Buurgemeenten Zandvoort voorzien problemen bij F1 GP

De reacties in de regio op de bekendmaking van de Grand Prix van Nederland in Zandvoort zijn niet allemaal even allemaal even enthousiast. De gemeentes Bloemendaal en Haarlem hebben hun bedenkingen bij de te verwachten verkeersdrukte.

"Allereerst felicitaties voor het prachtige sportevenement", aldus de Haarlemse wethouder Merijn Snoek, zo lezen we op de site van NH Nieuws. "Maar er zijn plussen en minnen voor ons." De Haarlemmer wil echter wel oplossingsgericht te werk gaan. "Maar we moeten handelen vanuit het perspectief dat het er komt."

Vanuit Bloemendaal zijn er meer bezwaren. "Wij hebben alleen lasten en geen lusten, want we hebben ook maar weinig hotels bijvoorbeeld", zo vertelt de Bloemendaalse wethouder Henk Wijkhuisen.  "De Zandvoortselaan door onder ander Aerdenhout is bebouwd en kan niet verbreed worden. De Zeeweg door de duinen willen we niet verbreden."

De gemeente Bloemendaal is in ieder geval van plan de extra kosten op buurgemeente Zandvoort te verhalen. "Als er gedacht wordt dat de F1 tachtig miljoen oplevert, dan kan er ook twaalf miljoen geïnvesteerd worden in een transferium tussen Amsterdam en Haarlem om op de lange termijn de verkeersoverlast voor onze dorpen te verminderen", zo vult Wijkhuisen aan.

Buurgemeenten Zandvoort voorzien problemen bij F1 GP (Pro Shots / MaRicMedia)
Buurgemeenten Zandvoort voorzien problemen bij F1 GP (Pro Shots / MaRicMedia)