FOK! Wat een weer: k.k.k.k.k.k.k.k.oud!!!!!

Hohoho!  

Brrr... het is koud. Zeker als je in de gebieden zit met wolkenvelden, zoals in het noorden en oosten, dan was het erg onaangenaam buiten. Er stond een nare oostenwind die het voor het gevoel nog kouder maakte. Ik moest er helaas ook doorheen. Hier in het westen scheen de zon echter de hele dag. Overigens ook in het midden en zuiden. Het bleef wel overal droog.

Vannacht koelde het weer flink af. Er is kans op lokale gladheid. Dit bij minima van -1 tot -4 graden. Dat wordt weer ruiten krabben vanmorgen.

Overdag schijnt zeker in het zuiden de zon volop. In het midden iets minder, terwijl het in het noorden grotendeels bewolkt zal zijn. Het kwik ligt rond een ijskoude 2 graden. De oostelijke wind stelt gelukkig niet zo veel voor.

De aanval op dit koude weer wordt dit weekend ingezet. Waarschijnlijk al in de nacht van zaterdag op zondag. Er kan dan eerst wat (natte) sneeuw vallen die in het noordoosten even kan blijven liggen. Al snel gaat de sneeuw in een groot deel van het land over in regen en lopen de temperaturen op naar 6 tot 8 graden. En dan is de kou voorlopig weer uit de lucht.

Welterusten en gezond weer op!  

wandeling nabij Nijmegen (Foto: StateOfMind)
Een prachtige foto aan het einde van de middag in de Hatertse en Overasseltse Vennen, nabij Nijmegen. ( Foto: StateOfMind)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!