FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 22 december 2019

'Bronzed Adonis' Beaton voor het eerst in zestien jaar naar achtste finales WK

Steve Beaton staat in de achtste finales van het wereldkampioenschap darts van de PDC. Hij won van James Wade met 4-2. Het is voor het eerst in zestien jaar dat hij weer bij de laatste zestien staat.

Het feit dat Wade, ondanks zijn iets hogere gemiddelde, niet wist te winnen zijn zijn dubbels. Normaliter is finishen één van de kwaliteiten van The Machine, dit keer niet. Wade kreeg liefst 34 kansen op een leg maar hij wist er slechts elf te verzilveren. Daarmee komt hij op een percentage van 32,35%. Beaton liep uiteindelijk op meer dan één op twee op zijn dubbels. 

Beaton won de eerste set met 3-1. Hij kwam vervolgens van een 0-2 achterstand terug om de tweede set met 3-2 te winnen. De volgende drie sets gingen met de darts mee, waardoor het 3-2 voor Beaton stond. In de set die Wade mocht beginnen, gaf The Machine niet thuis. Beaton trok vervolgens de partij naar zich toe. 

Er waren zondagmiddag nog drie andere partijen. Stephen Bunting won met 4-0 van Jonny Clayton. Max Hopp ging er met 4-2 af tegen Darius Labernauskas en Nathan Aspinall won met 4-3 van Krzysztof Ratajski. 

Snowboarder James wint in halfpipe, Bowman wint op ski's

In het Chinese Secret Garden was het dit weekeinde feest in de halfpipe. Zowel voor de snowboarders als de freestyleskiërs stond er een World Cup-wedstrijd op het programma.

Snowboarden
De ervaren Australiër Scotty James boardde in zijn tweede van drie finaleruns 97,80 punten bij elkaar. De Japanner Yuto Totsuka kwam in run drie tot 95,80 punten en zijn tienerlandgenoot Ruka Hirano was goed voor 92,60 punten, waardoor James' laatste run wederom een feestje voor de lol was: de winst was binnen.

Scotty James (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen werd het een Chinees feestje, aangevoerd door Liu Jiayu, die in haar tweede run 90,80 punten scoorde. Landgenote Cai Xuetong kwam tot 89,20 punten in de derde run, de jonge Amerikaanse pakte daarin met 86,60 punten de derde plek.

Liu Jiayu (Bron: YouTube)

Freestyleskiën
De Canadees Noah Bowman was in run twee goed voor 91,50 punten en daar bleek niemand meer overheen te komen. De Amerikaan Aaron Blunck kwam wel in de buurt, maar bleef haken op 90,75 punten in zijn derde run, terwijl landgenoot Lyman Currier met 89,75 punten het podium completeerde.

Noah Bowman (Bron: YouTube)

De 19-jarige Russische Valeriya Demidova scoorde 92,50 punten in run twee en dat leverde de jongeling haar eerste World Cup-zege op. Plek twee ging met 88,75 punten naar de Canadese Rachael Karker, voor de 86,50 van de jonge Chinese Li Fanghui. De Nederlandse Isabelle Hansen eindigde als dertiende in de kwalificatie.

Valeriya Demidova (Bron: YouTube)

Bødium in het biatlon, Eckhoff pakt vierde op rij

In het Franse Annecy-Le Grand Bornand zijn de laatste World Cup-wedstrijden voor de biatleten in 2019 gehouden. Op het natte, zompige parcours stond een massastart op het programma en vooral Tiril Eckhoff schitterde: ze pakte haar vierde opeenvolgende zege, nadat ze eerder in de week ook de sprint en achtervolging al won.

Vrouwen
Bij de eerste schietbeurt pakten Julia Simon en Eckhoff samen de leiding, bij de tweede keer ging Eckhoff één keer de mist in, tegen twee missers voor Simon. Kaisa Mäkäräinen voegde zich bij Eckhoff, maar haakte met twee missers bij de derde schietbeurt af.

Eckhoff had op dat moment al een minuut voorsprong en één misser bij de laatste keer schieten bracht haar totaal niet in gevaar. De werkelijk ongenaakbare Noorse stoomde door en won met 1:24 minuten voorsprong op Dorothea Wierer.

De Italiaanse bleef bij de laatste schietbeurt samen over met de verrassende Zweedse Linn Persson, die ze met flink wat moeite wist te kloppen in de sprint om plek twee. Mäkäräinen eindigde uiteindelijk op de vierde plek.

Mannen
Johannes Thingnes Bø nam bij de eerste schietbeurt de leiding en vergrootte die bij de tweede. Bij de derde keer schieten ging hij één keer de mist in, maar dat was geen probleem en na vijf treffers bij de laatste schietbeurt was zijn zoveelste zege binnen.

Het werd een heus Bødium, want oudere broer Tarjei - die lange tijd vol om de tweede plek streed - eindigde op 51 seconden als derde. De tweede plek was namelijk voor de Fransman Emilien Jacquelin, die vooral bij de laatste schietbeurt een uiterst indrukwekkend staaltje snelvuur voor de dag legde. Tarjei ging daar één keer de fout in en zo passeerde Jacquelin hem. De Belg Florent Claude werd 26e.

De Ligt loopt eerste prijs met Juventus mis in Saoedi-Arabië

Juventus heeft de Italiaanse Super Cup zondagavond aan Lazio moeten laten. In het Saoedi-Arabische Riyad verloor de regerend landskampioen van Italië zonder Matthijs de Ligt met 1-3 van de bekerhouder. De Ligt zat negentig minuten op de bank bij Juventus, waar Merih Demiral centraal achterin opnieuw de voorkeur kreeg van trainer Maurizio Sarri.

Juventus en Lazio stonden twee weken geleden ook al tegenover elkaar in competitieverband en toen wonnen de Romeinen op eigen veld met 3-1. Lazio maakte toen grote indruk en ook vanavond bewees het zich prima te kunnen meten met Juventus. De formatie van trainer Simone Inzaghi was de bovenliggende partij in de openingsfase en kwam na een kwartier voetballen verdiend op voorsprong. Luis Alberto werd rond de strafschopstip bereikt door Sergej Milinkovic-Savic, waarna de Spaanse middenvelder succesvol de trekker overhaalde: 0-1.

Juventus was in aanvallend opzichtig vooral afhankelijk van Paulo Dybala. De Argentijnse technicus was rond het halfuur uit een vrije trap dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging zeilde uiteindelijk rakelings voorbij het doel van Thomas Strakosha. Aan de overzijde stuitte Milinkovic-Savic op Wojciech Szczesny. Lazio leek zijn voorsprong evenwel mee te nemen naar de rust, maar in de laatste minuut van de eerste helft bracht Dybala Juventus toch nog langszij. Hij benutte een rebound, nadat Strakosha een inzet van Cristiano Ronaldo maar half had gekeerd.

De tweede helft kwam vervolgens maar moeizaam op gang. Lazio was na een kwartier spelen voor het eerst gevaarlijk, maar een schot van Luis Alberto werd door Szczesny tot hoekschop verwerkt. Kort erna kwam Juventus opnieuw goed weg, doordat Joaquín Correa rakelings naast kopte. Lazio wist in de 73ste minuut alsnog de 1-2 op het scorebord te brengen via Senad Lulic, die bij de tweede paal raak volleerde. Luttele minuten ervoor had Ronaldo namens Juvnetus de lat getroffen na een combinatie met invaller Aaron Ramsey, maar het elftal van Sarri bleek in de slotfase niet meer bij machte om een comeback te realiseren en raakte in de blessuretijd ook nog eens Rodrigo Bentancur kwijt met een rode kaart, alvorens Danilo Cataldi de eindstand bepaalde uit een vrije trap.

Achilles Bocholt als koploper van BENE-League winterstop in

Na zestien speelronden gaan de handballers van Achilles Bocholt als koploper van de BENE-League de winterstop in. De ploeg uit Belgisch Limburg won zaterdag ruim van provinciegenoot Hubo Initia Hasselt (30-21). Nummer twee OCI-LIONS maakte zondag geen fout tegen Handbal Tongeren (32-26).

De handbalwereld is komende maand gericht op het Europees kampioenschap. De BENE-League gaat verder op 1 februari.

Uitslagen BENE-League speelronde 16
Herpertz/Bevo HC (NED) - Green Park/Aalsmeer (NED) 33-28
KRAS/Volendam (NED) - JD Techniek/Hurry-Up (NED) 20-22
Achilles Bocholt (BEL) - Hubo Initia Hasselt (BEL) 30-21
HC Visé BM (BEL) - HC AtomiX (BEL) 31-30
Sporting Pelt (BEL) - The Dome/Handbal Houten (NED) 37-30
OCI-LIONS (NED) - Handbal Tongeren (BEL) 32-26

Stand
1. Achilles Bocholt (BEL) 16-29
2. OCI-LIONS (NED) 16-25
3. HC Visé BM (BEL) 16-22
4. Herpertz/Bevo HC (NED) 16-22
5. Sporting Pelt (BEL) 16-20
6. JD Techniek/Hurry-Up (NED) 16-18
7. Handbal Tongeren (BEL) 16-16
8. Green Park/Aalsmeer (NED) 16-13
9. Hubo Initia Hasselt (BEL) 16-9
10. KRAS/Volendam (NED) 16-8
11. The Dome/Handbal Houten (NED) 16-6
12. HC AtomiX (BEL) 16-4

Cambuur dendert door; Ook Telstar doet goede zaken

SC Cambuur is weer alleen koploper in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Henk de Jong won zondagmiddag met 1-3 op bezoek bij Excelsior en heeft nu weer drie punten meer dan titelconcurrent Jong Ajax. Cambuur gaat met een prettig gevoel de winterstop in: de voorsprong op de nummer drie De Graafschap bedraagt na twintig speelrondes acht punten. Ook Telstar deed vanmiddag goede zaken, door eigen op eigen veld met 3-1 te zegevieren over Jong AZ.

Excelsior - SC Cambuur 1-3
Cambuur maakte afgelopen donderdag indruk in de TOTO KNVB Beker ondanks een 1-2 nederlaag tegen Feyenoord en trok die lijn vanmiddag moeiteloos door in Kralingen. Het elftal van De Jong speelde een sterke eerste helft en leidde halverwege verdiend met 0-2. Robert Mühren opende na elf minuten voetballen de score vanaf de strafschopstip, waarna Jamie Jacobs op het halfuur de ruststand bepaalde met een rake kopbal. Het houtwerk zat vervolgens in de slotfase van de eerste helft nog tweemaal een doelpunt van Cambuur in de weg. Cambuur leek na de onderbreking niet meer in de problemen te komen, maar Rai Vloet tekende zeven minuten voor tijd toch nog verrassend voor de aansluitingstreffer. Daardoor werd het nog even spannend, totdat Issa Kallon de marge in blessuretijd weer opkrikte naar twee.

Telstar - Jong AZ 3-1
Net als Cambuur verweerde ook Telstar zich midweeks kranig tegen een Eredivisionist: op eigen veld werd slechts nipt verloren van Ajax (3-4). De ploeg van trainer Andries Jonker begon prima aan de wedstrijd tegen Jong AZ, maar had na achttien minuten wel de hulp van de Alkmaarders nodig om op voorsprong te komen: Joey Jacobs kopte de bal ongelukkig in eigen doel. In het vervolg van de eerste helft kreeg Telstar de beste kansen, maar dook ook Jong AZ zo nu en dan gevaarlijk op in de vijandelijke zestien. Na ruim een uur kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Tijjani Reijnders, maar vrijwel onmiddellijk erna herstelde Elayis Tavsan de voorsprong voor Telstar weer in ere met een schot van afstand. Telstar hield daarna stand en wist in de zevende minuut van de blessuretijd via Reda Kharchouch nogmaals te scoren. De spits was afgelopen woensdag tegen Ajax ook al trefzeker en gaf zo opnieuw zijn visitekaartje af.

Uitslag Vitesse - VVV-Venlo

Vitesse heeft zijn laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019 afgesloten met een overwinning. De Arnhemmers waren zondag in eigen huis met 3-0 te sterk voor VVV-Venlo en wonnen daarmee, na de zege op FC Twente van vorige week, hun tweede Eredivisie-wedstrijd op rij. Vitesse lijkt zodoende de slechte serie van de afgelopen maanden wat achter zich te hebben gelaten en stijgt door de driepunter over sc Heerenveen en FC Utrecht heen naar de zesde positie, op een punt achter Feyenoord. VVV eindigt de eerste seizoenshelft op plek zestien.

De teams van interim-trainers Joseph Oosting en Jay Driessen kwamen in de openingsfase van de wedstrijd niet veel verder dan het aftasten van de tegenstander. Met bijna een halfuur op de klok kwam het duel echter alsnog nog volledig tot ontbranding toen Vitesse in drie minuten tijd tweemaal toesloeg. Een fraaie uithaal van Riechedly Bazoer schudde het wat ingedutte GelreDome meteen klaarwakker en de middenvelder zag zijn bal achter een kansloze Thorsten Kirschbaum in de kruising vliegen.

Vlak daarna moest de doelman opnieuw vissen toen Danilho Doekhi Tim Matavz in de zestien bediende met een steekballetje en de spits in de korte hoek raakschoot. Vitesse kreeg een paar minuten voor de rust nog een kans om de marge verder uit te breiden, maar een poging uit een moeilijke hoek van Bryan Linssen kon worden gekeerd door Kirschbaum. Het eerste gedeelte van de tweede helft was vervolgens een kopie van de openingsfase van de eerste helft en het duurde dik tien minuten voordat er weer wat actie waar te nemen viel op het veld.

Matavz kreeg met het hoofd de eerste goed kans van het tweede bedrijf, maar zijn poging stuitte op de doelman van de bezoekers. VVV had ook in deze fase moeite om kansen te creëren, maar kwam met nog een kleine 25 minuten te gaan toch bijna tot een aansluitingstreffer toen Jerome Sinclair op Remko Pasveer afkon en er niet in slaagde om de keeper te passeren. Niet lang hierna was het aan de overkant wel raak en een rake kopbal van Bryan Linssen uit een corner gooide het duel definitief in het slot.

Vitesse

3 - 0

VVV-Venlo

 27' Bazoer
 30' Matavz
 71' Linssen
   
 
 Gele kaart: Bero, Buitink, (Vitesse), Linthorst, Kum, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 13.454
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Lelieveld
Doekhi
Obispo
Clark
Foor (Vroegh/75)
Bazoer (Oukili/86)
Bero
Dicko (Buitink/82)
Matavz
Linssen
  Kirschbaum
Pachonik
Röseler
Kum
R. Janssen
Post
Linthorst (S. Janssen/61)
v. Ooijen
Opoku
Soriano (Wright/61)
Sinclair (Yeboah/80)

Quadrijder knalt tegen boom en overlijdt

Rond 15.15 uur vond er op de Hijinkweg in Winterswijk een dodelijk verkeersongeval plaats. De 30-jarige bestuurder van een quad reed op deze weg en raakte door nog onduidelijke reden van de weg tegen een boom.

Bij deze aanrijding kwam de man uit Delfgauw, om het leven. De weg is tijdelijk afgezet geweest voor onderzoek door de politie. Het voertuig, de quad wordt eveneens onderzocht.

Hari overtuigd dat hij wereldkampioen zal worden

Een dag na het voor Badr Hari teleurstellend verlopen gevecht tegen Rico Verhoeven blikt hij alweer met vertrouwen vooruit. Hari noemde zichzelf op Instagram 'de meest dominante vechter' en hij gelooft dat hij de kampioenschapsriem in de toekomst alsnog zal veroveren.

 "Ik wil mijn 'leger' bedanken voor deze ongelooflijke vechtavond. Jullie waren geweldig en ik kan niet omschrijven wat ik voelde toen ik de ring binnenkwam in deze krankzinnige sfeer. Het was uniek en ik ben zo trots dat ik jullie steun heb. Jullie kunnen je voorstellen hoe moeilijk het is dit resultaat te accepteren", zo schrijft Hari.

"Ik heb de wereld laten zien dat ik nog steeds de meest dominante vechter van de zwaargewichten ben. Ik ben er ook volledig van overtuigd dat ik deze riem ga veroveren. Ook wil ik Rico Verhoeven bedanken voor zijn voorbeeldige sportiviteit na mijn blessure. Ik kom terug. Wees voorbereid", zo verklaarde de kickbokser.

Mocht je Instagram-post van Hari hieronder nier kunnen zien klik dan hier.

Hari overtuigd dat hij wereldkampioen zal worden (Pro Shots / Mischa Keemink)
Hari overtuigd dat hij wereldkampioen zal worden (Pro Shots / Mischa Keemink)

'Kansloze Moldaviërs eisen zakgeld en sigaretten'

Een steeds groter wordende groep Moldaviërs vragen asiel aan in Nederland, ondanks dat die verzoeken ‘volstrekt kansloos’ zijn. In 2018 kwamen er 831 verzoeken binnen, in 2019 zijn er al 1204 verzoeken ingediend volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid kreeg precies ‘nul procent’ een verblijfsvergunning.

En dat vinden de Moldaviërs niet leuk. Een van hen, de 34-jarige Vasili Codreanu, die nu sinds anderhalve maand in Budel verblijft vraagt zich af waarom ze geen leefgeld krijgen: “Ik ben nu anderhalve maand in Budel, maar we krijgen helemaal niks. Ik wil sigaretten en zakgeld”. Hij wil minimaal vijftig euro per week, per persoon aldus de vader van drie kinderen tegenover De Telegraaf.

Verder is volgens hem de Nederlandse regering hun grootste vijand, zelfs voor honden zouden ze beter zorgen: “Wij moeten weg maar we mogen niet eens in hoger beroep. Nederland controleert niet eens of ik gevaar loop.”

Ook over het eten dat geserveerd wordt is hij niet te spreken, er zou geen rekening gehouden worden met wat de Moldaviërs zouden willen eten bijvoorbeeld. Ook zouden ze slechts één keer per dag warm eten krijgen dat volgepropt wordt met kruiden, van een echte Moldavische maaltijd heeft hij nog niet mogen genieten. Pure spot volgens hem: “zelfs varkens worden beter behandeld.”

Volgens Codreanu was het in Frankrijk allemaal veel beter geregeld, waarbij hij bijval krijgt van de andere bewoners: “Daar kregen we wel gewoon geld. We hoorden dat in Nederland alles beter was, maar we krijgen geen gratis kamer en zakgeld.”

Met kind en illegaal vuurwerk over de A50

De politie hield in Wijchen vrijdagavond 20 december twee mannen aan nadat in een auto illegaal vuurwerk werd aangetroffen. In verband met een verdachte situatie rondom een auto controleerden agenten het voertuig vrijdagavond. De auto reed over de snelweg bij Oss richting Wijchen. Op de Hernenseweg in Wijchen werd de auto aan de kant gezet. In de auto zaten twee volwassenen en een kind.

In de kofferbak van de auto lagen 75 cobra’s. Het illegale vuurwerk is in beslag genomen en de beide verdachten, een 32-jarige Ossenaar en een 30-jarige man uit Den Bosch, zijn aangehouden. Het kind werd door de agenten naar huis gebracht. De verdachten zijn verhoord op het politiebureau en daarna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt dat voor verdere behandeling doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Blunder van De Gea leidt dramatische nederlaag van Manchester United in

Manchester United heeft zichzelf zondagmiddag een uitermate slechte dienst bewezen. Na eerder deze maand te hebben gewonnen van Tottenham Hotspur en Manchester City, ging de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer onderuit tegen hekkensluiter Watford. Een blunder van David De Gea leidde uiteindelijk een 2-0 nederlaag voor Manchester United in. Voor the Red Devils, die op de achtste plaats in de Premier League blijven, staat nu op Tweede Kerstdag een thuiswedstrijd tegen Newcastle United op het programma.

Op Vicarage Road kon Solskjaer voor het eerst sinds eind september weer beschikken over Paul Pogba, die nog geen basisplaats had bij Manchester United. De eerste mogelijkheid van het treffen was voor Anthony Martial, die zijn schot naast zag gaan. Abdoulaye Doucouré kwam vervolgens tot scoren, maar zag zijn treffer geannuleerd worden wegens een overtreding op David De Gea. Dat Manchester United voor rust niet al op voorsprong kwam, mocht Jesse Lingard zichzelf verwijten. Lingard liftte de bal oog in oog met Watford-doelman Ben Foster over het doel.

Kort na rust kwam Watford op voorsprong. De Gea liet een ogenschijnlijk makkelijke inzet van Ismaïla Sarr door zijn handen glippen, waardoor Manchester United ongelukkig op achterstand kwam. Amper twee minuten later was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Sarr werd binnen het strafschopgebied naar de grond gewerkt, waarna de bal op de stip ging. Troy Deeney maakte vanaf elf meter geen fout en wist de marge te verdubbelen.

Via Scott McTominay en Marcus Rashford kreeg Manchester United mogelijkheden om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar Foster behield voor Watford de veilige marge. Aan de andere kant lieten Kiko Femenía en Roberto Pereyra na om the Red Devils nog meer pijn te doen, waardoor er in de 2-0 stand geen verandering meer kwam. Het betekent voor Watford pas de tweede overwinning in zestien ontmoetingen met Manchester United op het hoogste niveau. De punten zijn voor the Hornets broodnodig, want de hekkensluiter komt nu in punten gelijk met Norwich City.

Van der Poel en Brand winnen in modder van Namen

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekercross in het Belgische Namen gewonnen. De veldrijder versloeg op het zeer modderige en zware parcours na een fel duel de Belg Toon Aerts. De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Lucinda Brand.

In de eerste ronde namen Van der Poel en Aerts de leiding op het parcours rondom de Citadel van Namen. In de tweede ronde kon Aerts profiteren van een lekke band bij de Nederlander. De Belgisch kampioen nam vijftien seconden voorsprong maar Van der Poel wist met moeite weer aan te sluiten. Daarna was het de regerend wereldkampioen zelf met een aanval maar een tweede lekke band gooide roet in het eten.

Van der Poel leek toen het kopje te laten hangen maar door een slippertje van Aerts kwam het tweetal weer bij elkaar. In de slotronde eindigde de prachtige wedstrijd in een anticlimax. De Belg kwam hard ten val en daardoor kreeg Van der Poel de zege in de schoot geworpen. Aerts wist de tweede plaats wel te behouden. Op de derde plaats finishte Corné van Kessel.

Eerder op de middag reden de vrouwen hun wedstrijd. Brand was op het zware parcours een maat te groot voor de rest van het veld. Op de tweede plaats eindigde Ceylin del Carmen Alvarado. Annemarie Worst werd derde.

Uitslag mannen
1. Mathieu van der Poel (NED)
2. Toon Aerts (BEL)
3. Corné Van Kessel (NED)
4. Thomas Pidcock (GBR)
5. Tim Merlier (BEL)
6. Lars van der Haar (NED)
7. Michaël Vanthourenhout (BEL)
8. Marcel Meisen (GER)
9. Laurens Sweeck (BEL)
10. Thijs Aerts (BEL)

Uitslag vrouwen
1. Lucinda Brand (NED)
2. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
3. Annemarie Worst (NED)
4. Evie Richards (GBR)
5. Katerina Nash (CZE)
6. Clara Honsinger (USA)
7. Katie Compton (USA)
8. Rebecca Fahringer (USA)
9. Marianne Vos (NED)
10. Maghalie Rochette (CAN)

Man (60) die in coma raakte na sussen ruzie overleden

De 60-jarige man die op 13 december in coma raakte nadat hij een ruzie wilde sussen op een parkeerterrein in Amsterdam-Noord is overleden. Dat bevestigt de familie aan AT5. 

De ruzie gebeurde op het Olof Palmeplein, vlakbij het Buikslotermeerplein. De 60-jarige man zag dat twee mannen en een echtpaar ruzie maakten. Toen er ook klappen werden uitgedeeld, liep de man erop af om de boel te sussen.

Het echtpaar probeerde vervolgens in een auto te vluchten. Terwijl ze achteruit reden, trok één van de belagers het portier open. De 60-jarige man liep op dat moment richting de auto, en werd hierbij door de deur van de auto geraakt. Hij raakte door de klap buiten bewustzijn. 

De man werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en werd op de Intensive Care kunstmatig in coma gehouden. De familie laat weten dat hij zaterdagmiddag is overleden. 

Uitslag FC Utrecht - Feyenoord

Feyenoord kan met een goed gevoel aan de winterstop beginnen. De Rotterdammers wonnen dankzij doelpunten van Orkun Kökcü en Jens Toornstra op bezoek bij FC Utrecht met 1-2 in een uitermate vermakelijke wedstrijd. Het betekent dat Feyenoord nog altijd ongeslagen is in de Eredivisie onder leiding van Dick Advocaat na vijf overwinningen en twee remises, terwijl de vijfde plaats wordt overgenomen van FC Utrecht.

Advocaat bracht tegen zijn oude club FC Utrecht een weinig verrassende opstelling binnen de lijnen. Leroy Fer keerde terug in de basiself ten koste van Renato Tapia, terwijl er verder gekozen werd voor dezelfde elf namen als in het met 1-2 gewonnen bekerduel met SC Cambuur. De Rotterdammers hadden het uitermate moeilijk in de beginfase, waarin FC Utrecht het betere van het spel had. Na kansen voor Issah Abass, Sander van de Streek en Gyrano Kerk viel de openingstreffer binnen het kwartier spelen echter verrassend aan de andere zijde van het veld.

Orkun Kökcü schoot op wonderschone wijze de 0-1 tegen de touwen, maar lang kon Feyenoord niet genieten van die voorsprong. Nadat Abass nog een grote mogelijkheid had laten liggen, kopte Justin Hoogma volledig vrijstaand de gelijkmaker binnen. FC Utrecht behield het initiatief en hoopte met een klein halfuur op de klok een strafschop te krijgen, toen Kerk ogenschijnlijk gevloerd werd door Tyrell Malacia. Zowel scheidsrechter Björn Kuipers als VAR Rob Dieperink zag er echter geen duidelijke strafschop in.

Feyenoord kwam er in de eerste helft maar mondjesmaat uit, maar had toch zomaar op een 1-2 voorsprong kunnen komen toen Luis Sinisterra een schotkans kreeg na een combinatie met Nicolai Jörgensen. Het schot van de Colombiaan werd echter gekeerd door Utrecht-doelman Maarten Paes. Diens collega Kenneth Vermeer had aan de andere kant ook moeite met een inzet van Adam Maher, waarna ternauwernood voorkomen kon worden dat Abass de rebound niet tegen de touwen kon werken. Doordat ook Kerk nog een uitermate goede mogelijkheid liet liggen, zochten beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers op voor de rust.

Al snel in de tweede helft kwam Feyenoord op voorsprong. Een voorzet van Malacia bereikte Jens Toornstra, die de bal op uiterst fraaie wijze achter Paes schoot. Kort daarna meldden de Rotterdammers zich opnieuw in het strafschopgebied, maar een inzet van Nicolai Jörgensen werd gekraakt. FC Utrecht drong Feyenoord echter al snel weer terug en zag Sean Klaiber in uitermate kansrijke positie vanaf de rand van het strafschopgebied de paal raken. Een inzet van Simon Gustafson leverde vier minuten haast evenveel gevaar op, doordat Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer de bal liet glippen. De sluitpost kon echter net op tijd de schade herstellen door het leer weg te tikken voor de lijn.

Op het moment dat Utrecht-trainer John van den Brom aanvallend wisselde door Adrian Dalmau in het veld te brengen, kwam Feyenoord bijna op 1-3. Sinisterra kreeg heel veel ruimte in het strafschopgebied en zag zijn schot via Paes op de paal gaan. Kökcü zag vervolgens een schot van binnen het strafschopgebied geblokt worden, waarna Utrecht met tien man kwam te staan. Hoogma schoffelde Sinisterra onderuit en kon met een directe rode kaart het veld verlaten. Eric Botteghin leek direct daarna het duel te beslissen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. In een boeiende slotfase kwamen er, ondanks kansen over en weer, geen doelpunten meer, waardoor Feyenoord een 1-2 overwinning uit het vuur sleepte.

FC Utrecht

1 - 2

Feyenoord

 17' Hoogma    15' Kökcü
 50' Toornstra
 
 Gele kaart: Abass, v.Overeem, Janssen, (FC Utrecht), Fer, (Feyenoord)
 Rode kaart: Hoogma (79) (FC Utrecht),
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 21.103
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Paes
Klaiber
Janssen
Hoogma
v.d.Maarel (Guwara/73)
Maher
v.Overeem (Dalmau/69)
v.d.Streek
Gustafson
Kerk
Abass (Cerný/78)
  Vermeer
Geertruida
Botteghin
Senesi
Malacia
Toornstra (Tapia/73)
Fer
Kökcü
Berghuis
Jörgensen (Larsson/63)
Sinisterra


FC Utrecht-speler Simon Gustafson in duel met Feyenoord-speler Leroy Fer (Pro Shots / Kay Int Veen)

Uitslag FC Groningen - FC Emmen

FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen winnend weten af te sluiten. In een matige wedstrijd werd het 2-0.

De eerste grote kans was voor Groningen. Hrustic schoot de bal in de tiende minuut echter op de bovenkant van de lat. Beide ploegen grossierden in de eerste helft in balverlies waardoor er geen echte grote kansen waren. Vlak voor rust was er toch nog een grote kans voor Groningen. Zeefuik zette goed door op rechts, gaf de bal aan Warmerdam die echter naast schoot.

Twee minuten na rust was het Groningen dat op voorsprong kwam. Sierhuis reageerde alert op een lage voorzet en wist de bal achter Telgenkamp te werken. Een paar minuten later kwam Sierhuis opnieuw vrij voor de keeper van Emmen,maar Telgenkamp was nu attent.Ondanks dat Groningen in de tweede helft gevaarlijker was, was het spel niet om over naar huis te schrijven. In de 71e minuut kreeg Groningen een kans op de 2-0. Ditmaal was het Asoro die op aangeven van Sierhuis de bal tegen Telgenkamp aanschoot. Een minuut later was het alsnog 2-0 en weer was Sierhuis de doelpuntenmaker. Ditmaal kopte hij de bal van dichtbij binnen. In het vervolg ging de wedstrijd als een nachtkaars uit en werd er niet meer gescoord. Vlak voor tijd moest Emmen het wel met een man minder doen nadat Heylen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg en dus van het veld werd gestuurd.

FC Groningen

2 - 0

FC Emmen

47' Sierhuis
72' Sierhuis
   
 
Gele kaart: Asoro, (FC Groningen), Hiariej, Chacón, (FC Emmen)
Rode kaart: Heylen (88/2xg) (FC Emmen)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Padt
Zeefuik
Te Wierik
Memisevic
Warmerdam
Hrustic (Benschop/83)
Matusiwa
v.Kaam (Itakura/90 3)
El Hankouri
Sierhuis (Postema/79)
Asoro
  Telgenkamp
Bijl
Heylen
Araujo
Veendorp
Hiariej (Ugrinic/73)
De Leeuw
Pena (De Vos/90 1)
Laursen
Kolar (Arias/56)
Chacón

Politie pakt snelwegloper na vondst gewonde man in auto

De politie ontving zaterdagavond meerdere meldingen over een Belgische auto die langs de A58, ter hoogte van Tilburg, in de berm zou staan. De politie trof in het voertuig een gewonde man aan. Omdat de toedracht van zijn verwondingen onduidelijk zijn, is de bestuurder aangehouden. De politie zoekt getuigen.

Die avond kwamen er rond 22.15 uur meerdere meldingen binnen over de auto, waarbij een man gevaarlijk langs de weg zou lopen. Toen de politie arriveerde, trof zij de desbetreffende man aan. Ook trof zij in de auto een gewonde man aan. Deze 59-jarige Belg werd vanwege zijn verwondingen direct overgebracht naar het ziekenhuis. De man die langs de weg liep, bleek de bestuurder. Omdat de verwondingen van het slachtoffer niet duiden op een verkeersongeval, en de bestuurder geen duidelijke verklaring kon geven, werd de 25-jarige Belg aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden. Het vermoeden bestaat dat beide mannen diezelfde avond in de bruine Nissan Qashqai, voorzien van een Belgisch kenteken, in Tilburg zijn geweest. Omdat het op dit moment niet duidelijk is hoe de 59-jarige man gewond is geraakt, roept de politie getuigen op zich via 0900–8844 te melden. Ook het achterlaten van een tip via WhatsApp of een melding via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem is mogelijk. 

Alkmaarders opgepakt voor (poging) diefstal uit politieauto

De recherche heeft zaterdag twee jongens van 18 en 21 jaar oud uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het plegen van een diefstal uit een politieauto.

Op 4 december probeerde twee jongens spullen te stelen vanuit een politieauto op de Duivelandstraat in Alkmaar. Tijdens de aanhouding voelde de agent zich genoodzaakt om een schot te lossen. Het duo slaagde erin om weg te komen.

De twee Alkmaarders zitten vast voor verhoor. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verhoeven boos tijdens persconferentie na afloop gevecht

Na afloop van het veel besproken gevecht tussen Rico Verhoeven en Badr Hari onstond er enige onrust tijdens de persconferentie. Kickbokser Hesdy Gerges stak zijn mening over Verhoeven niet onder stoelen of banken en daar was de winnaar van het gevecht niet bepaald gelukkig mee.

Verhoeven komt in de media vaak keurig en bedachtzaam over maar even liet de kickbokser zich gaan na de geuite kritiek van Gerges. Waarschijnlijk droeg de nodige adrenaline bij aan de plotseling ontstane gespannen sfeer.

AC Milan hard onderuit tegen Atalanta en evenaart negatief record uit 1998

Atalanta heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de Serie A. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini won in eigen huis zeer overtuigend met 5-0 van AC Milan, waardoor men naar de vijfde plek in de Italiaanse competitie stijgt. Milan blijft door de forse nederlaag in de middenmoot van de Serie A steken en bezet de tiende positie. De verliespartij betekende voor Milan een evenaring van het diepterecord in de Serie A. In 1998 werd er ook met 5-0 verloren, destijds van AS Roma.

Atalanta was meteen vanaf de start de betere partij en dit kwam ook tot uitdrukking in de stand. Doelman Gianluigi Donnarumma kon na 45 seconden nog redding brengen bij een poging van Josip Ilicic, maar was kansloos bij de knal van Papu Goméz. De aanvaller had na negen minuten spelen een prachtige solo in huis, dolde zijn directe tegenstander en schoot hard in de verre hoek raak.

Atalanta, met Marten de Roon in de basis en Hans Hateboer die vlak voor tijd inviel, denderde door, maar vergat in eerste instantie te scoren. Zo had Mario Pasalic de kans op de 2-0, maar de middenvelder mikte op het aluminium. In de tweede helft kwam de huurling van Chelsea wel tot scoren door na een uur spelen Donnarumma te verschalken: 2-0.

Atalanta was nog niet klaar met AC Milan, dat een zeer slechte indruk maakte. Een dubbelslag van Ilicic vervolmaakte de vernedering voor de bezoekers. De aanvaller mocht vlak na de 2-0 simpel doorlopen naar het vijandelijke doel, waarna hij raak knalde: 3-0. Even later werd de Sloveen andermaal niet aangepakt en schoot hij prachtig in de bovenhoek raak: 4-0. Het slotakkoord was voor invaller Luis Muriel, die aan lange bal goed taxeerde, Donnarumma uitspeelde en de 5-0 maakte.

Verdachten gewelddadige roof van horloge van een ton vrijgesproken

De twee mannen die werden verdacht van een gewelddadige roof in Amsterdam Zuid begin dit jaar, zijn vrijgesproken. Volgens de rechter is er te weinig bewijs dat het tweetal verantwoordelijk was voor de roof.

Bij een hotel aan de Apollolaan werd op 7 februari van dit jaar een man die net uit zijn auto was gestapt hardhandig tegen de grond geduwd door twee mannen. De rovers deelden meerdere klappen uit. Het horloge van het slachtoffer, met een waarde 110.000 euro, werd daarbij van z'n pols geroofd.

In juli werden er twee Amsterdammers aangehouden. Onderzoek van de politie wees uit dat hun telefoons op het desbetreffende moment in Zuid waren. Bovendien werd de straatroof In telefoongesprekken van personen uit de omgeving van de twee verdachten besproken. De vader van een van de verdachte had dezelfde auto die bij de straatroof werd gebruikt.

Hoewel de rechter aangaf dat er wel aanwijzingen zijn dat de twee mannen betrokken zijn geweest bij de roof, worden zij er niet voor veroordeeld. Het is volgens de rechter onduidelijk waar de informatie in de eerder genoemde telefoongesprekken precies vandaan komt. In de kring waarin de verdachten zich begeven worden meerdere personen verdacht van het roven van exclusieve horloges. Juist daarom is het ook goed mogelijk dat anderen uit hun omgeving deze straatroof hebben gepleegd, aldus de rechter.

Man loopt schedelbasisfractuur op na kroegruzie

Een 29-jarige man uit Vlaardingen liep vrijdagavond even na 19:00 uur ernstig hoofdletsel op na een mishandeling voor een horecagelegenheid aan de Vlaardingerdijk in Schiedam. Hij had even daarvoor ruzie gehad met een man. Het is nog onduidelijk wie de klap(pen) uitdeelde, maar de verdachte liet het slachtoffer na de mishandeling bewusteloos achter.

In het ziekenhuis bleek de ernst van de verwondingen. De man heeft een schedelbreuk en verschillende interne bloedingen in zijn hoofd. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis waar ze gespecialiseerd zijn in hoofdletsel. Er is al met veel getuigen gesproken, maar niemand kon of wilde vertellen wie de mishandeling op zijn geweten heeft. De politie is dringend op zoek naar getuigen die wel iets weten en dit ook willen vertellen. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

NBA: Basketballer gestraft na ruzie over ijsje

 De Philadelphia 76ers wonnen gisteravond zonder problemen van de Washington Wizards: 125 – 108. Voor Wizards-speler Isaiah Thomas en een fan van de thuisploeg werd het een memorabele avond. De fan werd boos omdat hij geen gratis ijsje kreeg, Thomas omdat hij de tribune op ging om verhaal te halen, wat voor hem einde wedstrijd betekende.

Dit verhaal heeft waarschijnlijk een beetje context nodig. De 76ers hebben een deal met de fastfood-keten Wendy’s. Als een tegenstander in de tweede helft twee vrije worpen op rij mist, krijgt iedere bezoeker van de wedstrijd een gratis Frosty, een softijsje van 99 cent.

Isaiah Thomas mocht in het vierde kwart aanleggen voor twee vrije worpen. De eerste ging mis, de tweede raakte Thomas wel. Een time-out volgde, waarin een fan een paar rijen achter de basket zijn afkeer van Thomas duidelijk kenbaar maakte. Naar verluidt riep hij een aantal maal “Fuck you bitch” naar Thomas, terwijl hij twee middelvingers in de lucht stak. De guard besloot de fan aan te spreken op zijn gedrag. Thomas liep de tribune op en vertelde de fan dat hij niet zo disrespectvol moest zijn. De fan, die voor zijn prominente plek zeker 100 dollar moet hebben neergelegd, verontschuldigde zich: “Ik wilde alleen maar een gratis Frosty.”

De zaak was hiermee niet afgedaan. De NBA heeft nog altijd nachtmerries van de ‘Malice at the Palace’, een basketbalwedstrijd in Detroit in 2004, waarbij Ron Artest met een aantal fans op de vuist ging. Sindsdien wordt er hard opgetreden als spelers zich te ver van de reservebank begeven. Hoe begrijpelijk de reactie van Thomas ook is, hij kan hier een flinke schorsing voor krijgen. Thomas moest sowieso het slot van de wedstrijd volgen vanuit de kleedkamer. Verder rekent hij op begrip voor zijn situatie. “Ik heb niet gescholden en niemand bang gemaakt. Ik ga ervan uit dat onderzoek dit ook zal uitwijzen.”

Isaiah Thomas in discussie met een fan. Bron: ESPN

Voor Philadelphia was het een welkome zege, de laatste drie wedstrijden werden verloren. Ben Simmons, die de laatste wedstrijden veel kritiek krijgt, speelde een prima wedstrijd. Joel Embiid en Josh Richardson werden met 21 punten topscorer bij de 76ers.

Washington kent een moeizaam seizoen. Eén van de lichtpuntjes bij de Wizards dit seizoen is het goede spel van de Letse schutter Davis Bertans. Sinds een paar wedstrijden mag hij starten en weet hij ook de spotlights meer op zich gericht. Sindsdien vallen zijn schoten niet meer. Tegen Philadelphia schoot hij nul op zeven van afstand en eindigde hij met negen punten. Bradley Beal maakte 36 punten voor Washington. Isaiah Thomas eindigde met twintig punten.

Uitslagen

Charlotte Hornets – Utah Jazz 107 – 114
Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 122 – 112
Detroit Pistons – Chicago Bulls 107 – 119
Philadelphia 76ers – Washington Wizards 125 – 108
New York Knicks – Milwaukee Bucks 102 – 123
Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 119 – 115
San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers 109 – 134
Phoenix Suns – Houston Rockets 125 – 139
Portland Trail Blazers – Minnesota Timberwolves 113 - 106


Stand Eastern Conference                                                

Milwaukee Bucks 26-4
Boston Celtics 19-7
Miami Heat 21-8
Toronto Raptors 20-8
Indiana Pacers 20-9
Philadelphia 76ers 21-10
Brooklyn Nets 16-13
Orlando Magic 12-17
Charlotte Hornets 13-19
Chicago Bulls 12-19
Detroit Pistons 11-19
Washington Wizards 8-20
Cleveland Cavaliers 8-21
New York Knicks 7-23
Atlanta Hawks 6-24

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 24-5
Los Angeles Clippers 22-9
Denver Nuggets 19-8
Houston Rockets 20-9
Dallas Mavericks 19-9
Utah Jazz 18-11
Oklahoma City Thunder 14-14
Portland Trail Blazers 14-16
Sacramento Kings 12-17
San Antonio Spurs 11-16
Phoenix Suns 11-18
Memphis Grizzlies 11-19
Minnesota Timberwolves 10-18
New Orleans Pelicans 7-23
Golden State Warriors 6-24

Uitslag Ajax - ADO Den Haag

Ajax heeft het kalenderjaar 2019 op uitstekende wijze besloten. De Amsterdammers hadden in de Johan Cruijff ArenA geen kind aan ADO Den Haag, wonnen met 6-1 en zetten daarmee AZ, dat zaterdagavond met 3-0 verloor op bezoek bij Sparta Rotterdam, weer op een achterstand van drie punten aan kop in de Eredivisie. Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Lassina Traoré tekenden voor hun eerste Eredivisie-doelpunten, terwijl Sontje Hansen als invaller zijn debuut maakte op het hoogste niveau. Ajax hervat de Eredivisie na de winterstop op 19 januari weer met een thuiswedstrijd tegen Sparta.

Ten Hag bracht tegen ADO Den Haag een uitermate jong elftal binnen de lijnen. Ekkelenkamp en Gravenberch speelden op het middenveld, terwijl Traoré door de afwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar als spits werd opgesteld. Opponent ADO Den Haag was voorafgaand aan het bezoek aan Amsterdam al zeven wedstrijden zonder overwinning en merkte al vroeg in de wedstrijd dat er weinig te halen viel tegen Ajax. Na een kwartier spelen speelde Hakim Ziyech zich vrij op de rand van het strafschopgebied, waarna hij de bal achter ADO-doelman Luuk Koopmans wist te krullen.

Ajax wist de marge acht minuten na de openingstreffer al te verdubbelen. Een voorzet van Ziyech ging over Ekkelenkamp heen, waar Donny van de Beek zich had vrijgelopen en klaarstond om de bal tegen de touwen te schieten. In de tien minuten voor rust zag ADO de Amsterdammers snel weglopen. Na een fraaie voorzet van Nicolás Tagliafico kon Ekkelenkamp, afgelopen week ook trefzeker in het duel met Telstar (3-4 zege), zijn eerste Eredivisie-doelpunt aantekenen. Kort daarna maakte ook Gravenberch zijn eerste treffer op het hoogste niveau, na een fraaie actie binnen het strafschopgebied. ADO bracht daar in de eerste helft niet meer dan een speldenprikje van Crysensio Summerville.

In de rust bracht Ten Hag Noa Lang binnen de lijnen, omdat Ziyech zich op eigen verzoek liet wisselen. ADO wist het doel in de tweede helft precies drie minuten schoon te houden. Dusan Tadic kreeg de bal terug in het strafschopgebied van Lassina Traoré en punterde het leer vervolgens overtuigend in de verre hoek: 5-0. Nadat Lang en Ekkelenkamp nog mogelijkheden op de zesde treffer hadden laten liggen, kwam Ajax na ruim een uur spelen op 6-0. Tadic fungeerde deze keer als aangever en stelde Traoré in staat om zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de Amsterdammers aan te tekenen.

Lang kreeg vervolgens nog tweede goede mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar verzuimde nog om ADO meer pijn te doen. Ten Hag gunde Hansen vervolgens zijn Eredivisie-debuut door hem binnen de lijnen te brengen voor Ekkelenkamp en zag dat de bezoekers kort daarna ook nog met tien man kwamen te staan, doordat Danny Bakker zijn tweede gele kaart ontving voor een overtreding op Tagliafico. Hansen kreeg razendsnel een goede kans én zijn eerste gele kaart in het betaald voetbal. In de absolute slotfase kreeg ADO nog een strafschop door een overtreding van Lisandro Martínez op Summerville, waardoor John Goossens vanaf elf meter de eindstand op 6-1 bepaalde.

AFC Ajax

6 - 1

ADO Den Haag

 15' Ziyech
 23' v.d. Beek
 37' Ekkelenkamp
 39' Gravenberch
 49' Tadic
 63' Traoré
   90+2' Goossens (pen)
 
 Gele kaart: Marin, Hansen, Onana, (AFC Ajax), Haye, Pinas, Summerville, (ADO Den Haag)
 Rode kaart: , Bakker (80/2xg) (ADO Den Haag)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 53.976
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Onana
Dest
Veltman
Martínez
Tagliafico
v.d. Beek (Marin/54)
Ekkelenkamp (Hansen/79)
Gravenberch
Ziyech (Lang/46)
Traoré
Tadic
  Koopmans
v. Ewijk (Falkenburg/56)
Bakker
Pinas
Meijers
Malone
Goossens
Immers
Haye
Summerville
Necid (v. Kleef/68)

Politie zoekt getuigen na zware mishandeling

Vrijdagmiddag is in de hal van het centraal station in Arnhem een 17-jarige man zwaar mishandeld. Kort na melding van dit incident heeft de politie een 37-jarige man uit deze plaats als verdachte aangehouden. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. De politie zoekt personen, mogelijk op doorreis, die getuige zijn geweest van deze ernstige mishandeling.

Ergens tussen 15.00 en 15.30 uur vond de mishandeling plaats in de centrale hal boven aan de roltrap. Het slachtoffer vluchtte naar buiten richting de Jans Buitensingel met zijn bebloede gezicht. Hij werd korte tijd later aangetroffen bij de Mac Donald's buiten het station. De gewonde jongeman is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen voor medische behandeling.

Signalement
In de tussentijd zochten politieagenten naar een donkere man met een gele blouse; hij zou de dader zijn volgens een getuige. Een man die aan dat signalement voldeed werd dankzij een getuige, aangetroffen in de Kiss and Ride-zone bij het station. Deze man is als verdachte aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Hij wordt later deze week voorgeleid bij de rechtercommissaris.

Getuigenoproep
De recherche heeft deze zaak in onderzoek en beide betrokkenen gehoord. Voor een compleet beeld zijn is de politie op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben mensen tussen 15.00 - 15.15 uur, iets gezien in de stationshal, in de buurt van die roltrap. Het kan zijn dat mensen als reiziger op het station waren, eventueel op doorreis naar elders. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Vier verdachten opgepakt voor doodsteken 20-jarige Hagenaar

Zaterdagavond 21 december heeft rond 18.45 uur een steekincident plaatsgevonden op de Goudriaankade ter hoogte van de Rijswijkseweg in Den Haag. Bij dit steekincident is een 20- jarige man uit Den Haag overleden.

Op aanwijzing van getuigen zijn rondom het plaats delict drie mannen aangehouden. Het gaat om twee mannen van 19 jaar uit Den Haag en een 28- jarige man uit Zoetermeer. Zondagochtend 22 december werd nog een 19- jarige man uit Den Haag aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Momenteel is de aanleiding voor het steekincident nog onduidelijk. De recherche wil in het belang van het onderzoek graag spreken met getuigen die zowel rond het tijdstip van het misdrijf als in de periode daarvoor, iets gezien of gehoord hebben. Ook andere informatie die van belang kan zijn, hoort de politie graag. Mensen kunnen contact opnemen via de gratis opsporingslijn 0800-6070 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Politie zoekt getuigen na schietincident

De politie in Zwolle is een onderzoek gestart naar een schietincident in de omgeving van de Van Schoonhovenstraat op zaterdag 21 december. Voor zover nu bekend werd een aantal schoten met een scherp vuurwapen afgevuurd. Of er gericht is geschoten en of er iets of iemand is geraakt, is nog onbekend. De politie roept getuigen die iets hebben gezien of gehoord wat van belang kan zijn op om zich te melden.

Omstreeks 23.45 uur kreeg de politie een melding van een getuige die schoten had gehoord en iemand had zien wegrennen. Ook reed een voertuig met piepende banden weg en was gezien dat er een voertuig geparkeerd stond met mensen daaromheen. Vlak voordat de eerste agenten ter plaatse waren reed dit voertuig weg. Op de plek waar de voertuigen stonden werden hulzen aangetroffen. Daarop startte de politie een onderzoek.

Het is nog onduidelijk of er gericht is geschoten en wat de aanleiding van het incident is. Om daar meer helderheid over te krijgen doet de forensische opsporing onderzoek ter plaatse. Ook verrichten agenten een buurtonderzoek en wordt bij ziekenhuizen in de regio gecheckt of er mensen met schotwonden zijn behandeld. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via: 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Vermoedelijke pyromaan opgepakt; politie vindt vuurwapen en levensgevaarlijk vuurwerk in zijn woning

Afgelopen weken werden in Vlaardingen in een paar nachten een grote hoeveelheid branden gesticht. Het onderzoek leidde vrijdagavond naar een 21-jarige Vlaardinger. Op het moment dat hij werd aangehouden, was er een paar straten verderop in de Da Costastraat daadwerkelijk brand. Er zijn aanwijzingen dat hij daar eveneens bij betrokken was. In zijn woning vonden agenten onder andere een vuurwapen en levensgevaarlijke zelfgeknutselde vuurwerkbommen.

Na de aanhouding van vrijdag werd zaterdag uitvoerig onderzoek gedaan in de woning van de verdachte. Daar werd een vuurwapen gevonden, en dusdanig zwaar illegaal vuurwerk dat de recherche de inzet van de teamleider explosievenverkenning noodzakelijk vond. De explosievenspecialist vond naast de hoeveelheid vuurwerk ook een aantal zelfgeknutselde vuurwerkbommen. Die waren gevaarlijk instabiel: het was onvoorspelbaar hoe veel of weinig er voor nodig was om ze te laten ontploffen.

De explosievenopruimingsdienst (EOD), van de landmacht is ter plaatse gekomen en bracht het zelfgeknutselde vuurwerk in de Broekpolder gecontroleerd tot ontploffing. De explosie van het knutselwerk was bijna vergelijkbaar met die van een plofkraak. De schade die deze bommen kunnen aanrichten, zeker in combinatie met de rest van het vuurwerk dat er lag, in een woonwijk, is onvoorstelbaar.

De EOD ter plaatse in Vlaardingen (Afbeelding: Politie)
De EOD ter plaatse in Vlaardingen (Afbeelding: Politie)

'Hateboer en Veltman staan op de lijst en maken kans op wintertransfer'

Hans Hateboer en Joël Veltman staan in de belangstelling van AS Roma. Beide verdedigers staan op het lijstje van de Italiaanse topclub om de defensie van een impuls te voorzien. Ook rechtsback Timothy Castagne van Atalanta is op de radar verschenen, maar net als Hateboer wordt de Belg eigenlijk als te duur beschouwd door AS Roma.

Volgens Corriere dello Sport kan AS Roma deze winter al met een defensieve versterking op de proppen komen. Davide Zappacosta wordt tot eind januari gehuurd van Chelsea en is momenteel geblesseerd, terwijl er ook rekening wordt gehouden met een vertrek van Davide Santon. Zodoende loert de huidige nummer vier van de Serie A op versterkingen op de rechtsbackpositie.

Hateboer en Castagne zijn in beeld bij de club uit de Italiaanse hoofdstad, maar naar verluidt vraagt Atalanta fors geld voor beide vleugelverdedigers.

Zodoende komt AS Roma wellicht uit bij Veltman, die nog tot medio 2021 vastligt in de Johan Cruijff ArenA. Het voordeel van de Oranje-international is dat hij ook centraal achterin uit de voeten kan, zo klinkt het.

Veltman gaf eerder al aan dat hij een avontuur in het buitenland in de toekomst zeker niet uitsluit. De verdediger werd afgelopen zomer gelinkt aan onder meer West Ham United, maar een transfer bleef uit. De 27-jarige Veltman heeft tot op heden 242 wedstrijden gespeeld voor de Amsterdammers, met 10 doelpunten en 15 assists als resultaat.

'Badr Hari in september weer de ring in'

De trainer van kickbokser Badr Hari, Mike Passenier, meldt in het AD dat de ongelukkige kickbokser in zijn titelgevecht tegen Rico Verhoeven waarschijnlijk een blessure aan zijn linkerenkelband heeft overgehouden. In de derde ronde van het, maximaal vijf ronden durende, gevecht probeerde Hari een spectaculaire draaitrap, waar hij een blessure aan overhield.


De trieste afgang van Badr Hari (Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

"Als het ingescheurd is, moet hij twaalf weken herstellen en daarna weer opbouwen", aldus Passenier. Het ziet er naaruit dat de Marokkaanse kickbokser dan pas weer in september in de kickboksring te zien zal zijn.

Dat is dan drie maanden later dan gepland, Passenier zag zijn pupil het liefst in juni 2020 al weer in de ring verschijnen, maar dat tijdsschema gaat nu niet door.

Lees ook: Rico vs Badr: drie ronden waren genoeg, Badr in tranen

"Vroeger ging Badr bij zulke blessures gewoon door, misschien dat hem dat nu opbrak", zegt Passenier balend. "We stonden ver voor op Rico. We hebben het goed gedaan, maar die blessure, tja het is wat het is."

Kijkcijfers door het dak
Zowel kickboksorganisatie Glory als tv-zender Veronica mochten zich in hun handen knijpen met het evenement van zaterdag.

3,5 miljoen mensen stemden op de zender af om Badr vs Rico te zien. De partij voor het main event, de tegenvallende Luis Tavares tegen Stéphane Susperregui, kon toch nog 2,2 miljoen mensen bekoren. Ruim anderhalf miljoen kijkers zagen Mohammed Jaraya zijn verdiende eerste overwinning op een vechter van Mike's Gym pakken. 

Veronica veroverde hiermee het complete 'podium' bij het kijkcijfersonderzoek. Niet alleen de top drie posities, maar ook de nummer vijf en zes mocht Veronica op zijn conto schrijven.

Naar het eerste gevecht tussen Badr en Verhoeven, in 2016 door Ziggo uitgezonden, keken ruim 750.000 mensen. Veronica pakte zaterdagavond uit met onder andere een internetstream waar het voorprogramma werd utgezonden, zodat evengoed alle gevechten van de avond gevolgd konden worden.

FOK! sportfoto-onderschrift week 51

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige week is cremo_06 met het volgende onderschrift: "Let's get ready too knuffel!"

De opgave van deze week:

Wat zegt Mark van Bommel hier tegen Dick Advocaat tijdens zijn laatste wedstrijd al coach van PSV? (Pro Shots / Mischa Keemink)
Wat zegt Mark van Bommel hier tegen Dick Advocaat tijdens zijn laatste wedstrijd als coach van PSV? (Pro Shots / Mischa Keemink)

Bizot: "Ontzettend balen"

De wedstrijd tegen Sparta was er eentje om snel te vergeten voor AZ Alkmaar en keeper Marco Bizot in het bijzonder. De AZ-doelman kreeg al in de vijfde minuut een rode kaart en zag zijn team met 3-0 verliezen.

"Ik probeerde uit alle macht om eerder bij de bal te zijn om ‘m te kunnen onderscheppen. Ik kwam nét een fractie te laat waardoor ik de speler raakte en hij de bal. Dat deed hij slim en ik was te laat. Zonde. Zelf vond ik het geel omdat er ook nog verdedigers naast en achter me liepen", zo legde Bizot uit na afloop.

"Ontzettend balen. En niet alleen van de rode kaart maar ook van het resultaat van deze avond. Het is onwijs zonde om 2019 zo af te sluiten. Ik denk dat we dit niet verdienen. Maar het gebeurt, dat is voetbal", zo blikte de doelman terug.

Bizot: "Ontzettend balen" (Pro Shots / Jasper Ruhe)
Bizot: "Ontzettend balen" (Pro Shots / Jasper Ruhe)

Faber: "Het was deze week supermoeilijk"

Zoals bijna gebruikelijk voor PSV begon de wedstrijd van gisteravond weer moeizaam, tegenstander PEC Zwolle kwam zelfs op voorsprong. In de tweede helft wist PSV het tij te keren met een ruime overwinning als resultaat. Trainer Ernest Faber was blij dat de lastige week op deze manier positief werd afgesloten. 

"Zeker in het begin was het een beetje stroef en onzeker. Twijfelend van achteruit, maar dat is na deze week niet zo wonderlijk. In de beker zijn we natuurlijk goed weggekomen dus na de 0-1 was het afwachten hoe het ging. Ik vind dat we goed hebben gereageerd. We hebben weerbaarheid getoond en een aantal mooie doelpunten gezien", zo analyseerde Faber.

De oud-PSV'er was trots op zijn ploeg. "Het was deze week supermoeilijk. Een compliment naar alle spelers en stafleden die zijn opgestaan. Nu moet iedereen lekker naar huis, de feestdagen vieren, de koppies fris maken en daarna gaan we keihard werken in Qatar."

Faber: "Het was deze week supermoeilijk" (Pro Shots / Joep Leenen)
Faber: "Het was deze week supermoeilijk" (Pro Shots / Joep Leenen)

Fun met Funda #177 - 'Knusse' recreatiewoning in Reutum

In Reutum (Een kerkdorpje in Twente) vinden we op park de Noordikhoeve deze 'knusse' recreatiewoning. De weinige foto's die er zijn, laten niets te raden over. Voor slechts een ton kun je eigenaar worden van deze vrijstaande recreatiebungalow. Volgens Funda is permanente bewoning toegestaan, en door lid te worden van de Vereniging van Eigenaren, kun je ook nog een voor 1/32e eigenaar worden van het bungalowpark. 

Lees vooral ook even dit achtergrondverhaal over deze knusse bungalow. 

'Knusse' recreatiewoning in Reutum  (Foto: Funda)
'Knusse' recreatiewoning in Reutum (Foto: Funda)

Biatlete Eckhoff ongenaakbaar naar drie op rij

Biatlete Tiril Eckhoff heeft haar derde opeenvolgende World Cup-zege te pakken. In het Franse Annecy-Le Grand Bornand stond op de achtervolging geen maat op de Noorse, die de sprint al won en ook een week eerder in Hochfilzen de achtervolging pakte.

Eckhoff mocht met haar sprintzege als eerste vertrekken en had bij de eerste schietbeurt flinke mazzel: twee schijven bleven staan, maar één daarvan klapte heel langzaam toch nog omhoog. Vervolgens kwam ze niet meer in gevaar: veertien van de volgende vijftien schoten waren raak en de achtervolgers kwamen niet meer in de buurt.

De strijd om de tweede plek was nog wel een klein beetje spannend, hoewel Ingrid Landmark Tandrevold - die net als Eckhoff liggend twee keer miste - die zeker na de laatste schietbeurt vrij stevig in handen had. De Zwitserse Lena Häcki vertrok als elfde en met twee missers steeg de sterkte langlaufster naar plek drie, met World Cup-kampioene Dorothea Wierer achter zich aan.

De Italiaanse was als 22e vertrokken en kende een dijk van een wedstrijd, maar het was niet genoeg om Häcki nog aan te kunnen vallen. De Zwitserse hield stand en pakte het eerste individuele World Cup-podium uit haar carrière.

Dode vrouw in woning; man gearresteerd

De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de Hooiberg in Didam, het levenloze ontzielde lichaam van een 24-jarige vrouw aangetroffen. In de woning was ook een 29-jarige man. Hij is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar overlijden. De politie doet onderzoek in de woning.

Gisteravond en vannacht is onderzoek in de woning gedaan. Dat sporenonderzoek gaat vandaag verder. Daarnaast wordt de verdachte verhoord op het politiebureau. De verdachte woonde samen met het slachtoffer.

Alcomobilist weigert alcoholtest en bloedproef en is rijbewijs kwijt

Een 33-jarige man uit Werkendam werd zaterdagavond 21 december in de Richter in Werkendam aangehouden, nadat een blaastest uitwees dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau weigerde hij een ademanalyse en een bloedproef, wat betekent dat de verdachte een misdrijf begaat.

Een automobiliste belde zaterdagavond rond 23.15 uur naar de meldkamer met de melding dat er op de A27 een enorm slingerende auto reed. Omdat dit levensgevaarlijk is, gingen agenten er direct op af. De meldster volgde het voertuig en gaf dit aan de politie door. Die trof de desbetreffende auto met bestuurder aan op de Richter in Werkendam. Hier nam de politie een blaastest bij de bestuurder af. Deze wees uit dat hij alcohol had gedronken.

De bestuurder weigerde mee te gaan naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau weigerde hij de ademanalyse en daarop ook een bloedproef. Dit betekent dat de verdachte een misdrijf begaat dat zwaar wordt bestraft. Zijn rijbewijs werd direct in beslag genomen. Tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich op een later moment tegenover de rechter verantwoorden .

Twee aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Omstreeks 01.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag werden agenten naar de Grote Markt in Bergen op Zoom geroepen door beveiligers omdat er een vechtpartij gaande was. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij een man liggend op de grond aan, bovenop hem zat een andere man die hem aan het slaan was en naast dit tweetal stond weer een andere man die schoppen gaf aan de man die op de grond lag. Direct hebben de agenten de twee mannen die los gingen op het slachtoffer van hem afgetrokken, tegen een muur gezet en geboeid.

De twee mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Zij zijn 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Bergen op Zoom. Het slachtoffer is 19 jaar en afkomstig uit Tholen. Hij heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. De aanleiding voor deze vechtpartij is nog niet bekend, dit wordt nog onderzocht door de politie. Het slachtoffer verklaarde dat omstanders nog geprobeerd hebben om hem van zijn twee belagers te ontzetten, maar dat dat kennelijk niet lukte.

De twee aangehouden verdachten zijn nog niet gehoord, dat zal zondag gebeuren in het politiecellencomplex. Door de politie worden ook nog getuigen gehoord in het onderzoek. Het is niet bekend wat voor letsel het slachtoffer heeft opgelopen.

2019 was extreem droog en nat

Met alle regen van afgelopen maanden lijkt het misschien niet zo, maar 2019 was in delen van Nederland een erg droog jaar. Voor het tweede jaar op rij liep het neerslagtekort in het oosten en zuidoosten hoog op. Het contrast met het westen en noordwesten was groot. In Noord-Holland viel op jaarbasis maar liefst 450 mm meer neerslag dan in Limburg.

Voor het tweede jaar op rij had een deel van Nederland te maken met extreme droogte. Aan het eind van de zomer bedroeg het neerslagtekort in de Achterhoek ruim 300 mm! Ook in 2018 liep het tekort aan neerslag hoog op. Het neerslagtekort piekte toen in het oosten op 400 mm. Twee achtereenvolgende jaren met extreme droogte zorgden voor zeer lage grondwaterstanden in het oosten. Bomen stierven af en het gras kleurde weer geel.

Op dit moment is nog steeds sprake van een groot neerslagtekort. In het Gelderse Hupsel verdampte sinds april 2019 140 mm meer neerslag dan er viel. Normaal moet er nu een overschot zijn. Ten opzichte van april 2018 is het verschil nog veel groter. Er is ruim 500 mm nodig om de tekorten helemaal aan te vullen. Het vergt meerdere jaren met meer neerslag dan normaal om weer op een gebruikelijke grondwaterstand uit te komen.

Goed waterbeleid door de waterschappen heeft erger voorkomen. Water werd zoveel mogelijk vastgehouden. Daardoor hebben alleen nog de hoogste zandgronden, waar water snel wegzakt, nog te maken met droogte.

2019 was extreem droog én nat
2019 was extreem droog én nat

Grote verschillen tussen zuidoosten en noordwesten
Gemiddeld over Nederland viel dit jaar 860 mm tegen 847 normaal. Het lijkt dus een heel normaal jaar qua neerslaghoeveelheid, maar schijn bedriegt. Het droogst was het in Heibloem (Limburg). Daar werd slechts 680 mm gemeten tegen 756 normaal. Het Noord-Hollandse Heiloo was het natst en tapte maar liefst 1150 mm af. Dat was 273 mm meer dan gebruikelijk.

Een kletsnatte herfst had een groot aandeel in de grote neerslagsommen in het westen en noordwesten. In de regio Alkmaar viel tijdens de herfstmaanden september, oktober en november maar liefst 460 mm! Door de enorme hoeveelheid neerslag was het tekort van de zomermaanden in een klap weg. Den Helder kent nu een neerslagoverschot van 150 mm sinds het groeiseizoen in april begon.

2019 begon droog en eindigde nat
Niet alleen de regionale verschillen waren afgelopen jaar groot. Ook viel op dat in de herfst veel meer neerslag viel dan in de lente en zomer. Van alle maanden verliepen februari, april, mei, juli, augustus en december droger dan normaal. Vooral in mei en juli viel erg weinig neerslag ten opzichte van het gemiddelde. Juist deze maanden zijn belangrijk voor de groei van planten. In de herfst regende het juist veel vaker dan normaal.

Opvallend: ook in maart was het erg nat. Twee drijfnatte eerste weken zorgden ervoor dat het de op vier na natste maart was sinds het begin van de metingen. Ook juni verliep nat. Op vijf dagen viel ergens in Nederland meer dan 40 mm regen. Zware onweersbuien veroorzaakten die maand geregeld overlast.

2019 was extreem droog én nat
2019 was extreem droog én nat

Firmino schiet Liverpool in verlengingen naar winst op het WK voor clubs

Liverpool heeft voor het eerst in zijn geschiedenis het WK voor clubs gewonnen. In de finale in Doha won de Engelsen pas na verlengingen van Flamengo met 1-0 door een doelpunt van Roberto Firmino.

In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, al was Firmino vlak na rust dicht bij de openingstreffer alleen de inzet van de Braziliaanse spits belande op de paal. Ook waren er kansen voor Mohamed Salah en Jordan Henderson voor Liverpool, maar die kwamen niet tot scoren. Aan de andere kant kreeg Gabriel Barbosa de kans om de score te openen alleen zijn inzet werd gestuit door doelman Allison.

Net voor de start van de verlengingen leek Liverpool toch een buitenkansje te krijgen om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen. Sadio Mané werd volgens de scheidsrechter neergelegd in de zestien en gaf een strafschop, maar na advies van de VAR werd de penalty geschrapt en bleef een vrije trap over.

In de verlengingen zorgde Firmino uiteindelijk voor het verschil. Mané werd diep gestuurd en gaf de bal dan onzelfzuchtig aan zijn Braziliaanse ploegmaat die vervolgens het buitenkansje benutte. Falmengo kwam niet meer terug in de verlengingen, waardoor Liverpool voor het eerst in de geschiedenis WK voor clubs heeft gewonnen.

Liverpool wint WK Clubs. (PRO SHOTS/Zuma Press)
Liverpool wint WK Clubs. (PRO SHOTS/Zuma Press)

Man overvallen in woning, daders met geld weg

Een man is in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur overvallen zijn woning aan de Sloot in Venlo. Twee personen bedreigden de bewoner met een wapen, en gingen er met een geldbedrag vandoor.

Na de overval belde de man de politie en gaf aan dat minstens twee personen zijn woning waren binnengekomen en hem hadden bedreigd met een vuurwapen. De man gaf geld af aan de overvallers, die er vervolgens richting de Emmastraat vandoor gingen. Het is op dit moment niet bekend hoe de overvallers zich toegang tot de woning hebben verschaft. De bewoner raakte niet gewond bij de overval.

De verdachten zouden twee personen zijn die in het donker gekleed waren. Beide personen zijn vermoedelijk rond de 1.80 – 1.85 meter lang, en rond de 30 jaar oud. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

FOK! Wat een weer: géén witte of koude kerst!

Dag dames en heren!

Een witte of koude kerst kunnen we ook dit jaar weer vergeten. De weerkaarten waren daar zelfs 1,5 week geleden al resuluut in. Ik beperk mij in mijn weerpraatjes meestal tot de wat kortere termijn, maar ik bekijk de uitvoer wel dagelijks tot een week of twee vooruit. Niets wees er de afgelopen tijd op dat we ook maar in de buurt zouden komen van enige winterse verschijnselen. 

Dan hoop je natuurlijk wel op een beetje zon en aangename temperaturen. Ik vrees echter dat ook de zon zich niet veel laat zien de komende dagen. Wat we ook niet krijgen zijn extreem hoge temperaturen. We hebben de afgelopen jaren kerstdagen gehad met maxima van ruim boven de 10 graden. Dat gaat ook niet gebeuren. Eigenlijk krijgen we een voor ons land doodnormale kerst. Zuidwestelijke winden etc.

Is er dan echt geen winterweer in het vooruitzicht? Neen. Voorlopig zeker niet. De winterliefhebbers zullen nog even moeten doorbijten, want in theorie kan het tot in maart nog winter zijn of worden. We zagen het dit jaar in februari en maart. Ik denk echter dat dat wel een uitzondering is. 

Nog even voor vandaag: Het is wederom bewolkt en er valt van tijd tot tijd regen of motregen. In de loop van de dag wordt het wat droger, maar of we de zon nog gaan zien is uitermate twijfelachtig. Kortom, lekker binnen blijven. 

Ik vertelde het al, komende week is er weinig zon bij normale tot iets hogere temperaturen dan normaal.

Fijne avond!  

Meer weer op FOK!

Haventje Eemnes (Foto: KlapMongeaul)
Het haventje van Eemnes vlak voor zonsopkomst. Prachtige foto van: KlapMongeaul.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

FOK!Kerstprijsvraag: 22 december

De game is gebaseerd op de gebeurtenissen uit De LEGO® Film 2. Buitenaardse indringers hebben Steenstad in puin achtergelaten! Het is nu aan Emmet, Lucy en een reeks heldhaftige personages om buiten hun eigen wereld hun vrienden te redden van de vreemde bewoners van het Zusterstelsel. 

Vandaag geven we een LEGO The Movie 2 Video Game exemplaar voor PlayStation 4 weg. Daarvoor moet je wel de volgende vraag beantwoorden:

Welk cijfer gaf Peter Breuls The Lego Movie 2?

Neem mij mee naar de prijsvraag! 

Lees hier de spelregels door.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.