Gemeente Zandvoort stelt 4 miljoen beschikbaar voor F1

De gemeente Zandvoort wil vier miljoen euro uittrekken voor de mogelijke Formule 1 Grand Prix op het circuit in de duinen. Het geld is bedoeld voor versterking van de mobiliteits- en verkeersplannen in het raceweekend en is voor een periode van vier jaar beschikbaar gesteld.

"Wij zijn graag bereid om te investeren in de terugkeer van de Formule 1 op het mooiste circuit van Nederland. We zijn trots op de Formule 1 en Circuit Zandvoort en bereid om daarvoor onze nek uit te steken", aldus wethouder Ellen Verheij.

De vier miljoen voor vier jaar zijn bestemd voor de ontwikkeling en uitvoering van een mobiliteits- en verkeersplan. Door hieraan bij te dragen wil Zandvoort zorgen voor een optimale bereikbaarheid van het evenement en tegelijkertijd samen met partners werken aan structurele oplossingen, zo schrijft de gemeente in een ronkend persbericht. Ook worden side-events rondom de Formule 1 mede-bekostigd vanuit dit budget. Hiermee wil de gemeente een grotere spin-off creëren voor Zandvoorters, ondernemers en (sport)verenigingen zodat ook zij optimaal kunnen profiteren.

"Wij zijn graag bereid om te investeren in de terugkeer van de Formule 1 op het mooiste circuit van Nederland. We zijn trots op de Formule 1 en Circuit Zandvoort en bereid om daarvoor onze nek uit te steken", zo sluit de wethouder enthousiast af.

Het voorstel moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad maar daar wordt geen tegenstand verwacht.

Eind deze maand moet duidelijk worden of Zandvoort de gastheer mag worden van de Dutch Grand Prix in 2020.

Gemeente Zandvoort stelt 4 miljoen beschikbaar voor F1 (WikiCommons/Otto Karikoski)
Gemeente Zandvoort stelt 4 miljoen beschikbaar voor F1 (WikiCommons/Otto Karikoski)