Speelduur van Game of Thrones 8 is 432 minuten

Het laatste seizoen van Game of Thrones kent minder afleveringen dan de vorige seizoenen, maar de meeste afleveringen duren langer dan we van de serie gewend zijn. Hoe veel langer was tot nu toe echter niet zeker, maar de officiële speeltijden zijn inmiddels bekend, dus laten we eens kijken.

Hoewel het seizoen begint met twee afleveringen van korter dan een uur, zijn de laatste vier allemaal grofweg rond de 80 minuten. De langste aflevering is aflevering 3: die duurt 1 uur en 22 minuten. Dat is bijna een half uur langer dan aflevering 1, de kortste aflevering. De totale opgetelde speelduur van de afleveringen is 432 minuten, oftewel 7 uur en 12 minuten. Da's goed te doen voor een lekkere zondag bingewatchen, voor wie liever wacht tot alle afleveringen beschikbaar zijn.

De speelduren van de afleveringen zijn als volgt:

  • Aflevering 1 (15 april): 54 minuten.
  • Aflevering 2 (22 april): 58 minuten.
  • Aflevering 3 (29 april): 1 uur en 22 minuten.
  • Aflevering 4 (6 mei): 1 uur en 18 minuten.
  • Aflevering 5 (13 mei): 1 uur en 20 minuten.
  • Aflevering 6 (20 mei): 1 uur en 20 minuten.

De genoemde data zijn de maandagen nadat de afleveringen op het Amerikaanse HBO zijn uitgezonden, oftewel de dagen waarop de afleveringen in Nederland beschikbaar zullen zijn. De officiële plek om Game of Thrones te bekijken is het Movies & Series-pakket van Ziggo.

Game of Thrones 8: Kit Harington en Emilia Clarke (Foto: HBO / Ziggo)
Ice & Fire (Foto: HBO / Ziggo)