Uitslag Sparta Rotterdam - Ajax

Ajax heeft zich een goed verjaardagscadeau gegeven door in de Eredivisie met 2-5 te winnen van Sparta Rotterdam. De Amsterdammers vieren vandaag het 118-jarig bestaan van de club, maar hadden tegen de club van Dick Advocaat een helft nodig om op gang te komen. Daarna was het verzet van de Rotterdammers snel gebroken.

Ajax begon goed aan het duel, maar Sparta kreeg veruit de beste kansen. De Amsterdammers mochten zich gelukkig prijzen dat na een half uur spelen alleen Kramer het net wist te vinden. Mühren en Ahannach hadden daarvoor al de nodige mogelijkheden gemist. Snel erna maakte Huntelaar op aangeven van Neres gelijk. Vlak voor rust had Huntelaar moeten scoren en een goal van Wöber werd onterecht vanwege buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft ging het na een uur spelen snel. Schöne scoorde schitterend uit een vrije trap en even later schoot Kluivert op aangeven van Van de Beek binnen. Ziyech deed met een fraaie krulbal vanaf rechts nog een duit in het zakje. Daarna nam Ajax gas terug, maar het belette Ziyech niet om vijf minuten voor tijd uit een vrije trap zijn tweede van de middag te maken. Sanusi scoorde in blessuretijd namens Sparta nog een eretreffer: 2-5.

Nico Tagliafico (l) in duel met Sparta speler Ryan Sanusi. (PRO SHOTS/Dennis Wielders)