Broer kroongetuige Nabil B. geliquideerd

Een nog onbekende man is om het leven gekomen door een schietpartij in Amsterdam-Noord. Het incident gebeurde tegen 09.00 uur aan de Tt. Melissaweg, die bij een jachthaven ligt.

Een stukje verderop aan de Tt. Vasumweg heeft de politie een brandend voertuig gevonden. Diverse politieauto's en een traumahelikopter zijn ter plaatse.

Volgens een woordvoerder van de politie wordt later nog met duikers in het water gezocht, omdat er mogelijk voorwerpen in het water zijn gegooid.

Update 10:22 uur
Het zou gaan om de broer van kroongetuige Nabil B. die door het hoofd geschoten zou zijn. Dit meldt de NOS. De familie van de kroongetuige werd zwaar bewaakt. De politie is op zoek naar een donkere man, rond de 30 jaar oud en 1.70 lang. 

Nabil B. werd door het OM ingezet als kroongetuige in het proces rondom de 'Mocro-oorlog', een drugsoorlog in de Amsterdamse onderwereld. Nabil zou betrokken zijn geweest bij de 'vergismoord' waarbij Hakim C. om het leven kwam. 

Update 11:06 uur
Reduan B. zou door een sollicitant zijn neergeschoten. Dit meldt een medewerker van het bedrijf aan AT5: "Het was namelijk zo dat er een sollicitant zou solliciteren vandaag. Hij ging met hem naar boven en toen waren er schoten gehoord. Ik kwam ook naar buiten en we waren allemaal in shock geraakt van wat er gebeurde',"

Update 13:20 uur
Volgens de Telegraaf is Reduan van dichtbij met minimaal drie kogels om het leven gebracht. Het pand is afgezet, de politie heeft de medewerkers van het bedrijf verboden om met de media te praten. Een man die vandaag een afspraak zou hebben met een collega van Reduan zegt dat hij het niet kan bevatten: "Was de directeur de broer van de kroongetuige van de mocromaffia? Die lui hebben toch echt geen greintje gevoel in hun donder. Die man is gewoon een harde werker?"

Update 14:30 uur
Volgens het Parool gaan er al sinds bekend werd dat Nabil B. 'overgelopen was naar Justitie' geruchten in het criminele circuit dat 'iedereen van hem zou gaan slapen'. Directe familie van kroongetuigen zoals Nabil krijgen ook bescherming aangeboden, maar volgens het Parool lijkt het er op dat Reduan die beveiliging zelf afgeslagen heeft. 

Update 19:23 uur
De politie heeft inmiddels officieel bevestigd dat het om de 41-jarige Reduan Bakkali gaat. Na de liquidatie hebben specialisten van het arrestatieteam een pand doorzocht om er zeker van te zijn dat er geen verdachten meer binnen zouden zitten. Duikers van het arrestatieteam hebben ldaarnaast angs de kade gezocht naar mogelijk weggegooide goederen.

Recherche zoekt getuigen
De recherche is op zoek naar getuigen die voorafgaand, tijdens of kort na het schietincident iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Tt Melissaweg of waar de mogelijke vluchtauto is aangetroffen, de omgeving van de Tt Vasumweg. Help mee om de dader(s) te pakken en geef uw informatie door via: 0900-8844. Anoniem uw tip doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000