Bertens stoomt door in Cincinnati

Tennisster Kiki Bertens verrast zichzelf op het WTA-toernooi van Cincinnati. De 26-jarige Westlandse staat in in de halve finales door op het Amerikaanse hardcourt in twee sets af te rekenen met Elina Svitolina uit Oekraïne. Ze versloeg daarmee weer een speelster uit de mondiale top tien. Het werd 6-4 en 6-3. 

Bertens wist in de eerste set een achterstand van 1-4 om te buigen naar een 6-4 overwinning. In de tweede set, die ze won met 6-3, benutte ze haar tweede matchpoint. Bertens gaat nu om een plek in de finale strijden met Petra Kvitova, die ze vorige week nog versloeg in de derde ronde in Montreal (6-3 6-2).

"Ik heb nooit zo goed gepresteerd tijdens het hardcourtseizoen, de afgelopen jaren won ik maar weinig wedstrijden op deze ondergrond", zei Bertens na haar zege op Svitolina. "Toen ik vorige week in Noord-Amerika arriveerde, dacht ik: ik ga gewoon zoveel mogelijk partijen proberen te spelen. In Montreal heb ik er een aantal gespeeld en nu doe ik het zelfs nog beter. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee."