Tour: Etappe 15 - Een stevige bergrit, nog steeds Alaphilippe?

Julian Alaphilippe heeft weer een dag overleefd en het was toch wel weer indrukwekkend. Vandaag volgt weer een nieuwe test voor de Franse grapjas in z'n gele trui, 185 kilometer van Limoux naar Foix Prat d'Albis, een stevige etappe.

In de zoals gewoonlijk zeer leeswaardige voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien we alle details weer, we houden het dan ook wederom oppervlakkig en verwijzen gewoon door. Vier klimmen vandaag, één van de tweede categorie en dan in de tweede helft van de koers drie keer een klim van de eerste categorie, met aankomst bovenop.

Vooral voor de Mur de Péguère, de voorlaatste klim, gaan we even goed zitten, in de laatste drie kilometer gaat het gemiddeld ruim boven de 10% omhoog, met uitschieters van 16 en zelfs 18 procent. De slotklim heeft het zwaartepunt vooral in het eerste deel liggen, met name de laatste kilometer is dan weer prima te doen.

Het wordt een pittige etappe en die begint even na het middaguur, om 12:10 uur valt de startvlag en inschakelen moeten we vooral gelijk doen. Eurosport 1 is er gelijk bij, Sporza pas een kleine twee uur later, de zogenaamde liefhebbers van de koers missen een mooi deel van de koers vandaag. De finish staat tussen 17:05 en 17:45 uur op de planning.

De route van vandaag (Bron: Letour.fr)
De route van vandaag (Bron: Letour.fr)

Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)
Het profiel van vandaag (Bron: Letour.fr)