FOK! Wat een weer: Opnieuw zeer zomers

Vandaag is het zonnig en uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. Op veel plaatsen ligt de maximumtemperatuur rond 28°C, op de Wadden rond 23°C. In de loop van de middag kan het aan de kust afkoelen door zeewind. Verder is de wind overwegend zuidoostelijk en zwak tot matig.

Komende nacht is er weinig bewolking. In het westen kan er plaatselijk grondmist of een ondiepe mistbank ontstaan en de minima liggen rond 11°C. De wind is zwak en komt uit overwegend zuidelijke richtingen.

Ook de vrijdag verloopt zonnig en opnieuw wordt het (zeer) warm. Landinwaarts liggen de maxima tussen 24 en 27°C, in de kustgebieden tussen 18 en 23°C. In de loop van de middag koelt het in de noordwestelijke helft wat af. De wind is eerst zwak uit zuidelijke richtingen, maar draait in de loop van de ochtend naar zuidwest tot west en neemt toe naar matig.

In het weekeinde eerst nog (zeer) warm met zonnige perioden. Daarna overgang naar wisselvallig weer met beduidend lagere temperaturen. Op zondag gaat deze overgang mogelijk gepaard met (onweers)buien. (Bron: KNMI)

Korte aanvulling: het weerbericht zelf is niet echt NSWF, de reacties zijn dat echter wel Beware for you scroll down! 

Zonkrachtwaarschuwing
Onbewolkt: 5
Bewolkt    : 3

Een van de havens in Bremen (Foto: Interpretatie)
Een van de havens in Bremen (Foto: Interpretatie)

Nederland
 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!