Carice van Houten genomineerd voor Emmy Award

Carice van Houten is genomineerd voor een Emmy Award als beste gastrol in de fantasyserie Game of Thrones. De nominaties voor de Amerikaanse prijzen werden dinsdagavond bekendgemaakt.

Carice speelt in Game of Thrones de mysterieuze priesteres Melisandre. In het laatste seizoen is ze slechts in één aflevering te zien, maar toch is ze genomineerd.

De Amsterdamse actrice reageert op Instagram verheugd op het nieuws van haar nominatie. "This summer is hot and full of surprises", schrijft ze op social media. "Wow, I'm very excited and proud!"

Naast Carice zijn voor dezelfde categorie Laverne Cox genomineerd (Orange is the New Black), Cherry Jones (The Handmaid's Tale), Cicely Tyson (How to Get Away with Murder), Jessica Lange (American Horror Story: Apocalypse) en Phyllicia Rashad (This is Us).

32 nominaties
De serie Game of Thrones heeft met 32 nominaties een recordaantal nominaties in de wacht gesleept bij de Emmy Awards. Zo is de serie ook genomineerd voor beste dramaserie, beste mannelijke hoofdrol en beste vrouwelijke hoofdrol.