Downhillers strijden op mountainbike tot laatste meters in World Cup Maribor

We keren nog even terug naar het weekeinde, want in het Sloveense Maribor stond na de eerste ook de tweede World Cup-wedstrijd op het programma voor de mountainbikers op de downhill. Een spectaculaire wedstrijd, dit keer op een wat droger - en dus sneller - parcours dan op dag één.

Het werd weer een geweldige strijd bij de mannen, waar de jonge Canadees Finn Iles naar beneden vloog en de toptijd van de Australiër Troy Brosnan aanscherpte. De Brit Matt Walker dook er dan weer vier tienden onderdoor, maar vervolgens ontstond een Franse strijd.

Loris Vergier noteerde de snelste tijd en deed een gooi naar de dubbel in Maribor, met alleen oud-wereldkampioen Loïc Bruni nog bovenaan de heuvel. Bruni won tijd, verloor tijd, won weer tijd...en werd op 0,057 seconden tweede, een zoveelste Franse dubbel.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Nina Hoffmann, haar allereerste World Cup-zege en de eerste Duitse winst in vele jaren. Met Marine Cabirou (+1,899) stond er ook een Française op het podium, voor de toch wat verrassende Italiaanse Eleonora Farina (+4,212).

De winnende runs van de tweede race in Maribor