ME in Amsterdam, 90 Engelse relschoppers opgepakt

Het Wallengebied in Amsterdam loopt op dit moment vol met Engelse voetbalsupporters. Omdat de Engelsen daar massaal aan Bacchus offeren, heeft de Politie besloten het alcoholverbod in de binnenstad tijdelijk niet te handhaven.

Drank wordt nu enkel nog geschonken in plastic bekers. Volgens de politie wordt het steeds onrustiger op de Wallen en zijn de supporters laveloos lallende trapleerliefhebbers daar veelal uit op vechtpartijtjes.

Er is vandaag al één aanhouding verricht, gisteren waren dat er 25, toen is zelfs de ME ingezet om het zatte zooitje uiteen te drijven. Rond 15.00 uur waren er circa 4500 Engelse supporters in de binnenstad.

Update 19:35
De Mobiele Eenheid is in actie gekomen vanwege de Engelse supporters in de binnenstad. Er zijn beelden verschenen waarop te zien is dat relschoppers die weigeren te vertrekken, met wapenstokken geslagen worden. Ook is te zien hoe een aantal relschoppers over een scooter heen valt en blijft liggen.

De politieactie vond plaats op de Lange Niezel. Op een video die een cafebezieker maakte is te zien dat niemand de straat op mag. "wij zijn ingesloten" valt uit het filmpje op te maken.

Update 22:44
De politie heeft vandaag in totaal negentig Engelse voetbalsupporters opgepakt vanwege ongeregeldheden in de binnenstad.

Er is onder meer een agent, een lid van de mobiele eenheid, mishandeld. De politie wist de dader van die mishandeling op te pakken. Hij raakte bij de aanhouding gewond en is naar een ziekenhuis gebracht.

Een groot deel van de supporters werd op de Oudezijds Achterburgwal ingesloten door agenten. Zij werden een voor een opgepakt en afgevoerd. Andere verdachten werden tegen de grond gewerkt nadat ze bijvoorbeeld met bier naar agenten en politiepaarden gooiden.