Skeletonner Dukurs pakt 11e zege op rij in Innsbruck

Skeletonner Martins Dukurs heeft nog maar eens laten zien de absolute koning van Innsbruck-Igls te zijn. De Letse legende, tigvoudig World Cup-kampioen, won op de Oostenrijkse baan voor de elfde keer op rij: tien World Cups en één WK vielen allemaal ten prooi aan de inmiddels 35-jarige Let.

In de eerste run lag Dukurs weer eens perfect op zijn slee en bouwde hij al een voorsprong van 0,19 seconden op ten opzichte van zijn eeuwige Russische rivaal Alexander Tretiakov. De Brit Marcus Wyatt, een van de snelste starters in het veld, bleef met 0,27 seconden verrassend dichtbij, maar viel in run twee net buiten het podium: vierde. Tretiakov moest ook opschuiven, want de Zuid-Koreaanse olympisch kampioen Yun Sung-bin kwam er met 0,02 seconden verschil voorbij en werd tweede, terwijl Dukurs met nog een geweldige run 0,42 seconden voorsprong pakte op Yun aan de finish.

Olympisch kampioen 2026?
De stunt van de dag kwam wederom op naam van Amedeo Bagnis. De pas 20-jarige Italiaan heeft nog geen tien skeletonwedstrijden op zijn naam staan, maar is geweldig bezig en stond na één run op plek zes. Hij viel wel terug naar de elfde plek, waar hij bij zijn debuut twee weken geleden in Winterberg ook eindigde, maar liet wederom al zien een gigantisch talent te zijn - met het oog op de Winterspelen van 2026 in Italië misschien al wel dé favoriet voor goud tegen die tijd.

Spannende strijd bij de vrouwen
Bij de vrouwen was het juist een bijzonder spannende wedstrijd: na één run stond de top-4 binnen vijf honderdsten van een seconde. Thuisfavoriete Janine Flock voerde het veld aan, voor de Russische startkoningin Elena Nikitina (+0,02), de Amerikaanse sensatie Megan Henry (+0,03) en de Duitse Jacqueline Lölling (+0,05). De Duitse was in run twee razendsnel en zag Henry op 0,26 seconden stranden, waarna Nikitina na een matige run op 0,40 tellen bleef hangen. Flock maakte het ontzettend spannend, maar kwam aan de finish twee honderdsten tekort en moest genoegen nemen met de tweede plek.

Kimberley Bos maakte haar comeback na het noodgedwongen missen van de vorige wedstrijden, maar haar hamstringblessure is nog niet volledig genezen en met de daaropvolgende matige start kwam ze niet verder dan plek 24.