Strijd om World Cup biatlon blijft spannend na nipte zege Domracheva

De strijd om de eindwinst in de World Cup bij de biatlondames blijft nog altijd spannend. Tijdens de eerste vrouwenwedstrijd van de World Cup-finales in het Russische Tyumen, de sprint, liet klassementleidster Anastasia Kuzmina de nodige punten liggen.

De Slowaakse was wel nipt de snelste op de langlauflatten, maar ze kon haar drie gemiste schoten niet goedmaken en moest genoegen nemen met een twaalfde plek. De zege was voor de Wit-Russische Darya Domracheva, die het behoorlijk spannend maakte.

Na de tweede schietbeurt was ze 3,6 seconden sneller dan leidster Kaisa Mäkäräinen, maar de Finse had een prima slotronde neergelegd. Toch hield Domracheva nog net stand en aan de finish bleek ze 1,2 seconden sneller dan de Finse, terwijl de Noorse Tiril Eckhoff op 33 seconden derde werd.

Dat Domracheva nog net onder de tijd van Mäkäräinen dook kost de Finse dure punten, maar het gat naar Kuzmina in de World Cup-stand is met nog twee wedstrijden te gaan wel weer verkleind. Domracheva heeft in theorie ook nog een kans op de eindzege, net als nummer vier Laura Dahlmeier.

Zaterdag staan om 13.00 en 15.00 uur de achtervolgingen bij de mannen en vrouwen op het programma in Tyumen, zondag wordt het seizoen afgesloten met de massastarts om 14.00 en 16.00 uur Nederlandse tijd.