Drijfnatte DTM-race Assen levert nieuwe winnaar op

Op het TT Circuit Assen is zondag de tweede DTM-race van het weekeinde verreden. Zaterdag ging Robin Frijns er met de winst vandoor - de eerste Nederlandse zege sinds 2004 - en dat probeerde hij zondag te herhalen in het eerste weekeinde mét publiek van dit jaar.

René Rast en Loïc Duval vertrokken in het zeiknatte Drenthe vanaf de eerste rij, gevolgd door Audi-teamgenoten Robin Frijns en Nico Müller. Duval kende een heerlijke start en pakte de leiding, Frijns ging voorbij Rast naar de tweede plek en Ferdinand Habsburg kwam langs Müller naar de vierde stek.

Terwijl het zonnetje de boel langzaam wat op begon te drogen kwam Frijns onder de achtervleugel van Duval kruipen en na een kleine twintig minuten ging hij er voorbij. De Nederlander sloeg in no-time een indrukwekkend gat naar Duval, die Rast en Müller in zijn nek had hijgen.

Rast ging vrij snel langs Duval, Müller en ook Timo Glock volgden nadat de Fransman een fout maakte. Hij viel daarna nog veel verder weg en kwam na een half uur zijn stop maken, waarbij hij ook nog eens woest werd op het team: hij kreeg nieuwe regenbanden aangemeten, er kwam immers regen aan, maar hij wilde per se droogweerbanden.

Müller en Glock gingen voorbij Rast, die gelijk af moest haken, terwijl Mike Rockenfeller daarachter als eerste slicks kwam halen. Vooral Glock was lekker bezig: de Duitser zette zijn BMW langs de Audi van Müller en reed weg. Sheldon van der Linde reed op plek acht en was vroeg gestopt, maar was inmiddels seconden per ronde sneller dan Frijns.

Frijns, Glock en Rast kwamen met een goed kwartier te gaan binnen voor nieuwe regenbanden - het regende toch weer - en de Nederlander kwam vlak achter Van der Linde terecht, die zowaar de nieuwe leider was. Müller en Glock zaten ruim achter Frijns en pal voor Duval, met Rast daar weer tien tellen achter.

Fabio Scherer eindigde een ronde later hard in de bandenstapels: safety car en het hele veld kwam weer bij elkaar. De bandenstapels waren kapot en de regen kwam flink naar beneden, een combinatie die ervoor zorgde dat de wedstrijdleiding de race met de rode vlag even stil besloot te leggen.

Met zes minuten te gaan konden we weer racen op een nog altijd erg nat Drents circuit, met Van der Linde op kop, voor Frijns, Müller, Glock, Duval en Rast. Glock viel twee plekken terug, maar daar bleef het bij en dus pakte Van der Linde zijn allereerste DTM-overwinning, voor Frijns, die dat een dag eerder al deed. Müller completeerde het podium, voor Duval, Rast en Glock.