FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 4 augustus 2019

Volleybalsters lopen kwalificatie Spelen mis na kansloze nederlaag tegen Italië

De volleybalsters van Oranje zijn er op het olympisch kwalificatietoernooi niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. In de wedstrijd tegen Italië ging Oranje kansloos ten onder: (23-25, 17-25, 22-25). In januari heeft Oranje nog een laatste kans om zich te plaatsen voor Tokio 2020.

De hele voorbereiding van het Nederlands team stond in het teken van deze wedstrijd, maar vanaf het begin van de wedstrijd hadden de Italiaanse volleybalsters het betere van het spel. Meteen in de eerste set nam Italië aan de hand van sterspeelster Paola Egonu een grote voorsprong. Oranje kwam nog terug in de eerste set, maar de eerste set ging alsnog naar Italië.

In set twee had Nederland niks in te brengen tegen Italië en die ging dan ook kansloos verloren met 17-25. Italië ging door waar het gebleven was en nam in de derde set een grote voorsprong (13-7) en het leek erop dat Nederland geen kans meer kreeg tegen de sterke Italiaanse volleybalsters. Toch kwam Oranje terug in de set en leek het zelfs bij 20-20 op voorsprong te komen, maar via een challenge pakte Italië alsnog het punt en werd het 21-20 voor Italië. Uiteindelijk zou Nederland de derde set met 25-23 verliezen en is Italië zeker van de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Na de kwalificatierondes die dit weekend zijn afgewerkt, hebben zich zeven landen geplaatst voor Tokio. Nederland en de andere Europese landen die nog geen ticket bemachtigd hebben, hebben nog een kans om deelname aan de Spelen veilig te stellen.

Die mogelijkheid is in januari, tijdens het Europees kwalificatietoernooi. De top-7 van de Europese ranglijst, zonder de reeds geplaatste Europese landen, mag daaraan deelnemen.

Momenteel staat Nederland negende op die ranglijst, maar omdat naast Italië ook Rusland en Servië zich dit weekend plaatsten, mag Nederland wel meedoen aan het EKT.

Weer Porsche Supercup-podium Ten Voorde

Larry ten Voorde heeft in de Porsche Supercup alweer een podiumplek gepakt. De jonge Nederlander kwam op de Hungaroring als derde over de finish, wat ook zijn startpositie was.

Julien Andlauer behield bij de start vanaf poleposition de leiding, voor Michael Ammermüller. Ten Voorde moest alles uit de kast trekken om Toni Ellinas van het lijf te houden, maar dat lukte hem wel en dus hield de Nederlander plek drie vast.

Een crash in de tweede bocht, veroorzaakt doordat Kantadhee Kusiri door Jaap van Lagen in de rondte werd getikt, zorgde al snel voor de safety car en dus keerde de rust een rondje terug. Halverwege de race viel Ammermüller zijn teamgenoot buitenom aan en met een fraaie move pakte de Duitser de leiding.

Ammermüller reed onbedreigd naar de winst, Andlauer's tweede plek kwam ook niet meer in gevaar en Ten Voorde wist Ellinas knap achter zich te houden om zo het podium te completeren.

Downhiller Greenland pakt eerste World Cup-winst, monsterzege Cabirou

Mountainbiker Laurie Greenland heeft in de World Cup downhill zijn eerste zege gepakt. In het Italiaanse Val di Sole was de Brit na een heerlijke run de beste op het uiterst technische parcours, ook wel de Black Snake genoemd.

Op vrijdag begon het tijdens de kwalificatie te regenen, waardoor de startvolgorde wat overhoop werd gegooid. World Cup-leider en wereldkampioen Loïc Bruni leek de winst te pakken, tot Greenland naar beneden denderde. De Brit was vooral op het tweede deel bloedsnel en dook 2,854 seconden onder Bruni's tijd door.

Na Greenland was alleen Amaury Pierron nog gevaarlijk, de rest was - met alle respect - van een ander niveau en had vrijdag mazzel dat ze in droge omstandigheden naar beneden konden. Pierron haalde het echter niet en eindigde op 5,167 seconden als vierde, achter zijn en Bruni's landgenoot Loris Vergier (+4,882).

Buiten de uiteindelijke podiumkandidaten waren twee man nog zeer snel. De Zuid-Afrikaanse legende Greg Minnaar was sneller dan Bruni, maar ging onderuit en eindigde als zevende. Danny Hart reed op gelijke voet met Vergier, maar kreeg in de slotfase een lekke band en werd vijfde.

Bij de vrouwen ging de winst naar Marine Cabirou en niet zo'n beetje ook: de 22-jarige Française ging als een dolle naar beneden, raakte elk plekje perfect en zag de Australische veterane Tracey Hannah op maar liefst 11,776 seconden stranden. Cabirou boekte zo op indrukwekkende wijze haar eerste zege, voor Hannah en de Zwitserse Camille Balanche (+18,324).

De wedstrijden zijn hier (vrouwen) en hier (mannen) terug te kijken.

Uitslag AZ - Fortuna Sittard

AZ heeft zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen en is na de eerste speelronde koploper in de Eredivisie. In Alkmaar werd vanavond Fortuna Sittard met 4-0 verslagen.

In de twaalfde minuut brachten de supporters van beide clubs  een eerbetoon aan de aan spierziekte ALS lijdende Fernando Ricksen, die voor beide clubs heeft gespeeld. Voor de rest gebeurde er weinig in de eerste helft. Idrissi had de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging redelijk ver over.

AZ kwam beter uit de kleedkamer in de tweede helft. In de 53e minuut was het Karjalainen die via een eigen doelpunt de Alkmaarders op 1-0 zette. Nog geen twee minuten later was het alweer 2-0 nadat Oussama Idrissi de bal op aangeven van Myron Boadu in de verre hoek schoof. In de 59e minuut was het Myron Boadu zelf die op aangeven van Calvin Stengs de 3-0 binnenschoot.

Ook in het vervolg waren de Alkmaarders veruit de betere ploeg. Ze kregen mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. In de 83e minuut was het debutant Yukinari Sugawara die de 4-0 op de borden zette en dat was ook de eindstand.

Het was voor de beide coaches Slot (AZ) en Ultee (Fortuna) hun eerste wedstrijd in de Eredivisie als hoofdcoach. Overigens was het voor het eerst in negentien jaar tijd dat er een duel op zondagavond werd afgewerkt.

AZ

4 - 0

Fortuna Sittard

53' Karjalainen e.d.
55' Idrissi
59' Boadu
83' Sugawara
   
 
Gele kaart: Sugawara, (AZ), Passlack, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Sugawara
Vlaar
Wuytens (Reijnders/76)
Wijndal
Midtsjö
Koopmeiners
Ouwejan
Stengs
Boadu (Druijf/64)
Idrissi (Clasie/64)
  Koselev
Passlack
Ninaj
Amiot
Pinto
Ugur (Ioannidis/66)
Smeets
Diemers
Carbonell (Essers/71)
Karjalainen (Zeka/67)
Damascan

Tennisser Thiem pakt titel voor eigen publiek

Tennisser Dominic Thiem heeft voor het eerst in zijn carrière een ATP-toernooi in eigen land gewonnen. De mondiale nummer vier schreef het graveltoernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel op zijn naam, waar hij in 2014 zijn eerste ATP-finale ooit haalde.

Thiem nam het in inmiddels zijn 22e finale op tegen de Spanjaard Albert Ramos Viñolas, de nummer 69 van de wereld. Dat was spannend tot aan de tiebreak in de eerste set, daarna was het Spaanse verzet definitief gebroken: 7-6 (0), 6-1.

Op het Mexicaanse hardcourt van Los Cabos ging de titel naar Diego Schwartzman. De Argentijnse nummer 27 van de wereld had in set één grote moeite met de één plek lager gerangschikte Amerikaan Taylor Fritz, maar wist zijn jonge opponent daarna toch van diens tweede titel af te houden: 7-6 (6), 6-3.

Voor Schwartzman was het inmiddels de derde titel uit zijn carrière. In het dubbelspel ging de titel voor het eerst in de geschiedenis van het ATP-tennis naar twee Monegasken: Romain Arneodo en Hugo Nys klopten de Brit Dominic Inglot en Amerikaan Austin Krajicek met 7-5, 5-7 [16-14].

Frank de Boer en Atlanta boeken ruime zege voor recordaantal fans

Atlanta United heeft zaterdagavond lokale tijd in de Major League Soccer een ruime overwinning op Los Angeles Galaxy geboekt. Het team van trainer Frank de Boer zegevierde met 3-0 en vindt zichzelf op een gedeelde eerste plaats in de Eastern Conference terug; ook Philadelphia Union heeft 39 punten na 24 speeldagen in de Amerikaanse competitie.

Liefst 72.548 supporters waren afgekomen op het duel in het Mercedes-Benz Stadium: het hoogste aantal ooit in een competitieduel tussen twee MLS-teams. Ezequiel Barco en Florentin Pogba kregen van De Boer een plek in de basis, na een periode van blessureleed. Pogba nam de plek van de geschorste Leandro González Pirez in. Bij de bezoekers ontbraken Zlatan Ibrahimovic en Diego Polenta door een schorsing.

Na een levendige openingsfase van twintig minuten haalde Atlanta het evenwicht uit het duel. Na een pass van Barco op Gonzalo 'Pity' Martínez was het Dave Romney die het leer achter zijn eigen doelman werkte: 1-0. De hoge druk van Atlanta resulteerde nog voor rust in de 2-0: dit keer was het Giancarlo González die een bal van Justin Meram ongelukkig in eigen doel werkte.

In de tweede helft bepaalde Josef Martínez vanaf elf meter, na een charge op Meram, de eindstand. Het was voor de aanvaller alweer zijn negende competitieduel op rij met minimaal een doelpunt, een evenaring van het MLS-record. Het team van De Boer speelt dinsdag in de halve finale van de US Open Cup tegen Orlando City en treedt komend weekeinde weer in eigen huis aan, tegen New York City FC. Een belangrijk duel, daar de bezoekers vier punten én drie duels minder hebben.

Dolan houdt Wattimena af van eerste titel bij PDC

Jermaine Wattimena heeft de finale van Players Championship 22 verloren. Het was de tweede keer dat The Machine Gun in de eindstrijd stond van een PDC-toernooi. In het Duitse Hildesheim was hij de favoriet tegen Brendan Dolan, maar de Noord-Ier wist na bijna vijf jaar weer een toernooi te winnen. Het werd 8-5. 

Wattimena stond in de finale dankzij zeges op Christian Kist (6-4), Jelle Klaasen (6-5), Ryan Joyce (6-2), Gabriel Clemens (6-5), Steve Beaton (6-2) en Mensur Suljovic (7-6). In die halve eindstrijd kwam de Oostenrijker op een 2-5-voorsprong, daarna was het Wattimena die de partij volledig over nam. In de finale leek het daar ook even op. Dolan nam namelijk van 3-3 een 7-3-voorsprong. Wattimena kwam nog terug tot 7-5. In de dertiende leg miste Wattimena een pijl voor de 80-finish en mocht niet meer terugkomen doordat Dolan 108 wist uit te gooien.

Dolan was na afloop zeer emotioneel. Hij was wat weggezakt en ook in 2019 leek, op een kwartfinale op het WK na, niks te gaan worden. Nu uit het niets was er toch de dagzege voor Dolan. 

Ondanks het grote aantal Nederlanders in Hildesheim waren de andere oranjeklanten allemaal vroegtijdig klaar. Vincent van der Voort, Mike van Duivenbode en Wessel Nijman wisten nog de derde ronde te halen. Voor onder meer Raymond van Barneveld zat het er alweer op na de tweede ronde. Het slechte weekend van Barney, die zich niet wist te plaatsen voor een European Tour-event en in twee dagen tijd op de Players Championships slechts één partij won, zorgt ervoor dat hij de World Grand Prix zo goed als zeker kan vergeten.

Uitslagen Players Championship 22 - vanaf derde ronde
Ian White 6 | 3 William O'Connor
Harry Ward 6 | 1 Mike De Decker
Mensur Suljovic 6 | 3 Ryan Meikle
Michael Smith 6 | 3 Vincent van der Voort
Joe Cullen 6 | 2 Kyle Anderson
Steve Beaton 6 | 2 Mike van Duivenbode
Gabriel Clemens 6 | 5 Nathan Aspinall
Jermaine Wattimena 6 | 2 Ryan Joyce
Dave Chisnall 6 | 0 Andy Boulton
Brendan Dolan 6 | 2 Chris Dobey
Ricky Evans 6 | 2 Mark Webster
Glen Durrant 6 | 1 Darren Webster
Cody Harris 6 | 5 Wessel Nijman
Marko Kantele 6 | 5 Conan Whitehead
Krzysztof Ratajski 6 | 4 Ryan Searle
Arron Monk 6 | 4 Stephen Bunting

Laatste zestien
Ian White 6 | 5 Harry Ward
Mensur Suljovic 6 | 3 Michael Smith
Steve Beaton 6 | 1 Joe Cullen
Jermaine Wattimena 6 | 5 Gabriel Clemens
Brendan Dolan 6 | 5 Dave Chisnall
Glen Durrant 6 | 2 Ricky Evans
Cody Harris 6 | 1 Marko Kantele
Krzysztof Ratajski 6 | 5 Arron Monk

Kwartfinale
Mensur Suljovic 6 | 5 Ian White
Jermaine Wattimena 6 | 2 Steve Beaton
Brendan Dolan 6 | 5 Glen Durrant
Cody Harris 6 | 4 Krzysztof Ratajski

Halve finales
Jermaine Wattimena 7 | 6 Mensur Suljovic
Brendan Dolan 7 | 3 Cody Harris

Finale
Brendan Dolan 8 | 5 Jermaine Wattimena

Manchester City verslaat Liverpool en wint Community Shield

Manchester City heeft zondagmiddag met de Community Shield de eerste prijs van het nieuwe seizoen veroverd. De regerend landskampioen en bekerwinnaar won op Wembley na het nemen van strafschoppen van Champions League-winnaar Liverpool: 4-5 na een 1-1 eindstand na negentig minuten. Georginio Wijnaldum groeide uit tot schlemiel van the Reds, want hij miste als enige vanaf elf meter. Virgil van Dijk was betrokken bij de gelijkmaker van Liverpool, maar staat desondanks met lege handen.

Sterling stond na een kwartier spelen aan het einde van een ijzersterke aanval van the Citizens, met daarin ook een belangrijke rol voor onder meer Kevin De Bruyne en Oleksandr Zinchenko. Laatstgenoemde kreeg als linksback de voorkeur boven Angeliño. Sterling verzuimde korte tijd later om de voorsprong van Manchester City te verdubbelen. Het elftal van manager Josep Guardiola kende niet alleen maar voorspoed, want de door Bayern München begeerde Leroy Sané viel al na dertien minuten geblesseerd uit. Gabriel Jesus nam zijn plaats in de voorhoede in.

Liverpool stichtte in de eerste helft gevaar via onder meer Mohamed Salah, die ook na rust dicht bij de gelijkmaker was. De behendige aanvaller raakte echter de paal, terwijl ook Divock Origi, die net als Salah trefzeker was in de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur, faalde in kansrijke positie. Van Dijk, net als Georginio Wijnaldum basisspeler bij the Reds, zag een kopbal via de onderkant van de lat het veld weer inkomen, waarna de bal net voor de lijn werd weggewerkt. Sterling schoot aan de andere kant ook op de paal, maar de vleugelspits deed dat in buitenspelpositie.

De gelijkmaker voor Liverpool kwam er tien minuten voor het einde alsnog. Van Dijk lette goed op bij een indraaiende vrije trap van Jordan Henderson en bediende vervolgens Joël Matip op maat. De collega van Van Dijk in het hart van de Liverpool-defensie liet doelman Claudio Bravo kansloos met een harde kopbal van dichtbij: 1-1. Salah had Liverpool tot driemaal toe de zege kunnen bezorgen in de slotminuten. De aanvaller schoot echter over en werd kort daarna gestuit door de goed uitkomende Bravo. Ver in blessuretijd leek Salah alsnog succesvol te zijn, maar de bal werd op acrobatische wijze van de lijn gehaald door de alerte Kyle Walker. Bravo hield in de slotseconden ook Xherdan Shaqiri van scoren af.

Strafschoppen kwamen eraan te pas om een winnaar aan te kunnen wijzen en Manchester City hield de zenuwen beter in bedwang op Wembley. De manschappen van Guardiola faalden geen enkele keer in de spannende strafschoppenserie. Wijnaldum zag zijn inzet worden gekeerd door Bravo, waardoor Liverpool naast de Community Shield grijpt. Gabriel Jesus bracht uiteindelijk de winnende strafschop voor Manchester City op zijn naam.

Viviani sprint naar zege in Prudential RideLondon-Surry Classic

Elia Viviani heeft de Prudential RideLondon-Surry Classic op zijn naam geschreven. De wielrenner van Deceuninck-Quick Step werd vorig jaar nog tweede, maar dit keer was de snelle Italiaan wel de snelste in de Engelse eendagswedstrijd. Sam Bennett kwam als tweede over de streep. Michael Mørkøv werd kwam als derde over de streep, nadat hij de sprint perfect aantrok voor zijn ploeggenoot Viviani.

Drie renners reden lange tijd voorop in de Engelse wedstrijd, met daarbij één Nederlander Pascal Eenkhoorn. De renner van Jumbo-Visma had het gezelschap van Alex Dowsett en Stan Dewulf. De voorsprong werd nooit al te groot, waardoor het peloton alles onder controle had. Onderweg moesten de wielrenners vijf keer over Box Hill (3,2 km, gem. 4%) en op de voorlaatste beklimming probeerde Mike Teunissen het, maar niet veel later werd de Nederlander weer teruggepakt. Door het tempo op de beklimmingen moest Caleb Ewan, drievoudig ritwinnaar in de Tour de France, passen.

Nadat alles weer samen was gekomen mocht er in Londen gesprint worden voor de overwinning. Vlak voordat er gesprint zou worden was er nog een grote valpartij, waardoor enkele sprinters uitgeschakeld werden voor de zege. Toch waren de grootste kanshebbers nog in het eerste peloton, waarna Teunissen de sprint aantrok voor zijn ploegmaat Amund Grøndahl Jansen. Het was echter Deceuninck-Quick Step die er optimaal gebruik van maakte. Morkov en Viviani gingen mee in het wiel van Teunissen, waarna Viviani het afmaakte voor de Belgische ploeg.

Motorcrosser Coldenhoff derde in België, winst opnieuw voor Gajser

Glenn Coldenhoff is bij de MXGP van België derde geworden. De Brabantse motorcrosser werd in beide races derde. De winst op het zandcircuit van Lommel was voor de Sloveen Tim Gajser.

De eerste race werd gewonnen door Romain Febvre. Achter de Fransman werd Tim Gajser tweede.

De Brit Max Anstie won de tweede race. Gajser werd opnieuw tweede en was daarmee winnaar van de grand prix. Door de winst versterkt hij ook zijn leiding in het wereldkampioenschap.

Janemba en Gogeta naar Dragon Ball FighterZ

Bandai Namco heeft tijdens EVO, het grootste fighting game tournament ter wereld, twee nieuwe fighters voor Dragon Ball FighterZ aangekondigd en getoond. Het betreft Janemba en Super Saiyan God Super Saiyan (SSGSS) Gogeta.

Janemba kennen we uit de vijftiende Dragon Ball-film Dragon Ball Z: Fusion Reborn, waar ook Gogeta voor het eerst werd geïntroduceerd. Zijn vorm komt echter uit Dragon Ball Super: Broly. Beide fighters kun je hieronder in actie zien.

Janemba is vanaf 8 augustus beschikbaar. Een datum voor Gogeta is nog niet gegeven.

Uitslag ADO Den Haag - FC Utrecht

FC Utrecht heeft de pijnlijke nederlaag van afgelopen week in de Europa League van zich afgeworpen met een zege op ADO Den Haag. Ondanks een 2-0 achterstand won het uiteindelijk met 4-2.

ADO Den Haag

2 - 4

FC Utrecht

 21' Meijers
 25' Falkenburg
   36' Zwinkels (e.d)
 44' Kerk
 52' Immers (e.d)
 63' Venema
 
 Gele kaart: Necid, Bakker, (ADO Den Haag), Cerný, (FC Utrecht)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 10.633
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Zwinkels
v.Ewijk
Beugelsdijk
Kanon (Kuipers/68)
Meijers
Bakker
Immers (Kramer/61)
Pinas
Goppel
Necid (Hooi/71)
Falkenburg
  Paes
Klaiber
Bergström
Janssen
Guwara
Maher
v.d.Streek (Strieder/73)
Gustafson
Kerk
Lonwijk (Abass/38)
Cerný (Venema/52)

Mezgec sprint naar zege in tweede etappe Ronde van Polen

Luka Mezgec heeft de tweede etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De Sloveen die uitkomt voor Mitchelton Scott was na een etappe van 152 kilometer de snelste in een massasprint. Fernando Gaviria werd net zoals zaterdag tweede, voor de ritwinnaar van de openingsetappe Pascal Ackermann. Ackermann blijft wel aan de leiding in het algemeen klassement.

Ook de tweede etappe in de Ronde van Polen was een vlakke rit en zoals zo vaak reed er lange tijd een vroege kopgroep voorop, die vervolgens in de finale werd ingelopen. Nadat de kopgroep was teruggepaktn konden de sprinters zich opmaken voor een nieuwe massasprint in de Ronde van Polen.

In die sprint was Mezgec de snelste voor Gaviria en Ackermann. Danny van Poppel viel net naast het podium en moest het met een vierde plaats genoegen nemen. In het algemeen klassement blijft Ackermann in het bezit van de leiderstrui. De Duitser van BORA honsgrohe heeft daarin een voorsprong van twee seconden op Gaviria.

Marquez wint Grand Prix van Tsjechië en evenaart legende Hailwood

Motorcoureur Marc Marquez heeft de Grand Prix van Tsjechië in de MotoGP gewonnen. Op het circuit van Brno reed de Spaanse wereldkampioen op zijn Honda uiteindelijk vrij simpel naar zijn zege, de 76e Grand Prix-overwinning uit zijn loopbaan. Daarmee evenaart hij de Brit Mike Hailwood, die dat tussen 1958 en 1967 deed, en staat hij nu gedeeld vierde op de eeuwige ranglijst.

Vanaf poleposition pakte Marquez de leiding, voor Andrea Dovizioso, Jack Miller, Alex Rins, Pol Espargaro en Valentino Rossi, terwijl Johann Zarco vanaf plek drie bijna tien posities inleverde. Voor Joan Mir en Franco Morbidelli was het na amper vier bochten al klaar: de twee eindigen tegen de opblaaskussens in het grind.

Rins zette zijn Suzuki al snel voorbij de Ducati van Miller, die wel aan kon haken. Zo ging het voorin redelijk gelijk op en na zeven ronden reden Marquez, Dovizioso, Rins en Miller prima bij elkaar in de buurt, met een gat naar Cal Crutchlow, Rossi, Espargaro en Fabio Quartararo, waarbij Danilo Petrucci ook probeerde aan te sluiten.

In de tweede helft van de race begon Marquez langzaam weg te rijden bij Dovizioso en dat was eigenlijk alles wat er nog aan actie te melden viel, behalve dat Crutchlow de vijfde plek overnam van Rossi. Marquez reed zo onbedreigd naar de winst in de vrij gezapige race, voor Dovizioso en Miller, met Rins, Crutchlow en Rossi daar weer achter.

Van der Poel pakt de zege in WB mountainbike in Val di Sole, Vader zesde

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerwedstrijd mountainbike in Val di Sole gewonnen. De Nederlandse alleskunner reed lange tijd voorop met Mathias Flückiger en Nino Schurter, maar in de slotronde liet Van der Poel de Zwitsers achter zich en kwam solo aan. Tweede werd Flückiger, derde Schurter.

Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van drie: Mathieu van der Poel, Mathias Flückiger en wereldkampioen Nino Schurter. Met zijn drieën reden ze langzaam aan weg bij de anderen en werd duidelijk dat de winst tussen de Nederlander en de Zwitsers zou gaan.

De beslissing in de kopgroep viel in de slotronde. Op de eerste klim van het parcours liet Van der Poel meteen de twee Zwitsers achter zich en reed zo naar zijn tweede wereldbekerzege mountainbike in zijn carrière. De Europees kampioen had aan de streep een voorsprong van achttien seconden op Flückiger, op een kleine minuut kwam wereldkampioen Schurter.

Milan Vader, de andere Nederlander aan de start, reed zich naar een knappe zesde plaats. Vorige week won Vader al brons op het EK en in de wereldbeker van Val di Sole liet hij zijn beste prestatie noteren in een wereldbeker.

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de winst naar Pauline Ferrand-Prévot. De Française reed heel de wedstrijd aan kop, maar in de slotronde kwam de Zwitserse Jolanda Neff aansluiten. De twee maakte een hele mooie slotronde ervan, alleen in de sprint was Ferrand-Prévot net iets sneller dan Europees kampioen Neff.

Anne Tauber reed opnieuw een goede wedstrijd en kwam als vijfde over in Italië. Anne Terpstra de andere Nederlandse moest ditmaal genoegen nemen met een twaalfde plaats.

Feestje loopt uit de hand, buurtbewoners vangen klappen op

Vier personen zijn zaterdagavond aangehouden nadat een conflict op een feestje uit de hand liep. Twee buurtbewoners - die niet op het feest aanwezig waren - hebben klappen gekregen. De politie doet verder onderzoek naar wat er precies is gebeurd en de betrokkenheid van de verdachten hierbij.

De politie kreeg zaterdagavond rond 21.05 uur verschillende meldingen dat er een vechtpartij gaande zou zijn in de Professor Keesomstraat in Tilburg. Ter plaatse troffen  de agenten een grimmige sfeer aan bij de woning waar het feestje plaats vond. Vermoedelijk is een ruzie ontstaan nadat een van de bezoekers weggestuurd was. Deze persoon is vervolgens  een willekeurige tuin ingegaan aan de Marconistraat.

Een aantal feestgangers zijn achter hem aangegaan. Drie mannen hebben vervolgens de bewoners van deze woning klappen gegeven. Een van de de bewoners liep  hierbij verwonding aan zijn gezicht op. Zij doen aangifte van mishandeling. De agenten hebben drie mannen (17, 20 en 29 jaar) gearresteerd.

Een vierde man van 27 jaar reageerde agressief naar de agenten die overgingen tot de aanhoudingen. Hij haalde  zijn hond erbij en bedreigde hiermee de dienders. De agenten hadden pepperspray nodig om te man te kunnen aanhouden. De verdachten zijn overgebracht naar een politiecel voor verder onderzoek.

14 aanhoudingen rondom Pride Amsterdam

De politie kijkt terug op een gemoedelijk verlopen Canal Parade. Dat sfeerbeeld past ook bij de voorafgaande en aansluitende feesten in de stad.

Op vrijdag werden drie aanhoudingen verricht. Op zaterdag werden elf personen aangehouden in relatie met de Pride-festiviteiten, waarvan 7 personen vanwege varen onder invloed.

Los van de ‘Pride-gerelateerde’ aanhoudingen verrichtte het ‘doelgroepenteam’ van de Amsterdamse politie, in de volksmond ook wel ‘zakkenrollersteam’ genoemd, vrijdag en zaterdag in de avond en nachtelijke uren in totaal zeven aanhoudingen.

Drie verdachten werden aangehouden op verdenking van diefstal van een loktelefoon, één verdachte overtrad een opgelegd gebiedsverbod, één verdachte werd aangehouden op verdenking van het dealen van drugs en twee verdachten werden aangehouden vanwege een straatroof middels de zogenaamde ‘voetbaltruc’.

F1: Uitslag Grand Prix van Hongarije

Lewis Hamilton heeft de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. De kampioenschapsleider profiteerde van een goede strategische keuze van zijn Formule 1-team Mercedes en passeerde zo drie ronden voor het einde Max Verstappen die met de Red Bull als tweede finishte. Ver achter de Nederlander kwam Sebastian Vettel met de Ferrari als derde over de streep.

Verstappen begon voor de eerste keer in zijn F1-loopbaan vanaf poleposition en de Nederlander was prima weg, al kwamen Bottas en Hamilton nog wel naast hem in de eerste bocht. Bottas verremde zich, waardoor de als tweede gestarte Fin Hamilton de mogelijkheid gaf om bij bocht twee buitenom te gaan. Bottas ging hierdoor net na de derde knik wijd, Charles Leclerc profiteerde hiervan, terwijl Bottas hierbij een beschadigde voorvleugel opliep. Vettel schoof snel door naar plek vier, terwijl iets hierachter Pierre Gasly met de tweede Red Bull slecht weg was en op plek negen zat, achter de McLarens en de Sauber van Kimi Räikkönen.

Bottas kwam na zes ronden binnen voor een nieuwe vleugel en moest zo van achteraan het veld proberen zich een weg naar voren te banen. Het lange doorrijden van de Fin zorgde er wel voor dat Verstappen en Hamilton al na die zes ronden een gat van twintig seconden hadden met Carlos Sainz. Het gat tussen Verstappen en Hamilton schommelde rond de twee seconden, terwijl de Ferrari's in hun eigen niemandsland reden. In het achterveld begon Daniel Ricciardo aan een gestage opmars die hun uiteindelijk aan de achtervleugel van de Haas van Kevin Magnussen bracht. Bottas deed hetzelfde en sloot aan bij dit gevecht.

Na ruim twintig ronden begon Verstappen grip verliezen op zijn mediums, terwijl Hamilton meldde dat zijn banden nog prima in orde waren. Het was ook reden voor de Brit om de druk bij de Nederlander op te voeren. Na 25 ronden had Verstappen genoeg van de mediumbanden en hij verruilde ze voor de hardere versie. Hamilton ging door tot ronde 31 van 70 en kwam zes seconden achter Verstappen weer naar buiten. De Brit dichtte dit gat in enkele ronden en plaatste een aanval bij de Red Bull. In ronde 39 kwam Hamilton zelfs even naast Verstappen te rijden, maar de Mercedes ging bij bocht vier wijd en haakte uiteindelijk af.

Iets naar achteren mislukte een stop bij Norris, waardoor Gasly een plekje won en een ronde later nog een, omdat Räikkönen na zijn stop achter de Fransman terecht kwam. Daar weer achter sloot Bottas aan op plek negen nadat de Fin zich eindelijk had ontdaan van Ricciardo en Magnussen.

Na 48 ronden maakte Bottas een tweede stop om de harde banden weer in te ruilen voor de mediums. De Fin kwam terecht op plek twaalf en moest flink doorrijden om bij Norris nog een poging te kunnen wagen voor plek acht. Een ronde later deed Hamilton hetzelfde om het te kunnen proberen bij Verstappen. Het gat tussen de nummer een en twee bedroeg twintig seconden met twintig ronden te gaan.

In de ronden die volgden liep Hamilton langzaam in op Verstappen die soms zelfs even sneller was. Pas nadat Hamilton alle achterblijvers was gepasseerd ging alles bij de Mercedes volledig open, terwijl de banden bij Verstappen langzaam minder werden. Het gat werd ronde na ronde kleiner en uiteindelijk moest Verstappen zich na 67 ronden gewonnen geven in de ongelijke strijd. Verstappen kwam direct hierna binnen voor nieuwe banden en pakte zo nog het punt voor de snelste ronde.

Na 70 ronden werd Hamilton als eerste afgevlagd voor Verstappen en Vettel die in de slotfase Leclerc nog voorbij was gegaan. Sainz pakte plek vijf, voor Gasly, Räikkönen, Bottas, Norris en Alexander Albon die zich in de slotronden nog naar een punt knokte.


Lewis Hamilton mag juichen na zijn zege in de GP van Hongarije (Pro Shots / Imago)

Uitslag

# Coureur Team Tijd
1 L. Hamilton Mercedes 1:35:03.796
2 M. Verstappen Red Bull +17.796
3 S. Vettel Ferrari +1:01.433
4 C. Leclerc Ferrari +1:05.250
5 C. Sainz Jr. McLaren +1 ronde
6 P. Gasly Red Bull +1 ronde
7 K. Räikkönen Alfa Romeo +1 ronde
8 V. Bottas Mercedes +1 ronde
9 L. Norris McLaren +1 ronde
10 A. Albon Toro Rosso +1 ronde
11 S. Pérez Racing Point +1 ronde
12 N. Hulkenberg Renault +1 ronde
13 K. Magnussen Haas +1 ronde
14 D. Ricciardo Renault +1 ronde
15 D. Kvyat Toro Rosso +2 ronden
16 G. Russell Williams +2 ronden
17 L. Stroll Racing Point +2 ronden
18 A. Giovinazzi Alfa Romeo +2 ronden
19 R. Kubica Williams +3 ronden
DNF R. Grosjean Haas +21 ronden


Coureursstand

# Coureur Team Punten
1 Lewis Hamilton Mercedes 250
2 Valtteri Bottas Mercedes 188
3 Max Verstappen Red Bull 181
4 Sebastian Vettel Ferrari 156
5 Charles Leclerc Ferrari 132
6 Pierre Gasly Red Bull 63
7 Carlos Sainz Jr. McLaren 58
8 Kimi Räikkönen Alfa Romeo 31
9 Daniil Kvyat Toro Rosso 27
10 Lando Norris McLaren 24
11 Daniel Ricciardo Renault 22
12 Lance Stroll Racing Point 18
13 Kevin Magnussen Haas 18
14 Nico Hülkenberg Renault 17
15 Alex Albon Toro Rosso 16
16 Sergio Perez Racing Point 13
17 Romain Grosjean Haas 8
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo 1
19 Robert Kubica Williams 1
20 George Russell Williams 0


Constructeursstand

# Team Punten
1 Mercedes 438
2 Ferrari 288
3 Red Bull 244
4 McLaren 82
5 Toro Rosso 43
6 Renault 39
7 Alfa Romeo 32
8 Racing Point 31
9 Haas 26
10 Williams 1

PvdA-raadslid demonstreert in boerka tijdens Canal Parade

Een opvallend protest gisteren tijdens de Canal Parade. In boerka's in alle kleuren van de regenboog werd geprotesteerd tegen het boerkaverbod, dat op 1 augustus is ingegaan. Een van de personen in de boerka's blijkt PvdA-raadslid Hendrik Jan Biemond te zijn.

'No human is free until we are all free', is te lezen op een van de bordjes die de protesterende boerkadragers vasthebben. Op het bordje van de persoon die een gele boerka draagt, staat: 'Burqa queens'. 

'Ons raadslid Hendrik Jan Biemond was gisteren de gele burqa queen', onthult de PvdA Amsterdam op Twitter de identiteit van deze boerkadrager. In de tweet staat verder dat vrijheid voor de PvdA Amsterdam betekent 'dat je mag zijn wie je bent en dus ook mag dragen wat je wilt.' 

Tegen De Telegraaf zegt Biemond niets met de boerka te hebben, maar wel tegen het verbod te zijn, omdat hij vindt dat mensen de vrijheid moeten hebben om aan te doen wat ze willen. 

Enkele raadsleden hebben op Twitter inmiddels gereageerd op de protestactie, onder wie Annabel Nanninga van Forum van Democratie, die niet te spreken is over de actie. 'Wauw. Een Pvda-raadslid van uw hoofdstad loopt op de Pride rond in boerka want ‘vrijheid’. Joe', tweet ze

Uitslag Feyenoord - Sparta Rotterdam

Feyenoord is in navolging van Ajax en PSV het seizoen begonnen met een gelijkspel. Daar mochten de Rotterdammers nog blij mee zijn, want een nederlaag tegen Sparta werd pas diep in de extra tijd voorkomen. Het werd 2-2. 

Sparta kwam vier minuten na rust op 0-1 en met nog en kwartier te spelen kwam het weer op voorsprong. Sparta moest in de 95e minuut alsnog buigen. Invaller Sam Larsson schoot van dichtbij raak op aangeven van Luciano Narsingh. Zo werd een totale afgang voorkomen door Feyenoord, maar is er wel direct puntenverlies.

Feyenoord

2 - 2

Sparta Rotterdam

 66' Berghuis
 90'+5 Larsson
   49' Rayhi
 74' Veldwijk
 
 Gele kaart: Botteghin, Kökcü, (Feyenoord), Mattheij, D.Duarte, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
St.Juste
Botteghin (Bannis/88)
v.d.Heijden
Haps
Fer
Kökcü
Burger
Berghuis
Vente (Narsingh/64)
Sinisterra (Larsson/62)
  Coremans
Abels
Vriends
Mattheij
Faye
Harroui (D.Duarte/72)
Auassar
Smeets
Rayhi
Ache (L.Duarte/ 76)
Dervisoglu (Veldwijk/61)


Sparta-speler Abdou Harroui in duel met Feyenoord-speler Luis Sinisterra (Pro Shots / Kay Int Veen)

Uitslag Heracles Almelo - sc Heerenveen

Sc Heerenveen is het nieuwe seizoen in de Eredivisie uitstekend begonnen. De Friezen wonnen uit bij Heracles Almelo met 0-4 in een wedstrijd die bij rust al gespeeld was (0-3). Opmerkelijkste moment was dat er in de beginfase een kip over het veld liep.

Vooraf was duidelijk dat beide teams veel aan scorend vermogen hadden ingeleverd. Heracles had de kip met de gouden eieren geslacht door vrijwel de gehele voorhoede van de hand te doen, terwijl Heerenveen de gehuurde Sam Lammers terug zag gaan naar PSV en Michel Vlap verkocht werd aan Anderlecht. Bij Heracles werd de naam van het stadion veranderd van Polman naar Erve Asito en met name het woord Erve stuitte veel fans in Almelo tegen de borst.

Erve doet hen denken aan het platteland en het was dan ook niet verwonderlijk dat er in het begin van het duel eieren op het veld werden gegooid en er een kip losgelaten werd. Na dit oponthoud was Heracles danig van de leg, zodat een ongevaarlijke vrije trap van Ivan Dresevic plotsklaps tot doelpunt gepromoveerd werd. Het ging snel, want na zeventien minuten stond de 0-2 al op de borden dankzij Jordy Bruijn die door de defensie kon slalommen en kon scoren. Tien minuten later was Mitchell van Bergen er als de kippen bij om nieuw geklungel in de defensie af te straffen: 0-3. Het zorgde ervoor dat Maximilian Rossman gewisseld werd en Heracles haalde verder ongeschonden de rust.

Heraclesspeler Van den Buijs ging op kippenjacht (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)
Heraclesspeler Van den Buijs ging op kippenjacht (Foto: Pro Shots/Stanley Gontha)

Na de pauze probeerden Sylvester van der Water en Alexander Merkel het nog wel, terwijl Heerenveen niet meer hoefde. Tien minuten voor tijd werd een inzet van Cyril Dessers geblokt, terwijl voor de bezoekers Hamdi Akujobi de doelman op zijn weg trof. In blessuretijd was het de snelle invaller Chidera Ejuke die na een lange solo met de 0-4 nog meer zout in de Almelose wonden strooide.

Heracles Almelo

0 - 4

sc Heerenveen

    8' Dresevic
17' Bruijn
28' Van Bergen
90+2' Ejuke
 
Gele kaart: Bakboord, (Heracles Almelo), Bruijn, Kongolo, (sc Heerenveen)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 9.640
Arbiter: Martens
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Bakboord
Rossmann (Knoester/30)
Van den Buijs
Czyborra
Osman
Szöke (Bijleveld/74)
Merkel
Van der Water
Dessers
Dos Santos (Mauro Júnior/46)
  Hahn
Floranus
Dresevic
Botman
Woudenberg
Kongolo
Faik
Rienstra (Akujobi/74)
Van Bergen
Odgaard (Van der Heide/89)
Bruijn (Ejuke/67)

Schumacher pakt eerste Formule 2-zege, De Vries 6e

Mick Schumacher heeft zijn eerste zege in de Formule 2 te pakken. De Duitse Prema-coureur leidde op de Hungaroring van start tot finish in een uitermate weinig boeiende sprintrace.

Vanaf poleposition pakte Schumacher de leiding, waarbij hij Nobuharu Matsushita achter zich aan kreeg. Sergio Sette Camara volgde, voor Jordan King, Jack Aitken en Nyck de Vries, die Luca Ghiotto bij de start te pakken nam. Zo kabbelde het allemaal gestaag voort, tot er na zeventien ronden eens iets gebeurde: Sette Camara opende de aanval op Matsushita, aanvankelijk zonder succes.

In het middenveld moest De Vries' teamgenoot Nikita Mazepin oppassen, maar dat ging niet goed: Callum Ilott en Ghiotto kwamen er snel voorbij. Matsushita dook vlak na Schumacher de laatste ronde in, De Vries had titelrivaal Nicholas Latifi onder zijn achtervleugel. Beiden hielden stand en dus pakte Schumacher niet alleen zijn eerste podiumplek in de F2, maar gelijk zijn eerste zege.

Matsushita en Sette Camara completeerden het podium, King en Aitken vielen er net buiten. De Vries hield stand tegen Latifi en pakte een acceptabele zesde plek.

Berghuis verlengt contract bij Feyenoord tot 2022

Steven Berghuis heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd tot medio 2022, zo meldt de club via de officiële kanalen.
De aanvaller stond in de belangstelling van PSV, maar lijkt nu dus definitief te kiezen voor een langer verblijf in De Kuip. Berghuis lag nog tot de zomer van 2021 vast bij de Rotterdamse club, die zondag het nieuwe Eredivisie-seizoen begint tegen Sparta Rotterdam.

Na de contractverlengingen van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra heeft Feyenoord dus ook een akkoord bereikt met Steven Berghuis over een langer verblijf. De 27-jarige aanvaller zet binnenkort zijn handtekening, zo meldt de club. Feyenoord zette alles op alles om Berghuis te behouden, aangezien de buitenspeler de afgelopen seizoenen erg belangrijk was voor de club.

In het kampioensjaar 2016/17 werd Berghuis gehuurd van Watford, waarna hij in de zomer van 2017 definitief werd overgenomen door Feyenoord.

In de afgelopen jaren maakte Berghuis veel indruk en was hij belangrijk met zijn goals en assists. De veertienvoudig Oranje-international heeft diverse prijzen gewonnen met Feyenoord, waaronder de landstitel in 2017.

Man opgepakt om mishandelen beheerder vakantiepark

Een 46-jarige bewoner van een recreatiepark aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel is zondagnacht aangehouden nadat hij een beheerder heeft mishandeld. De beheerder kreeg rond 00.30 uur een melding dat er op het park werd gevochten. Hij ging poolshoogte nemen en trof een groep vechtende mannen aan. Hij stuurde ze weg. Een van hen reageerde agressief naar de beheerder.

Hij gaf hem klappen en pakte stevig hem bij de keel. Een beveiliger is tussenbeide gekomen. Agenten hebben de 46-jarige man aangehouden. Omdat hij tijdens de eerdere vechtpartij gewond was geraakt is hij naar een ziekenhuis overgebracht. Na behandeling is hij ingesloten in een politiecel. De politie doet verder onderzoek naar de mishandeling en naar de vechtpartij.

Broertje Marquez oppermachtig in Moto2-race Brno

Alex Marquez heeft zonder grote problemen de Tsjechische Grand Prix in de Moto2 gewonnen. De Spanjaard was van start tot finish oppermachtig en boekte zijn vijfde zege in de afgelopen zes races - in Assen haalde hij de finish niet.

Vanaf pole pakte Marquez de leiding, voor Sam Lowes, Lorenzo Baldassarri, Fabio Di Giannantonio en Nicolo Bulega. Bo Bendsneyder vertrok als achtste, maar na een bocht of drie reed hij al buiten de top-20. Voor de nummer twee in de titelstrijd, Thomas Lüthi, was het na een paar ronden ook klaar: de Zwitser gleed het grind in.

Voorin sloeg Marquez snel een gat, hoewel Di Giannantonio - als enige - in de buurt kon blijven. Halverwege de race was het uiteraard voorbij voor Lowes, die zoals verwacht onderuit ging. Voorin was het ondertussen bijzonder weinig enerverend: Marquez reed twee tellen voor Di Giannantonio, die zelf een ruime voorsprong had op Marcel Schrötter en Jorge Navarro.

Schrötter kreeg het in de slotfase erg zwaar en zakte weg, Navarro moest Enea Bastianini - als achttiende gestart - van zich af zien te houden. Dat lukte niet en in de laatste ronde kwam de Italiaan er alsnog voorbij, om zo achter Marquez en Di Giannantonio het podium te completeren.

'Toptransfer naar Manchester City lonkt voor begeerde Aké'

Nathan Aké staat nog steeds hoog op het verlanglijstje van Manchester City, zo melden diverse Engelse media zondag, waaronder The Express. De verdediger van Bournemouth wordt al maanden gelinkt aan een overstap naar de Engelse grootmacht. Nu Harry Maguire gaat kiezen voor Manchester United, zouden the Citizens Aké nu in beeld hebben.

Maguire gaat binnenkort Leicester City inruilen voor Manchester United voor een bedrag van naar verluidt 87 tot 93 miljoen euro. Manchester City had ook belangstelling voor de Engelsman, maar de international kiest dus voor een dienstverband op Old Trafford. Josep Guardiola zou zijn vizier nu gericht hebben op Aké, die nog tot de zomer van 2022 vastligt bij Bournemouth.

De manager van de landskampioen heeft de 24-jarige Aké al langer op het lijstje staan en de mogelijkheid bestaat dat de Oranje-international in de komende dagen nog een transfer maakt, zo klinkt het. Naast Manchester City zou ook Leicester City werk willen maken van de Nederlander nu Maguire vertrekt naar the Red Devils.

Naast Aké denken the Foxes ook aan James Tarkowski van Burnley, zo meldt Sky Sports . De tv-zender stelt dat Leicester City al 'informele gesprekken' heeft gevoerd inzake de transferdoelwitten. Burnley zou openstaan voor uitgaande transfer van Tarkowski, maar wel voor de juiste prijs.

Bournemouth wil Aké, die ook de interesse van Tottenham Hotspur heeft gewekt, daarentegen liever niet kwijt en zal naar verluidt alleen bij een niet te weigeren bod meewerken.

Canet wint mooie Moto3-race Brno

Aron Canet heeft in de Moto3 de Grand Prix van Tsjechië gewonnen. De Spanjaard was op het circuit van Brno de beste in een vrij felle race, waarin het vooral in de slotfase tekeer ging.

Raul Fernandez kende vanaf de vijfde plek de beste start en nam de leiding, voor polesitter Tony Arbolino. John McPhee kwam vanaf de tweede plek op zich normaal weg, maar na een paar meter leek zijn machine tijdelijk de geest te geven, waardoor Yuki Kunii er vanuit het achterveld vol op knalde. McPhee kon wonderbaarlijk genoeg richting pitstraat rijden, Kunii crashte en was ook klaar.

Vanaf plek vijf schoof Tatsuki Suzuki al snel onderuit, terwijl Romano Fenati en Alonso Lopez naar voren kwamen. Ook Lorenzo Dalla Porta vestigde zich voorin, net als Canet en Darryn Binder. In de slotronden begon het er in de grote kopgroep steeds harder aan toe te gaan, wat ervoor zorgde dat onder meer Lopez en Kaito Toba in het grind eindigden.

Dalla Porta dook als eerste de slotronde in, maar had wel acht man achter zich aan. Arbolino nam de leiding over, Jaume Masia kwam in twee bochten van de zevende naar de derde plek. Kort voor de finish zette Canet zijn KTM voorbij alles en iedereen naar plek één en hij was het die de zege pakte, voor Dalla Porta, Arbolino, Masia en Niccolo Antonelli.

Schöne erkent: "Een mooie kans, ik heb besloten toe te happen"

Lasse Schöne erkent dat hij mondelinge overeenstemming heeft bereikt met Genoa. Omdat de transfer naar de Serie A-club nog niet helemaal rond is, maakte de middenvelder zaterdag gewoon deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax voor het uitduel met Vitesse (2-2). "Het is een heel moeilijke keuze geweest", erkende Schöne na afloop.

Schöne heeft naar eigen zeggen lange gesprekken gevoerd met zijn vrouw en met 'degenen die hij verder liefheeft'. "Iedereen bij Ajax weet hoe ik tegen de club aankijk en wat voor geweldige tijd ik hier heb gehad", benadrukte de routinier uit Denemarken in gesprek met Voetbal International. "Met vorig seizoen als het absolute hoogtepunt. Dat zal het afscheid moeilijk maken. Dit is echter geen vaarwel, maar een tot ziens."

Voor Schöne is Genoa 'een mooie kans'. "Ik heb besloten toe te happen. Ook al ben ik inmiddels 33 jaar, bij Genoa hebben ze plannen met me. Ze zoeken een echte nummer zes en die rol zal ik in gaan vullen." Schöne ondertekent spoedig een tweejarig contract, met een optie voor een extra seizoen. Omdat zijn contract in Amsterdam nog een jaar doorliep, ontvangt Ajax een afkoopsom. De hoogte daarvan is nog niet bekend.

Schöne is de langst dienende speler van Ajax: hij kwam in 2012 over van NEC en was sindsdien goed voor 286 wedstrijden in de Eredivisie namens de Amsterdammers. Daarin scoorde Schöne 64 keer. De routinier was zelden onomstreden, maar wist door de jaren heen vaak zijn basisplaats te heroveren en werd mede door die strijdlust een publiekslieveling. Vorig seizoen maakte hij deel uit van het succesvolle middenveld met Frenkie de Jong en Donny van de Beek.

Politie zoekt getuigen schietpartij Almere

Zaterdag vond er een schietpartij plaats in Almere. Eén man hierbij raakte gewond en is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 03.45 uur werd een 23-jarige man uit Almere meerdere keren beschoten met een vuurwapen door nog een onbekend persoon. De man stond op de Dokkumlaan toen hij onder vuur werd genomen. Meerdere kogels vlogen langs de man heen en sloegen in een plantenbak of deur van nabijgelegen woning. De man werd ook geraakt en is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie doet buurtonderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Arrestant sticht brand in cel

Een 24-jarige arrestant heeft zaterdagmiddag brandgesticht in een cel in het cellencomplex aan de Mijkenbroek in Breda. Er wordt onderzoek gedaan hoe deze man de brand heeft kunnen stichten.

Arrestantenverzorgers ontdekten rond 16.20 uur de brand in de cel. De arrestant is direct uit de cel gehaald. De brand werd snel gedoofd door een medewerker. De brandweer is ter plaatse geweest voor metingen en hebben het deel van het cellencomplex waar rook hing gelucht.

De arrestant is ter controle overgebracht naar een ziekenhuis. Aan het begin van de avond is de arrestant weer overgebracht naar een cel. Er wordt onderzoek gedaan hoe de brand is ontstaan en hoe het kon dat deze arrestant brand kon stichten in de cel.

Armstrong domineert F3-race Hungaroring

Marcus Armstrong heeft op de Hungaroring de sprintrace in de Formule 3 gewonnen. De Nieuw-Zeelander vetrok vanaf poleposition na zijn achtste plek op zaterdag endomineerde de race.

Polesitter Armstrong behield de leiding, hoewel Leonardo Pulcini wel flink in zijn nek zat te hijgen. Felipe Drugovich volgde, met Robert Schwartzman achter hem. Zo reed het veld meer dan de halve race rond, tot Schwartzman de aanval opende op Drugovich, wat eindigde met een lekke band voor de Braziliaan en schade voor de Rus Schwartzman.

Jüri Vips profiteerde van dat alles en reed naar plek drie, ook Jake Hughes en Christian Lundgaard kwamen voorbij Schwartzman, die ook Yuki Tsunoda zag passeren. Hughes was net als zaterdag lekker bezig in de slotfase van de race en verschalkte Vips, waardoor de Brit zich wederom het podium op werkte.

Armstrong reed onbedreigd naar de winst, ver voor Pulcini, die op zijn beurt ver voor Hughes eindigde. Vips kwam als vierde over de meet, voor Lundgaard en Tsunoda. Bent Viscaal eindigde op een keurige tiende plek, Richard Verschoor werd zeventiende.

Man gewond na steekincident

De politie kreeg zondagochtend rond 04:30 uur de melding van een steekincident in Breskens. In de omgeving van de Mercuriusstraat trof de politie een gewonde man die onmiddellijk naar het ziekenhuis werd gebracht voor medische verzorging. Op de Mercuriusstraat lag vermoedelijk de fiets van het slachtoffer. De hondenbrigade verleende ondersteuning. 

Eerder op de avond, iets voor middernacht, hield de politie  al een 47-jarige man uit Middelburg met gepast geweld aan die op het Spuiplein in Breskens de openbare orde verstoorde. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie en beledigde en bedreigde de agenten. Hij kreeg een waarschuwing dat als hij niet meewerkte de agenten gepast geweld zouden gebruiken. Hij bleef zich verzetten en de politie moest de pepperspray gebruiken. De verdachte zit vast voor verhoor.

Wéér schietpartij in VS, negen doden in uitgaansdistrict Dayton

In Dayton, in de Amerikaanse staat Ohio, zijn zaterdagavond bij een schietpartij naar alle waarschijnlijkheid meerdere omstanders gedood. In het Oregon Historic District, het uitgaanscentrum van de stad, opende een schutter het vuur.

Even voor half twee 's nachts, half acht Nederlandse tijd, zou de uiteindelijke schutter de toegang geweigerd zijn tot Ned's Pepper's Bar. Dat resulteerde in ruzie, waarna de man begon te schieten. Volgens ooggetuigen zou hij dood zijn geschoten door de politie. Het is nog onduidelijk hoeveel mensen om het leven zijn gekomen, maar er wordt gesproken over minstens zeven en mogelijk meer dan tien doden.

De VS zat al bijna twaalf uur in een periode zonder zware schietpartijen, sinds een man in El Paso in Texas zeker twintig mensen doodde in een winkelcentrum.

Update 10.25 uur
De politie van Dayton heeft laten weten dat de 'situatie' om 01.22 uur begon. Men bevestigt dat negen mensen zijn overleden, terwijl zeker zestien mensen met verwondingen in het ziekenhuis liggen. Ook de schutter is inderdaad dood.

Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

In een woning aan de Eenvoudstraat in Kampen werd op zaterdagavond 3 augustus een hennepkwekerij met 74 planten aangetroffen. De kwekerij werd ontdekt nadat agenten bij de woning kwamen na een melding van woninginbraak en een sterke henneplucht roken.

De bewoner van het pand werd aangehouden en ingesloten op het bureau. De planten en apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Tip van uw redacteur: heb je een kwekerij in huis, bel dan vooral de politie niet als er wordt ingebroken. 

Dronken scooterrijder rijdt voetganger aan

Een 40-jarige scooterrijder uit Breda heeft zaterdagavond  een 22-jarige voetganger aangereden. De scooterrijder reed rond 23.00 uur op het fietspad op de Claudius Prinsenlaan in Breda. Volgens getuigen kwam de scooter met flinke snelheid het voetpad opgereden en raakte hierbij een voetganger die ten val kwam.

Het slachtoffer is voor medische behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De scooterrijder is meegenomen naar een politiebureau. Uit een ademanalyse bleek dat de man te veel had gedronken (850 ug/l). Hij kreeg een rijverbod van 10 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.

19-jarige man neergestoken, politie zoekt getuigen

De disrictsrecherche Leiden-Bollenstreek zoekt getuigen van een steekincident op zondagochtend 4 augustus. Een 19-jarige man werd op de Nieuwe Zeeweg in Noordwijk neergestoken, waarna de verdachten vluchtten.

Het steekincident gebeurde rond 04:15 uur. Er kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse en de omgeving werd afgezet zodat de hulpdiensten hun werk konden doen. Het slachtoffer – een 19-jarige jongeman uit Voorhout - is naar het ziekenhuis vervoerd.

Een getuige vertelde dat hij na het steekincident drie jonge mannen zag vluchten in de richting van de Van Panhuysstraat. Twee van hen zouden op de fiets zijn gevlucht en een van hen is weg gerend. Er is in de omgeving van de Nieuwe Zeeweg gezocht naar deze jongemannen, onder andere met behulp van een politiehelikopter. De mannen zijn niet meer aangetroffen.

Het zou gaan om twee mannen met een licht getinte huidskleur en om één man met een donkere huidskleur. De jongeman met de donkere huidskleur is vermoedelijk rond de 16/17 jaar. Hij droeg een zwart petje met een wit logo en een zwart vest met capuchon. Zijn capuchon droeg hij over zijn pet. Ook droeg hij droeg een zwarte trainingsbroek.

Een van de mannen met een getinte huidskleur droeg ook een zwart petje met een wit logo. Hij had een zwart fleecevest aan en een zwarte joggingsbroek, met daaronder zwarte lage schoenen. Hij is ongeveer 16 jaar oud. De derde jongen wordt ook rond de 16 jaar geschat. Hij droeg geen petje. Verder is niet bekend welke kleding hij droeg tijdens het incident.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, via 0800-7000.

Vrouw (20) is het niet eens met waarschuwing en slaat agent

De politie moest zondag 4 augustus rond 03:30 uur twee keer optreden rond de Korte Reke/Hogezoom in Renesse, omdat jongeren ruzie hadden. Er zijn in totaal drie jongeren aangehouden.

De politie trad rond 03u30 op de Hogezoom op, omdat een 21-jarige man uit Dorst een vechtpartij was begonnen. Hij kreeg daarvoor een bekeuring. Een betrokkene, een 20-jarige vrouw uit Raamsdonkveer, schold de politie uit en zij kreeg daarvoor een waarschuwing. Daarop sloeg ze de agent in het gezicht. Zij is daarvoor aangehouden.

Even later werd de 21-jarige man  uit Dorst op de Korte Reke mishandeld door mogelijk drie personen. De politie hield hiervoor tegen 04:00 uur twee personen aan, een 16-jarige jongen uit Spijkenisse en een 19-jarige man uit Dordrecht. Zij zitten allen vast voor verhoor. De politie sluit niet uit dat beide zaken met elkaar te maken hebben.

MLB: Gecombineerde no-hitter voor de Astros; 15 strikeouts voor Buehler

Aaron Sanchez begon vannacht aan zijn eerste wedstrijd van de Houston Astros, nadat hij op de tradedeadline overkwam van de Toronto Blue Jays. Hij liet meteen zien dat de Astros de goede keuze hebben gemaakt, want in zes innings kreeg de startende werper geen honkslag tegen. Ook de relievers lieten niemand toe op de honken, waardoor voor eerst in bijna vier jaar weer een no-hitter te noteren viel voor de Astros. De laatste die dat deed was Mike Fiers. De Astros wonnen uiteindelijk met 9-0 van de Seatlle Mariniers

Met Walker Buehler was er ook een andere startende werper in vorm. De pitcher van de Los Angeles Dodgers stond de hele wedstrijd op de heuvel en gooide maar liefst vijftien keer drie slag en gaf geen vrije loop weg. De Dodgers wonnen met 4-1 van San Diego Padres.

Voor de Boston Red Sox blijft het een tegenvallend seizoen. Vorig jaar in 162 wedstrijden verloor de ploeg maar 54 keer, maar dat aantal hebben ze dit seizoen al bereikt, terwijl er dit seizoen pas 113 wedstrijden zijn gespeeld. Vannacht verloren ze in een doubleheader twee keer van de New York Yankees en hebben nu een voorsprong in de divisie van 13,5 games op de Red Sox.

Uitslagen MLB zaterdag

New York Yankees - Boston Red Sox 9-2 (game 1)
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 4-1
Tampa Bay Rays - Miami Marlins 8-6
Baltimore Orioles - Toronto Blue Jays 6-4
Pittsburgh Pirates - New York Mets 5-7
Philadelphia Phillies - Chicago White Sox 3-2
New York Yankees - Boston Red Sox 6-4 (game 2)
Cleveland Indians - Los Angeles Angels 7-2
Houston Astros - Seatlle Mariniers 9-0
Minnesota Twins - Kansas City Royals 11-3
Atlanta Braves - Cincinnati Red 5-4 (tien innings)
Texas Rangers - Detroit Tigers 5-4
Arizona Diamondbacks - Washington Nationals 18-7
Colorado Rockies - San Francisco Giants 5-6
Oakland Athletics - St. Louis Cardinals 8-3
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 4-1

FOK! Wat een weer: wolkenvelden, soms ook zon

Vandaag is het droog en hebben we te maken met een afwisseling van wolkenvelden en zon. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C in het noordelijk kustgebied tot 27°C in het zuidoosten. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. Langs de westkust steekt in de middag een wind van zee op.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en hier en daar regent het soms. In het noordoosten blijft het waarschijnlijk droog. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 16°C en de zwakke wind komt meest uit een oostelijke richting.

Maandag overdag zijn er perioden met zon maar kan er ook een enkele bui voorkomen, in de middag met name in het oosten en dan is onweer niet uitgesloten. Verder is er af en toe zon, de meeste zon wordt in het westen verwacht. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot lokaal 27°C in het oosten. De wind draait naar west tot zuidwest en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Een molen bij Mill
Een molen bij Mill

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

20 doden bij schietpartij in Walmart El Paso

In de Verenigde Staten is het weer raak: een schietpartij met meerdere doden, dit keer in een Walmart in het Texaanse El Paso. Even na 19.00 uur Nederlandse tijd kwamen de eerste meldingen binnen, inmiddels lijkt duidelijk dat er meerdere doden gevallen zijn.

Het gaat om een Walmart in de Cielo Vista Mall, waarbij de politie aangaf dat het hele gebied vooral gemeden moest worden. De burgemeester van El Paso heeft inmiddels laten weten dat er verdachten aangehouden zijn, maar om hoeveel mensen het gaat is nog niet bekendgemaakt en het wordt nog als een 'actieve' situatie gezien.

De autoriteiten hebben wel bevestigd dat meerdere mensen gedood zijn, ook hier werd nog geen aantal genoemd. Getallen die in lokale media genoemd worden lopen nogal uiteen: de één heeft het over meer dan twintig gewonden, de ander over ruim twintig doden.

Update 21.05 uur
De burgemeester van El Paso heeft laten weten dat drie verdachten zijn gearresteerd.

Update 02.00 uur
Inmiddels is duidelijk dat het naar alle waarschijnlijkheid om één schutter ging, een 21-jarige man die is opgepakt, zonder dat agenten daarbij hun wapens hebben afgevuurd. Zeker twintig mensen zijn gedood, aldus Greg Abbott, de gouverneur van Texas, over wie enkele jaren geleden al de nodige ophef ontstond nadat hij Texanen opriep om meer wapens te kopen - Texas liep achter op koploper Californië. 

President Donald Trump heeft ook gereageerd op de schietpartij: "Heel erg, veel doden", liet hij weten via het presidentiële twitteraccount.

Marquez met overmacht naar MotoGP-pole op nat Brno

MotoGP-coureur Marc Marquez start zondag vanaf poleposition tijdens de Grand Prix van Tsjechië. Op het circuit van Brno was de Spaanse wereldkampioen op zijn Honda ongenaakbaar op de natte baan.

Het was nat in Brno, maar gedurende de kwalificatie begon de baan op te drogen. Marquez timede zijn snelste ronde perfect en niet zo'n beetje ook: hij was uiteindelijk meer dan 2,5 seconden sneller dan de rest.

De enige serieuze bedreiging kwam nog van Jack Miller, maar de Australiër schoof zijn Ducati uiteraard weer in het grind en op 2,524 seconden eindigde hij als tweede. De eerste startrij werd gecompleteerd door Johann Zarco, die KTM op 2,598 tellen de beste startpositie ooit bezorgde.

Op de tweede startrij zien we Ducati-coureur Andrea Dovizioso, met de KTM van Pol Espargaro ernaast, gevolgd door Alex Rins' Suzuki. Valentino Rossi, Danilo Petrucci en Maverick Viñales nemen zondag de derde startrij in beslag.

In de Moto2 ging de poleposition ook naar Marquez: broertje Alex was op de lastige omstandigheden véél sneller dan de rest. De ietwat instabiele Brit Sam Lowes was 2,018 tellen langzamer, Lorenzo Baldassarri maakte de eerste startrij compleet op maar liefst 3,979 seconden. Bo Bendsneyder kwam tot de achtste tijd (+6,053), veruit zijn beste kwalificatie van het jaar.

De pole in de Moto3 was voor Tony Arbolino. De Italiaan was 0,400 tellen sneller dan de Brit John McPhee, terwijl Niccolo Antonelli op 0,802 seconden de eerste startrij compleet maakte.

Zoals gebruikelijk wordt de racedag om 11.00 uur geopend door de Moto3. De Moto2 volgt om 12.20 uur en om 14.00 uur is het de beurt aan de MotoGP-coureurs.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.