwe items om te craften en nieuwe achievements voor de beste bijdrages aan de restauratiewerkzaamheden.
 • Updates voor crafters en gatherers – Nieuwe custom deliveries, updates voor Rowena's House of Splendors, en een update voor de Skysteel Tools-questline zijn de voornaamste updates voor crafters en gatherers. Daarnaast wordt de zoekfunctie voor recepten verbeterd voor meer gebruiksgemak.
 • Samenwerking met Yo-Kai Watch keert terug – Het Yo-Kai Watch-samenwerkingsevenement, Gather One, Gather All, keert op 19 augustus terug naar Final Fantasy XIV en brengt nieuwe beloningen met zich mee.
 • Job-aanpassingen voor PvE en PvP, systeem-updates, en meer.

Patch 5.3 voor Final Fantasy XIV: Shadowbringers verschijnt op 11 augustus.