Skiester Shiffin wereldkampioene super-G na razendspannende strijd

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft zich voor het eerst in haar carrière laten kronen tot wereldkampioene op de super-G. De 23-jarige Amerikaanse, wel al drievoudig wereldkampioene op de slalom, won in het Zweedse Åre een razendspannende strijd om het goud.

De Italiaanse Sofia Goggia gooide zich als vanouds de piste af en dat leverde haar een bijzonder rappe tijd op. De Zwitserse Corinne Suter benaderde haar wel gelijk tot op drie honderdsten van een seconde, maar daarna bleek Goggia vooral in het onderste deel te snel te zijn geweest voor de rest.

Francesca Marsaglia uit Italië pakte op 0,22 seconden de derde plek, tot haar landgenote Nadia Fanchini Goggia's tijd tot op 0,12 seconden benaderde. Ragnhild Mowinckel uit Noorwegen was dan weer twee honderdsten langzamer, waarna Shiffrin aan de beurt was. Ze ging geweldig naar beneden, was steeds enkele honderdsten sneller dan Goggia en kwam met een 0,02 seconden snellere tijd over de finish.

De Duitse Viktoria Rebensburg was daarna de enige die nog voor een serieuze bedreiging kon zorgen, maar ze verloor nét teveel en moest op 0,07 seconden zelfs al genoegen nemen met het eerste plekje naast het podium.

Lindsey Vonn begon niet slecht aan haar run, maar ging al snel hard onderuit nadat ze tijdens een sprong in een poortje bleef haken. De Amerikaanse kwam hard in aanraking met de netten, maar was wel in staat om zelf naar beneden te skiën. Zondag staat op het WK de afdaling op het programma, als Vonn daar überhaupt nog van start gaat wordt dat haar laatste wedstrijd ooit.