Broertje Marquez oppermachtig in Moto2-race Brno

Alex Marquez heeft zonder grote problemen de Tsjechische Grand Prix in de Moto2 gewonnen. De Spanjaard was van start tot finish oppermachtig en boekte zijn vijfde zege in de afgelopen zes races - in Assen haalde hij de finish niet.

Vanaf pole pakte Marquez de leiding, voor Sam Lowes, Lorenzo Baldassarri, Fabio Di Giannantonio en Nicolo Bulega. Bo Bendsneyder vertrok als achtste, maar na een bocht of drie reed hij al buiten de top-20. Voor de nummer twee in de titelstrijd, Thomas Lüthi, was het na een paar ronden ook klaar: de Zwitser gleed het grind in.

Voorin sloeg Marquez snel een gat, hoewel Di Giannantonio - als enige - in de buurt kon blijven. Halverwege de race was het uiteraard voorbij voor Lowes, die zoals verwacht onderuit ging. Voorin was het ondertussen bijzonder weinig enerverend: Marquez reed twee tellen voor Di Giannantonio, die zelf een ruime voorsprong had op Marcel Schrötter en Jorge Navarro.

Schrötter kreeg het in de slotfase erg zwaar en zakte weg, Navarro moest Enea Bastianini - als achttiende gestart - van zich af zien te houden. Dat lukte niet en in de laatste ronde kwam de Italiaan er alsnog voorbij, om zo achter Marquez en Di Giannantonio het podium te completeren.