Snowboarder James wint in halfpipe, Bowman wint op ski's

In het Chinese Secret Garden was het dit weekeinde feest in de halfpipe. Zowel voor de snowboarders als de freestyleskiërs stond er een World Cup-wedstrijd op het programma.

Snowboarden
De ervaren Australiër Scotty James boardde in zijn tweede van drie finaleruns 97,80 punten bij elkaar. De Japanner Yuto Totsuka kwam in run drie tot 95,80 punten en zijn tienerlandgenoot Ruka Hirano was goed voor 92,60 punten, waardoor James' laatste run wederom een feestje voor de lol was: de winst was binnen.

Scotty James (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen werd het een Chinees feestje, aangevoerd door Liu Jiayu, die in haar tweede run 90,80 punten scoorde. Landgenote Cai Xuetong kwam tot 89,20 punten in de derde run, de jonge Amerikaanse pakte daarin met 86,60 punten de derde plek.

Liu Jiayu (Bron: YouTube)

Freestyleskiën
De Canadees Noah Bowman was in run twee goed voor 91,50 punten en daar bleek niemand meer overheen te komen. De Amerikaan Aaron Blunck kwam wel in de buurt, maar bleef haken op 90,75 punten in zijn derde run, terwijl landgenoot Lyman Currier met 89,75 punten het podium completeerde.

Noah Bowman (Bron: YouTube)

De 19-jarige Russische Valeriya Demidova scoorde 92,50 punten in run twee en dat leverde de jongeling haar eerste World Cup-zege op. Plek twee ging met 88,75 punten naar de Canadese Rachael Karker, voor de 86,50 van de jonge Chinese Li Fanghui. De Nederlandse Isabelle Hansen eindigde als dertiende in de kwalificatie.

Valeriya Demidova (Bron: YouTube)