Uitslag NAC Breda - Roda JC

Roda JC heeft zondag drie cruciale punten gepakt in de Eredivisie. Door de nipte winst op NAC Breda zijn de Limburgers van de laatste plek af.

NAC won de laatste weken van zowel ADO Den Haag als Feyenoord en ook tegen Roda JC ging het team van Stijn Vreven goed van start. Umar Sadiq, Thierry Ambrose en Angelino kregen prima kansen om te scoren. Roda-keeper Hidde Jurjus hield zijn ploeg echter keer op keer overeind. Mede door de reddingen van Jurjus kon Roda na 37 minuten wel de leiding nemen. Donis Avdijaj maakte vanuit de draai de 0-1 en dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft hadden de bezoekers verder kunnen uitlopen. Simon Gustafson had de pech dat hij de paal raakte. Aan de andere kant trof ook Sadiq het aluminium en hoewel NAC Breda bleef aandringen, kreeg ook Roda kansjes vanuit de tegenaanval. Het bleef echter bij 0-1, waardoor FC Twente de nieuwe hekkensluiter is met negentien punten. Roda heeft er twintig en Sparta, dat van Ajax verloor, 21. Meteen daarboven staan NAC Breda en Willem II (beide 27) op een veilige positie.

NAC Breda

0 - 1

Roda JC

     37' Avdijaj
 
 Gele kaart: Verschueren, Sporkslede, (NAC Breda), Avdijaj, v.Velzen, Gnjatic, (Roda JC)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.412
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Bertrams
Sporkslede
Mets
Marí
Angelino
Ambrose (Fernandes/59)
García
Vloet (Te Vrede/70)
Verschueren
El Allouchi
Sadiq
  Jurjus
Kum
Banggaard
Auassar
Vansteenkiste
Rosheuvel (Milts/90 4)
Ndenge
Gustafson
Gnjatic
Avdijaj (v.Velzen/70)
Schahin (Ngombo/90 3)