Sensationele ontknoping Grand Prix van Oostenrijk in MotoGP

De Grand Prix van Oostenrijk is in de MotoGP voor het derde jaar op rij in de absolute slotfase beslist. Marc Marquez en Andrea Dovizioso waren net als in 2017 - toen Dovizioso won - de hoofdrolspelers en dat werd een geweldige strijd aan het einde.

Marquez en Dovizioso vochten om de eerste plek bij de start, maar Fabio Quartararo kon daar perfect van profiteren en nam de leiding in handen, met de van plek zeven en acht vertrokken Alex Rins en Jack Miller erachter. Dovizioso herstelde zich snel en red naar plek twee, terwijl wat verder naar achteren Cal Crutchlow weer eens onderuit ging, dit keer met Pol Espargaro.

Marquez en Dovizioso vochten zij aan zij en passeerden daarbij Quartararo, terwijl Miller achter hen weer eens tegen de grond ging. Valentino Rossi kwam zich ook weer eens laten zien en sloot vooral door het felle gevecht bijna aan, met de nadruk op 'bijna'; Marquez en Dovizioso sloegen langzaam maar zeker een gat richting Quartararo, die Rossi op zijn beurt niet echt in de buurt liet komen.

Er gebeurde verder bijzonder weinig tot ruim twee ronden voor het einde, toen Marquez de strijd met Dovizioso heropende. Min of meer naast elkaar doken de heren de laatste ronde in, maar Marquez kwam als eerste de eerste bocht uit. De Spaanse wereldkampioen leek de winst te pakken, maar dat was buiten Dovizioso gerekend: de Italiaan knalde zijn Ducati in de allerlaatste bocht vól binnendoor en greep op geweldige wijze de winst.

Quartararo completeerde het podium, voor Rossi, Maverick Viñales, Rins en de knap rijdende Francesco Bagnaia.