Het is verkiezingsdag vandaag: de blunders op een rij

Het zal niemand zijn ontgaan, vandaag vinden de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen plaats. Je kunt op diverse plaatsen stemmen, zoals bijvoorbeeld op Station Nijmegen (hieronder op de foto). Echter: bij verkiezingen horen uiteraard ook problemen op en met stembureaus. We zetten de problemen en blunders op een rij voor jullie. 

In Alkmaar blijft een stembureau gesloten vanwege een brand. De gemeente geeft op Twitter aan waar er nog wel gestemd kan worden. In Amsterdam werden er problemen met het register ongeldige stempassen voor de waterschappen gemeld. De gemeente was vergeten om de juiste documenten te leveren. Deze problemen zouden inmiddels opgelost zijn volgens AT5.nl 

In Eesveen (Overijssel), dat maar één stembureau telt, hebben mensen met een rolstoel een probleem: de deur van het stemlokaal is te smal en verbouwen was te ingrijpend. De burgermeester heeft een elektrische bakfiets geregeld en pendelt eigenhandig op en neer met gehandicapten tussen dit stembureau en het dichtstbijzijnde stembureau in Kallenkoten. 

In Rotterdam kan een postbezorger van Sandd waarschijnlijk op een stevige reprimande rekenen. De beste man was simpelweg vergeten om een zooi stempassen te bezorgen. Hierdoor kunnen sommige mensen vandaag niet stemmen. 'Ontzettend vervelend' volgens de gemeente, volgens ons is dat een understatement. 

Het blijkt dat de FvD ongevraagd een sms heeft gestuurd met de oproep om te gaan stemmen. Op Twitter regent het klachten. 

Zojuist gehoord op de radio: Kajsa Ollongren wilde gaan stemmen, maar bleek haar paspoort vergeten te zijn. Wellicht is mevrouw Ollongren niet op de hoogte van het feit dat inwoners van Nederland zich ten alle tijde moeten kunnen identificeren? 

In Vlissingen, Zeeland zijn stembiljetten uit Zuid-Holland gevonden. De fout werd ontdekt toen een oudere dame zich afvroeg wat de partij Jezus Leeft op het stembiljet deed, aangezien die partij in Zeeland niet meedoet. De gemeente voert overleg met de kiesraad, aangezien het niet bekend is of en hoeveel foute formulieren er in de stemkliko's zijn gegooid. 

Dit bericht wordt gedurende de dag aangevuld. Stuur gerust blunders in of meldt ze in de reacties! 

Het is verkiezingsdag vandaag: de blunders op een rij  (Foto: FOK!)
Het is verkiezingsdag vandaag: de blunders op een rij (Foto: FOK!)