Leo de Haas knalt 'nieuwe' Blik op de Weg op YouTube

Eindbaas Leo de Haas, de bedenker en jarenlang presentator van het programma 'Blik op de Weg', knalt binnenkort nieuwe afleveringen van het programma op zijn YouTube-kanaal. Voor de jongelingen onder ons: Blik op de Weg was een kwaliteitsprogramma over het verkeer in Nederland en het handhaven van de verkeersregels door de politie. Het programma reed met speciale videowagens met agenten achter het stuur over de weg om het werk van met name de verkeerspolitie in beeld te brengen. 

Dit in tegenstelling tot het slappe aftreksel 'Wegmisbruikers' van campingzender SBS6 waar de nadruk vooral ligt op het te kakken zetten van verkeersovertreders en het pushen van betweterige interviewtjes met 'verkeersexpert' Koos Spee. In opdracht van Spee werd in 2014 de samenwerking met Blik op de Weg opgezegd omdat zijn organisatie meer invloed wilde hebben over de inhoud van het programma.

Op zijn kanaal legt de Haas uit dat hij na de afhandeling van een persoonlijk faillissement weer tijd heeft om naast de oude afleveringen van het programma 'nieuw' materiaal te publiceren. Dit nieuwe materiaal bestaat uit beelden die destijds niet zijn gebruikt in het programma. Deze wil hij monteren tot nieuwe afleveringen van ongeveer 20 minuten zonder presentatie of overkoepelend thema. Ook worden er geen beelden getoond van confrontaties van de verkeersovertreders door de politie.