Bertens stunt met toernooizege in Cincinnati

Kiki Bertens heeft in Cincinnati de grootste toernooizege uit haar loopbaan geboekt. In een hoogstaande finale versloeg ze de nummer één van de wereld Simone Halep in drie sets: 2-6, 7-6 (6) en 6-2.

In de eerste set speelde Bertens niet slecht maar liet Halep zien waarom zij de wereldranglijst aanvoert, de Roemeense won de set dan ook met 6-2. In de tweede set kon Bertens beter partij bieden en kwam zelfs met 4-1 voor. Halep knokte zich echter terug en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin kreeg halep een matchpoint maar Bertens slaagde erin deze weg te werken en haar eerste setpoint wel meteen te benutten.

In de beslissende set nam ze meteen een voorsprong en  de vermoeid ogende Halep slaagde er niet meer in terug te komen. Met een ace maakte de 26-jarige Wateringse het uiteindelijk af. Dankzij de toernooizege zal Bertens stijgen naar de dertiende plek op de wereldranglijst, Halep blijft de lijst aanvoeren.

Bij de prijsuitreiking vocht Bertens tegen de tranen: "Ik kan de woorden niet vinden voor zo’n gelukkig moment. Het was een geweldig toernooi. Ik wil Raemon Sluiter bedanken. Niet alleen deze week, maar in de laatste drie jaar ben je een geweldige steun voor mij."

Kiki Bertens wint! (PRO SHOTS/Action Images)
Kiki Bertens wint! (PRO SHOTS/Action Images)