Van der Vaart ziet trainerscarrière wel zitten

Rafael van der Vaart zit in de nadagen van zijn carrière en dus denkt de 35-jarige speler na over wat hij gaat doen als zijn loopbaan voorbij is.

In Pro Shots Magazine vertelt hij dat hij zijn trainersdiploma's wil gaan halen. “Ik heb in mijn carrière vaak genoeg gezien hoe ik het wilde hebben en vooral hoe ik het niet wilde hebben. Ik denk ook dat ik het wel in me heb", aldus de oud-speler van onder meer Ajax, Hamburger SV, Real Madrid en Tottenham Hotspur.

"Werken met de jeugd om mee te beginnen lijkt mij heel leuk. Maar weet je, als je bij wijze van spreken meteen al voor de leeuwen wordt gegooid, zoals Marco van Basten die meteen als bondscoach mocht beginnen, dan zeg je ook geen nee." Met onder meer Van der Vaart in de selectie maakte Oranje onder Van Basten indruk op het EK van 2008.

De 109-voudig international vindt dan ook dat Van Basten het goed heeft gedaan, ook al is de Ajax-legende nooit een toptrainer geworden. "Het is zo jammer dat we er in Nederland een sport van maken om iemand helemaal af te branden."