15 jaar na de dood van Andre Hazes

Vandaag is het 15 jaar geleden dat Andres Hazes overleed. Op dinsdag 21 september 2004 werd Hazes met hoge koorts en benauwdheid opgenomen in het Hofpoort Ziekenhuis te Woerden. Twee dagen later overleed hij aldaar na twee hartinfarcten en een hartstilstand. Tijd voor een korte terugblik.

Zijn zangtalent werd op 5 mei 1959 ontdekt door Johnny Kraaijkamp sr., toen André op de Albert Cuypmarkt stond te zingen. Hierna werd hij door Kraaijkamp als kindsterretje gelanceerd in het televisieprogramma AVRO's weekendshow. Er werd een single uitgebracht (Droomschip), maar de kleine Hazes brak niet door.

In 1976 werd Hazes voor de tweede keer ontdekt; deze keer door Willy Alberti. Nadat hij eerder aan de kost was gekomen als fabrieksarbeider, lichtmatroos, boekbinder, bloemenbesteller, fietsenmaker, schoorsteenveger, slagersknecht, bouwvakker, grondwerker, sloper, diskjockey, marktkoopman en kelner, werkte Hazes op dat moment als barkeeper in café "De Krommerdt". Zingen beschouwde hij als hobby. De plaat Eenzame Kerst, die werd geproduceerd door Job Maarse voor Phonogram, was zijn eerste hit. In de Nationale Hitparade steeg het nummer van de zestiende naar de eerste plaats. De opvolgers Mamma en De vlieger waren bescheiden successen.   Met Een beetje verliefd brak hij definitief door bij het grote publiek.

Wat kleine trivia-weetjes: Andre Hazes trad nooit op op een vrijdag de 13e. Hij is drie keer getrouwd geweest, de eerste keer met Annie Dijkstra met wie hij een dochter (Nathalie) had. Daarna trouwde hij met Ellen Wolf, met wie hij zoon Melvin kreeg. Ellen overleed in 2005 aan de gevolgen van borstkanker. Tot slot trouwde hij op 14 oktober 1991 met Rachel van Galen met wie hij tot zijn dood getrouwd bleef. Met haar kreeg hij zoon Andre Hazes Jr. en dochter Roxeanne.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Al 15 jaar zonder de koning.❤️ #230904

Een bericht gedeeld door Andre Hazes (@andrehazes) op22 Sep 2019 om 11:27 (PDT)