Snowboardster Dekker geeft World Cup-stunt uit handen

Snowboardster Michelle Dekker is het World Cup-seizoen begonnen met een prima kwartfinaleplaats. In het Russische Bannoye werd zaterdag de eerste parallelslalom gehouden, maar voor Dekker had er nog wel meer in gezeten dan de achtste plek.

In de achtste finales begon Dekker met een gelukkige zege op Jemima Juritz: de 23-jarige Nederlandse ging flink de fout in en leek kansloos, tot Juritz een poortje miste en stopte. Dekker klom weer omhoog, rondde haar poortje alsnog en won haar heat. In de kwartfinales gaf ze wereldtopper Julie Zogg meer dan behoorlijk partij, tot de Nederlandse onderuit ging.

Zogg schopte het uiteindelijk tot de finale en wist daarin de Duitse Selina Jörg zelfs te verslaan. Het werd een dubbel Zwitsers podium, want naast Zogg was de derde plek voor Ladina Jenny, die de Oostenrijkse Daniela Ulbing in de kleine finale het nakijken gaf. Haar 46-jarige landgenote Claudia Riegler, in januari nog goed voor een zege, liet met plek vijf zien nog lang niet klaar te zijn.

Jörg vs Zogg (Bron: YouTube)

Bij de mannen ging de winst naar een andere oldie: de 39-jarige Oostenrijker Andreas Prommegger was er in 1997 al bij in de World Cup, hoewel hij in 2008 pas voor het eerst won. Daar kwam zaterdag inmiddels een achttiende zege bij, nadat hij in de finale de Italiaan Aaron March versloeg. In de kleine finale waren de vlaggen omgedraaid: Maurizio Bormolini versloeg Alexander Payer.

March vs Prommegger (Bron: YouTube)