Gehandicapte kinderen mogen niet sporten op vervuild terrein schietbaan

In het Friese Katlijk ligt een oude politieschietbaan in het bos. Dat wordt niet meer gebruikt en dat leek een goede kans voor Marko de Vries, die met zijn Sport Anders gehandicapte kinderen aan het sporten probeert te krijgen.

De Vries kocht het terrein, maar zit nu met een probleem: de kinderen mogen er niet op, want het terrein is nog altijd flink vervuild door het lood van de politiekogels. Ook heeft Oom Agent er in de loop der tijd zo'n twintig overleden politiehonden begraven.

Aangezien De Vries een investering van 55.000 euro gedaan heeft is dat alles een flinke tegenslag. Nu er een nieuwe coalitie is gevormd in de gemeente is het ook nog eens moeilijk om duidelijkheid te krijgen over de binnen het bestemmingsplan passende mogelijkheden, allemaal niet zo best dus.

Volgens De Vries zijn er twee opties: de vorige eigenaar koopt het terrein terug of ruimt de zooi alsnog gewoon op. Hij wil niet dat de kinderen het slachtoffer worden en zet zijn plannen dus graag door, maar De Vries is wel bang dat hij in dure rechtszaken gaat belanden.

Omrop Fryslân heeft een reportage over de situatie gemaakt.