Superman-acteur ambieert rol in Witcher-serie

Henry Cavill, de Britse acteur die onder andere bekend is van zijn rol als Superman in de DC cinematic universe is een groot fan van de Witcher-games en -boeken. Hij zou dan ook graag de rol van Geralt op zich nemen in de aankomende Netflix-serie.

Dit vertelt hij in een interview met IGN, tijdens zijn perstoer voor Mission Impossible: Fallout. De acteur is net klaar met het opnieuw doorspelen van The Witcher 3. "Ik houd van die game. Het is zo’n ontzettend goede game," aldus Cavill.

Over het antwoord op de vraag of hij graag Geralt zou willen spelen in de aankomende Witcher-serie van Netflix, hoeft hij dan ook niet lang na te denken. "Absoluut. Ja, dat zou een geweldige rol zijn. Heb je de boeken wel eens gelezen? De boeken zijn echt heel erg goed. Ze zijn echt het lezen waard."

Netflix is langzaamaan bezig met het ontwikkelen van een serie over The Witcher. Deze zou vooral de boeken als inspiratiebron gebruiken, maar ook elementen uit de games toevoegen. Lauren Schmidt Hissrich, de schrijfster van de show heeft onlangs laten vallen dat het eerste seizoen waarschijnlijk acht afleveringen telt, waarvan de pilot gepland staat voor 2020. Bekijk hieronder het interview-fragment waarin Henry Cavill aangeeft geen nee te zeggen tegen de rol van Geralt.