Night King (Game of Thrones) geeft interview

Veel liefhebbers van Game of Thrones hebben wellicht nog nooit echt bewust gehoord van Vladimir Furdik, maar toch zullen ze enigszins bekend zijn met het werk van de 48-jarige Slowaak: hij speelt namelijk niemand minder dan de Night King, toch wel een beetje een slechterik en iemand waar de gemiddelde inwoner van Westeros niet vrolijk van zal worden, zeker niet in seizoen acht.

Entertainment Weekly had een zeldzaam interview met Furdik, waarin hij ook het een en ander over het komende - en laatste - seizoen vertelt. Let dus op als je geen enkele mogelijke kleine spoiler wilt, hoewel je dergelijke interviews dan waarschijnlijk ook niet eens aanklikt. Furdik vertelt onder meer dat hij in seizoen vijf nog de White Walker was waar Jon Snow mee vocht, de eerste die de King in the North wist te doden.

Sindsdien speelt Furdik de Night King, de opperbaas van de White Walkers. Wat daar lastig aan is? "Mij wordt gevraagd om niet te knipperen met mijn ogen, dat is nog wel eens moeilijk." Geen onlogische vraag, een ondode moordmachine moet natuurlijk niet té menselijk lijken. Toch zegt Furdik dat de ijskoude koning wel een doel heeft: "Hij wil iemand vermoorden en je gaat er achter komen wie dat is. Ook komt er een nóg sterker moment tussen hem en Jon Snow dan in Hardhome", doelend op de scene na de ondode moordpartij ten noorden van de muur.

We gaan in elk geval nog wat leuk spul zien van de man/koning/wezen/ondode/ding die een heuse ondode draak aan zijn arsenaal heeft toegevoegd. Gevraagd naar zijn favoriete Night King-scene was Furdik namelijk duidelijk: "Die moet nog komen." Het hele interview is hier te lezen.