Mocro Maffia-serie zit dicht op de realiteit

Liquidaties, drugs, extravagante feesten, het boek Mocro Maffia komt tot leven in de gelijknamige serie van Videoland. Dit weekend werd de eerste echte trailer vrijgegeven en daarin zaten al meteen enkele herkenbare scenes.

Journalisten Marijn Schrijver en Wouter Laumans schreven de bestseller vier jaar geleden waarna de rechten van het boek al vrij snel werden verkocht. Het heeft dus even mogen duren maar nu komt de serie er dan echt aan. 

Dicht op de waarheid
Het verhaal gaat over een groep criminelen die uiteen valt na een ripdeal, het startschot voor een bloederige bendeoorlog. Achmed Akkabi ontwikkelde het boek samen met Thijs Römer tot een fictief verhaal. Al zitten er afgaande op de trailer wel zeer treffende (en zeer actuele) gelijkenissen met de werkelijkheid in de serie. 

Zo wordt een vrouw bij haar auto neergeschoten, een beeld dat sterk doet denken aan de liquidatie in Amstelveen waarbij Luana Luz Xavier werd omgebrachtIn de trailer zitten ook shots van wat lijkt op een helikopterkaping.

In een fragment dat vrijdag in RTL Late Night werd getoond, wordt een trip naar Antwerpen besproken waarbij een ripdeal moet worden vergeld. Een van de Amsterdamse kopstukken, Najeb Bouhbouh, werd in Antwerpen doodgeschoten nadat een partij drugs in de haven was verdwenen. Die moord wordt veelal gezien als het begin van een roerige periode in de Amsterdamse onderwereld.

Eén van de personages die in de trailer te zien is (op 46 seconden), lijkt als twee druppels op één van de rechtbanktekeningen van topcrimineel Benaouf A. Een tekening die volgens experts overigens totaal niet op A. lijkt, zie hier een tweede tekening

Nog even geduld
De cast van de serie belooft in ieder geval veel goeds. Met 
Robert de Hoog, Daan Schuurmans, Nasrdin Dchar, Anniek Pheifer en Charlie Chan Dagelet zijn gerenommeerde acteurs gestrikt voor het eerste seizoen dat 8 afleveringen telt. De premiere is 11 oktober, dan is de serie in zijn geheel via Videoland te zien.