Kuijt trefzeker bij afscheidsduel in De Kuip

Dirk Kuijt heeft zondagmiddag zijn profcarrière definitief afgesloten. De 37-jarige spits scoorde in zijn eigen 'testimonial'.

Met het elftal 'De Vrienden van Dirk' nam Kuijt het in De Kuip op tegen 'Team Feyenoord'. In de tweede helft speelden de Feyenoorders tegen oud-spelers van het Nederlands elftal en halverwege ging Kuijt met Oranje meedoen. Onder meer oud-teamgenoten als Jerzy Dudek, Craig Bellamy, Jamie Carragher, Steven Gerrard en Raúl Meireles waren naar Rotterdam gekomen om mee te doen.

Namens het team van Kuijt maakte Pierre Webo in de eerste helft de openingstreffer met het hoofd. Op dezelfde wijze maakte Pierre van Hooijdonk vervolgens voor Feyenoord gelijk, uit een voorzet van Steven Berghuis. Andy Carroll en Luis Garcia, twee oud-spelers van Liverpool, bouwden de marge daarna uit, waarna Denny Landzaat de stand op 3-2 bracht.

In de tweede helft kregen de toeschouwers minder goals te zien. Robin van Persie en Wesley Sneijder combineerden naar een voorsprong voor Oranje. Kuijt had daarna pech dat de paal en Edwin van der Sar een goal van de hoofdrolspeler voorkwamen. Nadat Bilal Basacikoglu scoorde met een fraaie knal, was Van Persie nog eens tweemaal trefzeker.

Het slotakkoord was vervolgens voor Kuijt, die een strafschop mocht nemen en zo toch zijn doelpunt meepikte: 2-3.

Afscheidswedstrijd Dirk Kuijt (Bron: Youtube)