Biatleet Bø maakt favorietenrol waar en pakt wereldtitel

Biatleet Johannes Thingnes Bø is bijzonder lekker begonnen aan het wereldkampioenschap in het Zweedse Östersund. Na onderdeel uit te maken van het gouden Noorse team op de gemengde estafette won de dominante man van dit seizoen zelf goud op de sprint.

Bø maakte bij het staand schieten één fout, maar was op de ski's dusdanig snel dat hij ongrijpbaar was voor iedereen die foutloos bleef. Sterker nog, Bø was de enige in de hele top-8 die een misser maakte - en dus een strafronde moest langlaufen - maar toch was hij een klasse apart: op de ski's kon niemand binnen een halve minuut van zijn langlauftijd blijven.

Alexander Loginov pakte op 13,7 seconden het zilver, waarmee ook hij zijn positie in de World Cup-stand eer aan wist te doen. Het brons ging op 16,5 seconden naar de Fransman Quentin Fillon Maillet en dat was zuur voor Dmytro Pidruchnuy: de Oekraïner greep 0,3 seconden naast een zeer verrassende medaille.

Achter Pidruchnuy was de vijfde plek voor nog een Fransman, Simon Desthieux, de nummer drie in de World Cup. Hij eindigde één positie voor zijn legendarische landgenoot Martin Fourcade, die 'het' deze winter toch echt een beetje kwijt lijkt te zijn en ook nu simpelweg niet snel genoeg was om de podiumplaatsen te bedreigen.