Modric: "Blij dat anderen ook opgemerkt worden"

Luka Modric is blij dat de hegemonie van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo is doorbroken. De Kroaat werd uitgeroepen tot The Best FIFA Men's Player.

Voor het eerst sinds 2007, toen Kaká de award mocht ontvangen, ging de prijs niet naar Messi of Ronaldo. "Ik ben blij omdat er ook eens naar andere spelers wordt gekeken. De spelers die de afgelopen jaren hebben gewonnen, verdienden het natuurlijk ook op dat moment."

Modric begrijpt echter wel waarom het genoemde duo zo vaak de dienst uitmaakte als er prijzen werden uitgedeeld. "Doelpunten zijn altijd doorslaggevend in het voetbal, zeker als iemand zo vaak scoort als Ronaldo en Messi. Ze staan los van de rest van de spelers, het zijn de twee spelers waar alles om draait in de voetbalwereld. Maar ook andere spelers moeten worden opgemerkt na een sterk jaar. Ik ben blij dat dat nu gebeurd is en ik hoop dat middenvelders en verdedigers in de toekomst vaker kunnen winnen."

De 33-jarige Kroaat hoopt bovendien zijn landgenoten te hebben geïnspireerd met zijn uitstekende jaar. "Voor zo'n klein land is het geweldig en het laat zien dat ook voor andere kleine landen alles mogelijk is. Je moet erin geloven en ervoor werken en dan kunnen alle dromen werkelijkheid worden. Dit betekent veel voor mijn land én voor mezelf. Het is ongelooflijk."