FOK! Wat een weer: zonnig

In het noorden enkele wolkenvelden, elders vrijwel onbewolkt. Lokaal zijn enkele mistbanken ontstaanl.

Overdag lossen de mistbanken snel op en is het zonnig met vooral in de noordelijke helft af en toe wat sluierbewolking en stapelwolken, die later in de middag weer oplossen. Het blijft droog en de maximumtemperatuur ligt tussen 18°C op de Wadden en 22°C in het zuiden van het land. In het zuiden wordt de wind zwak oostelijk, in het noorden zwak zuidwestelijk.

In de nacht naar zondag is het vrijwel onbewolkt. De minimumtemperatuur varieert van 6°C in het zuidoosten tot een graad of 12 langs de kust. De wind wordt geleidelijk overal zuidwestelijk en zwak tot matig, in het Waddengebied vrij krachtig.

Zondag overdag is er veel zon, hoewel er ook sprake is van sluierbewolking. In de loop van de middag raakt het in de noordelijke helft van het land bewolkt en kan er in het noorden een beetje regen vallen. Verder naar het zuiden blijft er weinig bewolking aanwezig. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noorden tot 24°C in het zuiden. De wind wordt westelijk en matig, in het Waddengebied vrij krachtig. In de avond neemt de wind af en draait in het noorden naar noord tot noordwest.

Zondag nog perioden met zon en vrij warm. Op maandag valt er af en toe regen en wordt het al iets minder warm. De rest van de week blijft het overwegend droog maar ligt de temperatuur iets beneden het langjarig gemiddelde. (Bron: KNMI)

Sprinkhaan in Portugal (Foto: KlapMongeaul)
Een prachtige sprinkhaan. Let eens op de schutkleur! KlapMongeaul maakte deze prachtige kiek op vakantie in Portugal. (Foto: KlapMongeaul)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.