Bertens bereikt finale in Cincinnati

Kiki Bertens heeft de finale bereikt van het WTA toernooi in Cincinnati. Ze versloeg in de halve finale de Petra Kvitová met 3-6, 6-4 en 6-2.

Bertens begon nerveus aan de wedstrijd en kreeg in haar eerste opslaggame meteen een paar breakpoints tegen maar wist die nog weg te werken. Ze plaatste zelf de eerste break van de wedstrijd en kwam daardoor in de set 3-2 voor maar won in de rest van de set geen game meer.

De tweede set leek het bijna of aan service zijn een nadeel was want er waren maar liefst zeven breaks te noteren. Bij een stand van 5-4 in het voordeel van Bertens was Kvitová aan service maar mede door twee dubbele fouten gingen de game en de set naar Bertens.

In de derde set begon de vermoeidheid bij Kvitová parten te spelen en mede daardoor kende de duidelijk fittere Bertens weinig problemen, ze won de beslissende set met 6-2. In de eindstrijd neemt ze het op tegen de winnares van het duel tussen de als eerste geplaatste Roemeense Simona Halep en Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland.

Kiki Bertens naar de finale. (PRO SHOTS/Action Images)
Kiki Bertens naar de finale. (PRO SHOTS/Action Images)