Geld is geen probleem meer voor GP op Zandvoort

Lange tijd werd gedacht dat een mogelijke Formule 1-wedstrijd op het circuit van Zandvoort om financiële redenen niet plaats zou vinden. Dat probleem zou echter uit de wereld zijn, zo liet Jan Lammers weten.

In de uitzending van Formule 1 Café bij Ziggo sport gaf Lammers in een interview aan dat geld geen probleem meer is. "Het zal misschien gek klinken, maar geld is eigenlijk het probleem niet. De draagkracht van de mensen die erachter zitten is er wel", zo vertelde de beoogd sportief directeur van de mogelijke Grand Prix van Nederland op Zandvoort. Hierbij gaat het volgens Lammers niet om directie sponsoring, hoe het wel precies zit liet hij in het midden. "Het gaat om de promotors die op dit moment de Grand Prix naar zich toen proberen te halen en die handtekening te zetten."

Lammers gaf aan dat de onderhandelingen nu vooral gaan over randzaken rond de Dutch Grand Prix, hierbij kan gedacht worden aan onder andere de complexe juridische zaken. Racefans hoeven niet al te reikhalzend uit te kijken naar de eerder genoemde deadline van 31 maart. Er zal op die datum geen uitsluitsel komen of het Formule 1-circus in Zandvoort neer zal strijken.

Het circuit zelf hoeft maar op een paar plaatsen aangepast te worden om de Formule 1 te verwelkomen. De Hugenholtz-bocht en opkomen rechte stuk zullen worden aangepakt. Ook het pitscomplex zal aan de achterkant worden uitgebouwd zodat er genoeg ruimte is voor de teams.

Geld is geen probleem meer voor GP op Zandvoort (Pro Shots / Arjan Broekmans)
Geld is geen probleem meer voor GP op Zandvoort (Pro Shots / Arjan Broekmans)