Verstappen blikt vooruit op Grand Prix van Frankrijk

Na de Grand Prix van Canada in het pinksterweekend keert het Formule 1-circus komende week terug op Europese bodem. De coureurs en teams gaan op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet opnieuw de strijd met elkaar aan. Max Verstappen kijkt alvast vooruit op dit treffen.

”De Franse Grand Prix nog steeds erg nieuw in de Formule 1, wat natuurlijk nog de nodige uitdaging voor de teams met zich meebrengt. Ik had hier voor 2018 ook nog nooit gereden”, aldus Verstappen op de website van zijn fanclub. “Vorig jaar ging het goed. We hadden een uitstekende strategie en wisten uiteindelijk als tweede op het podium te finishen, een erg goed resultaat voor het team. Het Circuit Paul Ricard is geen makkelijke baan door de vele wijde en open bochten. Dat maakt het ook weer anders dan de meeste circuits waar we op racen. Het is goed om een Grand Prix in Frankrijk te hebben. Het is een historische baan die erg bekend is vanwege de veiligheid. Er komen ook veel fans op af en dat is erg mooi om te zien, vooral voor Pierre. Het is ook niet zo ver van huis, wat wel gemakkelijk is.”

Nogmaals de Nederlander aan het woord: “We hebben in Canada het maximale eruit gehaald en werken hard om op alle vlakken te verbeteren. Ik voel me in ieder geval op mijn gemak in de auto, dus hoop dat we dit weekend weer wat dichter bij de voorhoede zitten.”