Planet Coaster: Console Edition is beschikbaar

Frontier Developments heeft de launchtrailer voor Planet Coaster: Console Edition uitgebracht. De pretparkgame is nu beschikbaar voor Xbox Series X|S, Xbox One en PlayStation 4. PlayStation 5 volgt wanneer de console op 19 november beschikbaar is.

Planet Coaster: Console Edition bevat het basisspel van pc inclusief alle gratis updates die in de afgelopen jaren op pc zijn verschenen. Dat betekent dat je bijvoorbeeld zakkenrollers in je park kunt hebben, een vuurwerkshow kunt maken, staff kunt trainen en hotels, restaurants en een schiettent kunt plaatsen. Er zijn twee nieuwe tutorials gemaakt en alle nieuwe content is ook geïntegreerd in de carrière-modus.

Nieuw is de Frontier Workshop. Met deze community-tool kun je jouw gemaakte creaties of blauwdrukken delen met de rest van de wereld die Planet Coaster speelt. Of als je niet zo creatief bent: je kunt door de gemaakte spullen browsen, downloaden om te gebruiken in je eigen park, of inspiratie opdoen om toch zelf wat in elkaar te gaan zetten. Deze zijn dan weer te gebruiken in een van de verschillende modi, zoals de career-, sandbox- en challenge-modus.

Mocht je nu willen spelen op de Xbox One en PlayStation 4 omdat de beschikbaarheid van de nieuwe consoles nogal een probleem is, dan kun je later nog gratis upgraden. Spelers die een digitale versie hebben gekocht kunnen de next-gen patch gratis downloaden door in te loggen op hun next-gen console met het PSN- of Xbox-account waarop ze de game gekocht hebben. Als je de fysieke versie hebt gekocht dan kun je het schijfje in de next-gen console doen en krijg je de patch ook voor nop.