FOK! Wat een weer: redelijk droog weekend

In het westen en zuiden is het overwegend bewolkt, in het noordoosten is het eerst nog helder. De temperatuur loopt uiteen van ongeveer 1 °C tot 7°C langs de westkust. De wind is zuidwest en zwak tot matig, aan de kust vrij krachtig, tot krachtig.

Overdag is de zon geregeld te zien, maar is er wel vrij veel sluierbewolking. In het uiterste noordwesten komen wolkenvelden voor, daar kan lokaal wat lichte regen vallen. Elders blijft het droog en de maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuidwest en landinwaarts matig, aan de kust krachtig en in het noordelijk kustgebied later af en toe hard, 7 Bft.

In de nacht naar zondag raakt het van het noordwesten uit bewolkt en gaat het in het noorden en noordwesten op veel plaatsen motregenen. Elders blijft het overwegend droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 2°C in Limburg tot 7°C in het uiterste noordwesten.

Zondag overdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen of motregen. De maximumtemperatuur varieert van 6°C in Zuid-Limburg tot 10°C langs de zuidwestkust. De wind is zuidwestelijk, matig, aan de kust krachtig. In de loop van de middag neemt de wind aan de kust af naar matig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Mist in Zeeland (Foto: Scherpschutter)
Mist in Zeeland (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.