Olde Riekerink nieuwe trainer van Heerenveen

Jan Olde Riekerink is de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De Friezen maakten donderdag bekend dat de 55-jarige coach voor twee jaar heeft getekend.

Bij de nummer acht van de Eredivisie is Olde Riekerink de opvolger van Jurgen Streppel. De 55-jarige oefenmeester uit Hengelo had volgens De Telegraaf ook de optie om 'een lucratieve aanbieding' uit China te accepteren, maar kiest voor een terugkeer naar Nederland. Eerder werkte hij voor Galatasaray, de Chinese voetbalbond, Ajax, FC Porto, FC Emmen en AA Gent.

Met de Turkse topclub pakte hij de beker en de Supercup. Vele jaren eerder won hij met Ajax twee keer de Eredivisie voor beloften. Verder is zijn erelijst nog leeg. In 2017 werd hij ontslagen bij Galatasaray, wat nu door Fatih Terim wordt getraind. Sindsdien was Olde Riekerink clubloos.

Zijn nieuwe werkgever reageert verheugd op zijn komst. Technisch manager Gerry Hamstra noemt hem een trainer die past bij de kernpunten van de profielschets. "Presteren met zelf opgeleide en gescoute spelers, attractief voetbal en de individuele ontwikkeling van spelers", somt hij op. "Het is een trainer met ruime ervaring in verschillende functies in zowel binnen- als buitenland."

Olde Riekerink blikte zelf ook alvast vooruit op de samenwerking. "Het is bijzonder om hier te zijn. Ik ben blij en trots om in de Eredivisie aan de slag te gaan", zo citeert Omrop Fryslan hem na een persconferentie. "Vooral ben ik blij met Heerenveen, met al die tradities. Drie zaken zijn belangrijk: het opleiden van jeugdspelers, voorwaarden voor topsport creëren en mensen binden aan de club en het familiegevoel vergroten", belooft de nieuwe trainer.